• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Milano & The Cube by Electrolux

19/02/2012 By Andreea 4 Comments

Dupa doar trei zile in Italia si patru ore in “cub” :), am adunat atatea amintiri frumoase, pe care vi le voi povesti acum cu drag si dor. Alaturi de Lavinia, Catalina, Brindusa si Antonina, am petrecut niste zile minunate, in care ne-am simtit ca niste mici vedete :). De asta a avut grija Carmen Georgescu, de la Electrolux, care ne-a rasfatat si ne-a organizat, astfel incat sa profitam de fiecare minut din excursie.
milano-cube-by-electrolux
Am ajuns la Milano marti dimineata si primul loc pe care l-am vizitat a fost un restaurant cu specific milanez,  La Cadrega  de pe Via Generale Gustavo Fara nr. 1, unde am mancat o portie de gnocchi cu sos de branza.
the-cube-by-electrolux-milano
Chiar daca nu mai incercasem pana atunci tipul asta de paste (contin si cartofi), pot spune ca mi-au placut, dar sosul de branza mi s-a parut destul de greu. La masa s-au mai adus vreo trei portii de osso bucco (rasol de vita cu tot cu osul care contine maduva) si risotto cu sofran (milanez), un fel de mancare traditional pentru aceasta zona. Eu am gustat orezul, dar nu mi s-a parut un risotto foarte reusit, insa fetelor le-a placut mult osso bucco.
the-cube-by-electrolux-milano-2
S-a mai mancat un snitel milanez foarte bine intins si mare cat o farfurie, cu rosii cherry si rucola si un alt tip de risotto cu creveti si funghi porcini (hribi).
the-cube-by-electrolux-milano-3
the-cube-by-electrolux-milano-4
Felurile principale nu m-au dat pe spate, insa deserturile au fost delicioase. Mi-a placut in special tiramisu-ul pe care l-am ales. A fost cremos si aromat, asa cum ma asteptam sa fie un tiramisu in Italia.
Fetele au mai ales o panna cotta cu fructe de padure (semana mai mult cu frisca si cred ca nu avea gelatina) si o crema de zahar ars mai putin dulce decat cea cu care eram obisnuite.
the-cube-by-electrolux-milano-7
the-cube-by-electrolux-milano-6
the-cube-by-electrolux-milano-5
Dupa masa, a urmat o plimbare lunga prin oras si o oprire de vreo jumatate de ora intr-un magazin cu articole de bucatarie, din care nu a plecat nimeni cu mana goala :). Era de asteptat sa avem in plan si un astfel de obiectiv turistic :).

La sfarsitul zilei am ajuns in Piata Domului, de unde am admirat restaurantul The Cube, cocotat pe o cladire din dreapta Domului, chiar langa intrarea in galeriile Vittorio Emanuele. Ne-a entuziasmat gandul ca in 24 de ore urma sa luam si noi cina acolo si am plecat spre hotel sa ne odihnim.

A doua zi, am revenit in Piata si am vizitat Domul, insa, din pacate, acoperisul era inchis din cauza ghetii, asa ca nu am putut urca sa admiram piata de la inaltime. Am mai pozat putin The Cube, unde alti norocosi luau pranzul si am plecat sa mancam o pizza, ca sa punctam si acest “to do” pe lista :).

milano-cube-by-electrolux-53

Doar eu si Lavinia am ajuns la Rossopomodoro, restaurantul pe care l-am descoperit in Sicilia. De data aceasta, am ales o pizza Baianese cu mozzarella de bivolita, mozzarella de vaca si o crema de hribi si trufe. A fost excelenta si am mancat-o pe toata :). Iar de baut, am ales un  vin rosu acidulat cu aroma de piersica, Peschella, care, conform meniului, este tipic napoletan.

