Vinerea trecuta s-a desfasurat gala BloGourmet organizata la restaurantul The Harbour. Cand am primit invitatia de a participa la concurs, am fost putin sceptica, recunosc. Insa odata ce am fost invitata la gala, ca finalist, am descoperit o organizare foarte buna, niste oameni profesionisti si un eveniment foarte bine gandit si relaxat. Prezentatorul care ne-a…
Briose cu morcovi si crema de caju
Saptamana trecuta am trecut printr-o faza a prajiturilor cu morcov. Plecand de la reteta asta, am pregatit rapid un chec si dupa ce s-a terminat, am incercat o varianta noua in forma de briose. Si au fost foarte bune! Am folosit: 90 ml de ulei 90 grame de zahar brun brut 3 oua 210 grame…
Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic
Acum un an pe vremea asta publicam timid prima reteta pe blog. Hummus-ul avea sa devina una din gustarile mele de capatai dar si inceputul unei frumoase experiente. Imi aduc aminte cum stateam cu o seara inainte in fata calculatorului si cautam un nume pentru blog. Am facut brainstorming, am analizat alte bloguri, am cautat…
Salata de dovleac si quinoa
De curand am descoperit un alt tip de salate decat cele clasice din frunze, cateva felii de rosii si poate niste branza. Salatele ce contin cereale sau seminte sunt foarte satioase, se pot combina diverse ingrediente si cel mai important, se prepara simplu. Am mancat salata de dovleac si quinoa doua zile la rand, pe…
Milano & The Cube by Electrolux
Dupa doar trei zile in Italia si patru ore in “cub” :), am adunat atatea amintiri frumoase, pe care vi le voi povesti acum cu drag si dor. Alaturi de Lavinia, Catalina, Brindusa si Antonina, am petrecut niste zile minunate, in care ne-am simtit ca niste mici vedete :). De asta a avut grija Carmen…
Tarta cu legume
Vegetarieni din toate colturile, adunati-va in fata calculatoarelor! Caci urmeaza reteta de tarta cu legume pe care trebuie sa o incercati. It rocked my world :). Saptamana trecuta, am primit de la o prietena, o reteta de tarta despre care mi-a zis ca, de cand a descoperit-o, nu se mai satura de ea. Asa ca…
Doua gustari delicioase care ma scot din incurcatura
De cele mai multe ori, cand am dileme de genul “noi ce mai mancam maine?”, o cutie de naut fiert si o punga de vinete congelate sunt o binecuvantare. Daca am patrunjel si vreo doua rosii, execut rapid un hummus plus un castron de tabbouleh. Daca reteta de hummus, n-a suferit modificari in timp, cea…
Briose in dar :)
Sa va povestesc despre cel mai nou eveniment din viata mea :). In trecut am avut cateva tentative de a incepe scoala de soferi, dar n-am fost activ interesata pana vara trecuta. Cand mi-am facut curaj, analize si poze, pentru a incepe cursurile. Prima ora de condus s-a intamplat prin septembrie, cand nu mi-as fi…
Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao
Sau poate fi foarte usor un desert. Si unul foarte bun si hranitor. Si se prepara si in 5 minute. Da, exista :). Puneti cu o seara inainte (sau pentru 3-4 ore) o mana de nuci si 5 curmale la hidratat (in boluri separate). Dimineata, desfaceti un avocado copt, ii scoateti pulpa…
Raw brownie
Adica o negresa cruda :). Prajitura asta nu are nici oua, nici lapte, nici unt si nici faina. In schimb are : trei maini de nuci, pline de proteine si vitamina E 4 linguri de cacao pura sau cruda (raw) care alunga stresul cu magneziul pe care il contine 🙂 si in plus ne asigura…