• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paine cu pesto de busuioc si rosii uscate

24/10/2011 By Andreea 5 Comments

Acum o saptamana si un pic, cu ocazia Zilei Painii, am ales sa pregatesc la atelierul organizat de Spic&Bob, o paine speciala, dar in acelasi timp foarte simpla, pentru ca am vrut ca ucenicii mei sa vada ca painea nu-i deloc greu de preparat.

Evenimentul a fost foarte bine organizat si mi-a placut foarte tare. Oamenii care au venit, locatia, painea facuta la ateliere dar mai ales ucenicii au fost la inaltimea asteptarilor :).
Fetele de la Spic&Bob vor mai organiza o intalnire “la gura sobei” cu ceai si prajiturele in noiembrie si una in decembrie, unde se vor prepara cozonaci. Asa ca, va recomand cu drag sa mergeti la aceste evenimente daca vreti sa va bucurati de bunatati intr-o casa foarte frumoasa.

Daca vreti sa incercati si voi painea preparata de mine trebuie sa aveti:

425 gr faina alba 650 (pentru paine sau pizza)
o lingurita de sare
40 gr de parmezan ras
70 gr de rosii uscate (in ulei) scurse de ulei si taiate in bucatele
3 linguri de pesto de busuioc
un pliculet (7gr) drojdie uscata
2 crengute de rozmarin proaspat (taiat in bucatele mici)
o lingurita de oregano uscat
pe care sa le amestecati intr-un lighean. Da, nici eu n-am mai intalnit o reteta de paine in care sa se amestece toate ingredientele deodata, dar iata ca pentru cei mai putin rabdatori, s-a inventat una :P.
   Apoi se adauga treptat 225 ml apa calduta si se framanta aluatul pe masa pe care s-a presarat faina, timp de 10 minute.
   Aluatul trebuie sa devina elastic si nelipicios.
   Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, care unge cu putin ulei, peste care se mai imprastie putina faina. Aluatul se intinde bine si se fac cateva adancituri cu degetele. Peste aluat se mai presara cateva frunzulite de rozmarin si putin ulei din borcanul cu rosii , sau ulei de masline.
   Tava se acopera lejer cu folie alimentara sau cu o carpa de bucatarie si se lasa la crescut intr-o camera incalzita.
   Noi am lasat painile la dospit direct in cuptoarele Electrolux. Asa ceva nu mai vazusem pana acum, dar mi s-a parut o functie tare utila. Temperatura e constanta, programezi cuptorul sa te strige cand e gata si nu-ti mai faci griji 🙂
   Pana aici trec cam 20 de minute. Apoi, dupa 40 de minute de dospit, tava intra la cuptor la 180-190 de grade unde sta inca 40-45 de minute pana se coace.
    Painea asta e asa de buna ca se poate manca simpla, dar daca mai puneti putin unt sau crema de branza, este perfecta :).
   Cea pe care am facut-o acasa a rezistat fara probleme 3 zile.

Save

Articole asemanatoare:

  • Paine fara framantare (cu drojdie)Paine fara framantare (cu drojdie)
  • Orzo cu legume verziOrzo cu legume verzi
  • Paine cu maia cu stafide si nuciPaine cu maia cu stafide si nuci
  • Paine taraneasca cu maiaPaine taraneasca cu maia

Filed Under: paine, retete Tagged With: paine, pesto, rosii uscate

Previous Post: « Invitatie la Ziua Mondiala a Painii
Next Post: Budinca de orez cu smochine »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea Elena says

    24/10/2011 at 8:14 pm

    super painea, am la ce folosi pesto ;)! seara frumoasa 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    25/10/2011 at 8:05 pm

    buna Andreea!chiar mi-ar placea sa o incerci si sa-mi spui ce parere ai despre ea :).si cu pesto mai poti face tarta cu pesto si rosii uscate pe care am postat-o acum cateva saptamani.si aceea e foarte buna 🙂

    Reply
  3. Antonina says

    25/10/2011 at 11:46 pm

    Ce culoare minunata are!!! cred ca-i grozava

    Reply
  4. ElenaMitro says

    22/12/2011 at 7:14 pm

    Facuta!!! Dragoste la prima vedere!!! Multumesc de reteta! 🙂

    Reply
  5. Andreea says

    25/12/2011 at 10:27 pm

    buna Elena! ma bucur mult ca ti-a placut :). Craciun fericit!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi

Budinca de quinoa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·