Lavinia a ales meniul zilei, adca un prim fel din paste cu legume si sos de rosii si felul principal, cod cu o garnitura de vinete foarte foarte buna.

the-cube-by-electrolux-milano-8

the-cube-by-electrolux-milano-9

Cand am iesit, chiar langa restaurant, pe Via Molino delle Armi 48, am gasit o gelaterie, Grom, unde inghetata este pregatita fara aditivi si conservanti. Ceea ce m-a bucurat si m-a indemnat sa imi fac de cap cu doua cupe. Una cu aroma de zabaglione (crema de oua si Marsala) si una cu iaurt.

the-cube-by-electrolux-milano-10

Pentru mine este destul de neobisnuit sa mananc inghetata iarna, insa in Italia, in perioada aceasta, toata lumea mananca inghetata. Mi s-a parut destul de ciudat sa vad lumea imbracata destul de gros, cu fulare si caciuli, dar mancand inghetata pe strada, la fel ca in timpul verii. Insa cand am vazut ca si in Roma era la fel, m-am obisnuit cu ideea si m-am gandit sa-mi iau cat de curand un aparat de inghetata :).
Apoi ne-am intors la hotel sa ne pregatim pentru cina mult asteptata la The Cube.

Cand am ajuns, am fost intampinate cu sampanie Thienot 2004 si cu doua feluri de aperitiv, ton invelit in toast cu crema de ricotta si ghimbir si scoici Saint Jaques cu cous cous cu legume si trufe negre. Ambele absolut minunate.

milano-cube-by-electrolux-3
milano-cube-by-electrolux-4
Dupa vreo jumatate de ora de socializat si admirat locatia, a aparut si masa, din tavan :). A coborat incet si surpriza a fost ca era deja aranjata.
milano-cube-by-electrolux-7
Ne-am asezat si am gustat din urmatorul aperitiv, patru feluri de paine coapta chiar atunci in cuptoarele Electrolux.
milano-cube-by-electrolux-6
In cateva minute, a ajuns primul fel principal, o supa cu spanac, limba-de-mare si migdale, cu trei feliute de paine cu migdale, care aratau ca niste biscotti foarte subtiri.
milano-cube-by-electrolux-8
Apoi au urmat  tagliolini crocanti cu ton, sos de rosii proaspete, ceapa rosie si capere. din cate a inteles, un secret pentru aceste paste este ca mai intai se fierb si apoi se baga la cuptor. Cred ca o sa incerc si eu modalitatea asta de preparare :).
milano-cube-by-electrolux-11
milano-cube-by-electrolux-12
A urmat preferata mea, sepie cu legume calite si sos de cerneala de sepie. Iar ultimul fel principal a fost muschi de caprioara cu ragu de caprioara si cafea, cu radicchio fiert.
milano-cube-by-electrolux-15
milano-cube-by-electrolux-16
milano-cube-by-electrolux-18
milano-cube-by-electrolux-21
milano-cube-by-electrolux-20
milano-cube-by-electrolux-23
Iar la final, ce ne-a dat pe spate, a fost desertul. O spuma de ciocolata alba si cardamom cu sorbet si sos de clementine si capsuni, cu foi subtiri din gris si zahar brun. A fost extraordinar! Sorbetul a fost foarte parfumat si cremos, iar combinatia era delicioasa.
 milano-cube-by-electrolux-25
milano-cube-by-electrolux-26

Fiecare fel de mancare a fost insotit de cate un tip de vin. Preferatele mele au fost Riesling Kabinett Feinherb 2009 Schloss Johannisberg (alaturi de tagliolini) si Abraxas Passito di Pantelleria 2007 (care a acompaniat desertul). Am mai avut privilegiul de a incerca un Pinot Blanc De Silva Terlaner, Ribolla gialla de Oslavia Primosic si un Haut-Medoc Grand Cru Classé 2005 Château Belgrave. Toate excelente.

