• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Arome si soare din Sicilia

22/04/2011 By Andreea 6 Comments

 In sfarsit mi-am facut curaj sa povestesc despre mica vacanta in Sicilia. Mi-a trebuit putina autoincurajare pentru ca stiu ca urmeaza sa scriu destul de mult, dar n-am mai vrut sa prelungesc starea de lene pentru ca riscam sa nu-mi mai amintesc nimic :P.Noroc cu pozele :D.
Evident ca aceasta istorisire va avea un iz culinar, dar pana la urma asta a si fost un reper al excursiei :D. Am plecat cu ideea fixa de a ma intoarce cu faina de migdale, martipan si cateva legume locale si asta am si facut :).
  Sicilia este o regiune din sudul Italiei cunoscuta pentru vulcanul Etna, Palermo, Marsala, prietenii europeni ai lui Al Capone 🙂 si portocale. Mi-o imaginam ceva mai idilica decat am gasit-o, dar tot a fost o experienta frumoasa.

????????????????????????????????????

Catania e autentica. Nu e un oras locuit de turisti, asa cum par destinatiile populare. Nu gasesti  nici un artificiu facut pentru a-ti lua ochii si banii. Nu este si parca nici nu vrea sa fie prea tourist-friendly. Am vazut un autobuz turistic si muuulte indicatoare pentru hoteluri dar in rest, fiecare zi se deruleaza in clasicul stil italian. In haos, galagie, siesta (mult prea prelungita) de dupa amiaza si mese mari cu familia si prietenii.
 
 Taormina a fost cea mai apropiata de imaginea pe care mi-o creasem despre Sicilia. Marea albastra, stradute inguste, cladiri vechi, tarabe cu suveniruri, oameni veseli si relaxati, pahare de vin pe mesele teraselor inundate de soare, Etna alba si fumeganda in departare si “That’’s amore” ca fundal muzical. 
  
Aici ne-am oprit si noi la un pahar de vin rosu si un “perfetto di ricotta di capra con caramello all’arancia”, adica o crema de ricotta de capra cu caramel de portocale.
Teatro Greco, Taormina
Cred ca n-am prins Siracusa intr-o zi prea buna :). Era plictisita si pustie. Cateva locuri si cladiri frumoase, dar dupa 4 ore imi doream sa ma intorc in haosul din Catania :). La un moment dat, mergand pe strazile neanimate, cu magazinele inchise aveam impresia ca am gresit destinatia, si ca acela cu siguranta nu era un oras turistic. Dupa ce am iesit din centrul istoric, unde mai vazusem cateva grupuri de turisti (mai mult elevi), am mai gasit doar doi turisti rataciti pe care i-am si imortalizat :)).
La pranz ne-am oprit la ne-am oprit la restaurantul “Sicilia in tavola” (via Cavour 28), unde se pregatesc doar paste proaspete. Am ales Spaghetti alla Siracusana, adica spaghetti cu ansoa, usturoi si pesmet si Spaghetti alla Siciliana , adica spaghetti cele cu vinete, sos de rosii si ricotta. Au fost ambele gustoase si s-au potrivit perfect cu vinul Inzolia-Chardonnay. 
Inainte sa plec din tara, m-am interesat pe net despre preparatele specifice siciliene si am gasit cateva pe care le-am si incercat:
– arancini di riso (chiftele prajite de orez umplut cu diverse ingresiente (spanac, carne tocata, branza) si dat prin pesmet ) . Au fost ok, dar nu as face o pasiune :), poate si din cauza prajelii…
– cannoli (rulouri crocante umplute cu ricotta si decorate cu fistic). Am mancat din doua locuri. Unul n-a fost iesit in evidenta cu nimic, dar al doilea a fost delicios. De aici concluzia:  daca nu va place un fel de mancare, incercati-l si a doua oara, in alta parte :).
 – pasta alla norma (diferite feluri de paste cu vinete, rosii, busuioc si ricotta). Mi-au placut, dar nu mi s-au parut foarte deosebite.
–  cassata/cassatina (pandispan umplut cu crema de ricotta si acoperit cu pasta verde de migdale). O prajitura ‘pufoasa’ si aromata. Buna! 😀
– tiramisu-ul pe care l-am incercat n-a fost mai bun decat ce am mai mancat pana acum
 
–   si bineinteles, pizza. Am mancat in (doar) doua locuri pizza. Prima a fost ok, cu un aluat crocant, suc de rosii, mozarella si prosciutto. 
 