Dupa cina, am stat putin de vorba cu bucatarul sef care detine o stea Michelin, Andrea Canton care ne-a povestit despre restaurantul in care lucreaza, La Primula, despre organizatia din care face parte si din care au fost alesi bucatarii pentru The Cube, Jeunes Restaurateurs d’Europe si despre ciocolata pe care am primit-o cadou la sfarsit, facuta special pentru noi de un prieten bucatar care are un laborator de ciocolata.

milano-cube-by-electrolux-27
milano-cube-by-electrolux-33

Ce mi-a placut foarte mult la aceasta cina a fost ca am descoperite ca haute cuisine nu inseamna neaparat niste retete nemaintalnite, cu ingrediente neaccesibile si cu perioade de preparare de ore intregi. Atentia la detaliu, combinarea inteligenta a ingredietelor proaspete sunt secretul unor feluri de mancare impresionante  care nu tradeaza vreun efort supraomenesc. Sunt convinsa ca anii de experienta duc la un astfel de nivel de specializare, insa pe mine, aceasta seara m-a ambitionat sa prepar si retete mai rafinate chiar si pentru momente mai putin festive.

the-cube-by-electrolux-milano-11

the-cube-by-electrolux-milano-12

Am plecat dupa patru ore de rasfat, incantate, cu zambetul pe buze si cu speranta ca intr-o zi vom mai avea ocazia sa ne bucuram de o asftel de experienta.

milano-cube-by-electrolux-32

milano-cube-by-electrolux-34

Ultima zi am petrecut-o in Roma , unde n-am vrut sa ratez ocazia de a vizita piata Campo dei Fiori, unde ne-am bucurat de soare si de produsele proaspete de pe tarabe.

milano-cube-by-electrolux-40
milano-cube-by-electrolux-42
milano-cube-by-electrolux-43
milano-cube-by-electrolux-49
milano-cube-by-electrolux-50
Dupa aceea, am mers catre Pantheon, trecand prin Piata Navona si am ajuns pana la Piazza di Spagna, Fontana di Trevi si Piazza Venezia. Totul s-a petrecut pe fast forward, pentru ca am avut doar cateva ore pana la plecare, iar picioarele au refuzat sa ne mai duca si pana la Colosseum, pe care am reusit sa-l pozez din taxi.
milano-cube-by-electrolux-48
milano-cube-by-electrolux-52

Obosite, dar fericite, am ajuns acasa cu gandul la “cub”, asa cum l-am denumit prieteneste, restaurantul care ne-a primit atat de frumos si ne-a aratat ca mancarea poate fi arta.

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: ToscanaCu bazaarul in vacanta: Toscana
  • Cu bazaarul in vacanta: LondraCu bazaarul in vacanta: Londra
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Gustul RomeiGustul Romei

Filed Under: travel Tagged With: calatorii, Italia, milano, the cube

Previous Post: « Tarta cu legume
Next Post: Salata de dovleac si quinoa »

Reader Interactions

Comments

  1. Dana Burlacu http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ says

    19/02/2012 at 3:40 pm

    Doamne!!! M-ai dat pe spate cu toate fotografiile astea si descrierile de rigoare.
    Sincer.. va invidiez.

    Reply
  2. Delicioasa says

    22/02/2012 at 1:14 pm

    Foarte faina experienta 🙂 Se vede ca v-ati distrat pe cinste si ati savurat fiecare moment. O zi frumoasa, draga mea! xoxo

    Reply
  3. Veronica says

    23/02/2012 at 3:35 pm

    Da…imi pare rau sa iti spun, dar tomcai ce ai ridicat standardele, in sensul in care acum ma astept ca cel putin la 2-3 postari sa mai castigi cate un concurs, sa mai pleci pe undeva si tot pui poze din restaurante d-astea exclusiviste! La cat mai multe premii deci! 🙂

    Reply
  4. Andreea says

    25/02/2012 at 6:10 pm

    Fetelor, a fost experienta culinara a vietii mele, asa ca o sa-mi ramana in suflet amintirile astea pentru totdeauna.
    Vero, na ca intre timp am mai castigat ceva :P. Dar in viitorul apropiat nu se mai prevede nimic :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Babka cu Nutella si ciocolata

Prăjitură simplă cu prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·