Dar a doua…a doua a fost intr-adevar ce ma asteptam de la o pizza italiana.
Si aici simt nevoia sa detaliez :). Restaurantul la care am fost se numeste RossoPomodoro si este situat pe via Euplio Reina 13, aproape de piata Universitatii din Catania. Este un restaurant cu specific napoletan, adica cu retete direct de la mama pizzelor – Napoli. 
Cand am deschis meniul…surpriza! Nici o pizza nu avea vreun nume cunoscut. N-am gasit nici  “Margherita”, nici “Prosciutto Crudo e funghi”, nici “Hawaii” :)). In schimb, am vazut pizza “Angrisella”, “Nocerina”, “Fiaschetto” si “Baianese” cu niste ingrediente deosebite: anghinare, crema de ciuperci si trufe, ricotta de bivolita, cartofi, capere. Am ales totusi, o Massese. Doar cu sos de rosii, mozarella, salam picant si busuioc.
Cum aluatul si sosul bine preparate fac dintr-o bucata de paine cu rosii, o pizza reusita, Massese a fost cea mai buna pizza pe care am mancat-o. 
M-a determinat sa caut retete de pizza adevarata si sa nu ma mai multumesc doar cu niste aluat de paine cu multe topping-uri care n-au nici o legatura intre ele :).
La desert am ales Caprese. Tort de migdale, cacao si ciocolata cu inghetata din lapte de bivolita si frisca. Deci exista si desert Caprese si e chiar delicios (poate afla si baiatul din reclama de la Orange :P). Textura tortului, destul de asemanatoare cu cea a tortului meu cu portocale rosii, tot din faina de migdale, a fost perfecta pentru combinatia cu inghetata si frisca. 
Mi-a parut tare rau ca am descoperit restaurantul asta chiar inainte de plecare, ca altfel mancam numai acolo. Vestea buna e ca nu se gaseste doar in Catania. Exista RossoPomodoro in multe orase din Italia, dar si Londra si alte orase din lume.Gasiti toate locatiile pe site-ul lor http://www.rossopomodoro.com.
In piata Duomo din Catania am gasit cofetaria Prestipino, de unde mi-am luat canolli (aia buni :)) , cassatina, baba cu rom, tiramisu si martipan. La ei am intrebat si de faina de migdale dar nu aveau. In schimb, un domn foarte dragut mi-a zis sa revin a doua zi sa merg cu el la piata, la un magazin unde puteam gasi. Asa ca, miercuri dimineata am facut cunostinta cu dl Pellegrino si magazinul sau de condimente, nuci, seminte & co, Le delizie.
 
Am luat aproape un kg de faina de migdale, pesto de fistic, oregano uscat, rosii uscate la soare, fragute proaspete si am primit din partea casei o mana de migdale proaspta scoase din cuptor. Cand i-am povestit ca in Romania nu se gaseste faina de migdale si multe din specialitatile pe care le aveau ei, domnul Pellegrino a fost foarte dragut, mi-a dat cartea de vizita si mi-a spus ca imi poate trimite oricand un colet cu ce imi doresc :).
Ma gandesc serios sa mai comand peste vreo luna inca un kg de faina de migdale, capere in sare si niste cerneala de sepie :D. Deci daca isi mai doreste cineva, ceva condimente deosebite, va rog sa ma anuntati, poate fac rost si de o lista de produse :P.
 Am vizitat apoi piata de peste. Oau! Cat peste! L-as fi luat pe tot acasa :). Aveau oamenii aia toate speciile de pesti, melci si de fructe de mare. As vrea sa fie un loc in Bucuresti de unde sa pot alege ce peste proaspat vreau eu, diferit de tot ce (in mare parte) se importa in magazinele noastre in prezent.
Si apoi carne, branzeturi, legume si fructe….cat vedeai cu ochii. Anghinare, conopida mov, sparanghel, portocale rosii, capsuni….tarte, cheesecake-uri, mousse-uri….ups, asta era continuarea mea fantezista despre ce as fi facut din ele chiar atunci :P.
 Am plecat din Sicilia cu 10kg in plus la bagaj, cu multe idei de retete si cu imaginea unei pizza perfecte 🙂 . Nu cred ca ma voi intoarce curand, dar cu siguranta voi pune la cale alte excursii in Italia macar pentru pizza aia…:)
 

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: ToscanaCu bazaarul in vacanta: Toscana
  • Milano & The Cube by ElectroluxMilano & The Cube by Electrolux
  • Gustul RomeiGustul Romei
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Filed Under: travel Tagged With: Italia, sicilia

Previous Post: « Spaghetti cu pesto de fistic
Next Post: Cupcakes cu bezea »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    22/04/2011 at 9:27 pm

    Ce mai avea domnul prin stoc? Faina de migdale iti poti face cu usurinta – le decojesti oparindu-le si le bagi in blender.

    In rest, faina mancarea, locurile si postul. Musai trebuie sa vizitez si eu cat de curand.

    Reply
  2. Andreea says

    23/04/2011 at 1:15 pm

    avea foarte multe lucruri interesante,dar nu le tin minte exact.tot felul de nuci,seminte,sosuri,gemuri si cereale.
    despre faina de migdale diy am scris si eu in postul cu tortul de migdale.
    pe mine sicilia nu m-a impresionat foarte tare, cred ca data viitoare in Italia voi merge in Toscana sau chiar la Napoli.

    Reply
  3. Alexandra says

    18/06/2011 at 7:33 am

    Sunt superbe pozele! mi-as dori sa vizitez Sicilia

    Reply
  4. Andreea says

    20/06/2011 at 7:28 am

    multumesc :).eu nu prea as recomanda Sicilia.cred ca de aceeasi bani poti merge in locuri mult mai frumoase cu activitati mai diversificate.dar merita sa experimentaezi ca sa poti compara 🙂

    Reply
  5. Adelina says

    22/07/2011 at 5:33 pm

    Făină de migdale găsești aici:

    http://suplimente.ro/grasimi-sanatoase/faina-de-migdale-283g.html

    Și am mai văzut și în alte magazine naturiste/bio.

    Roșii uscate simple (nu în ulei) am văzut în mai toate plafarurile în care am intrat mai mult sau mai puțin întâmplător. Ultima dată în plafarul din Cora Lujerului și în plafarul Natura Plant – din P-ța Unirii (lângă Hanul lui Manuc). Și cred că și în hala veche din Obor.

    Uite și un link:

    http://naturaplant.ro/produse/4075/Legume_bio_dezhidratate-tomate

    Eu mi le pregătesc singură în fiecare vară, le usuc la soare pe balcon.

    Capere găsești în supermarketuri: Kaufland, Mega Image, Stock Market…

    Marțipan în Mega, Ki Life (P-ța Amzei)…

    Am văzut și cerneală de sepia undeva, dar îmi scapă acum.

    Deci le găsești și în România trebuie doar să scotocești puțin. 🙂

    Anul trecut mi-am luat și eu anason stelat din Italia. Foarte încântată că nu găsisem prin Buc. Apoi a apărut și la noi în diverse magazine de condim.

    Reply
  6. Andreea says

    23/07/2011 at 8:20 pm

    Multumesc mult, Adelina, pentru toate ponturile!De unele mai stiam si eu :).
    Rosii uscate mi-am luat chiar azi de la un stand de seminte si condimente din Piata Crangazi.Dar nu-s deloc la fel cu alea din Italia.
    Chiar daca se mai gasesc si la noi unele produse, tot e frustrant ca nu stim pe unde si ca tre sa le cautam mult.Si asa e in Bucuresti, in provincie chiar nu cred ca se gasesc unele “specialitati” :(.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara

Prajitura cu portocale rosii la aniversare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·