• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Milano & The Cube by Electrolux

19/02/2012 By Andreea 4 Comments

Dupa doar trei zile in Italia si patru ore in “cub” :), am adunat atatea amintiri frumoase, pe care vi le voi povesti acum cu drag si dor. Alaturi de Lavinia, Catalina, Brindusa si Antonina, am petrecut niste zile minunate, in care ne-am simtit ca niste mici vedete :). De asta a avut grija Carmen Georgescu, de la Electrolux, care ne-a rasfatat si ne-a organizat, astfel incat sa profitam de fiecare minut din excursie.
milano-cube-by-electrolux
Am ajuns la Milano marti dimineata si primul loc pe care l-am vizitat a fost un restaurant cu specific milanez,  La Cadrega  de pe Via Generale Gustavo Fara nr. 1, unde am mancat o portie de gnocchi cu sos de branza.
the-cube-by-electrolux-milano
Chiar daca nu mai incercasem pana atunci tipul asta de paste (contin si cartofi), pot spune ca mi-au placut, dar sosul de branza mi s-a parut destul de greu. La masa s-au mai adus vreo trei portii de osso bucco (rasol de vita cu tot cu osul care contine maduva) si risotto cu sofran (milanez), un fel de mancare traditional pentru aceasta zona. Eu am gustat orezul, dar nu mi s-a parut un risotto foarte reusit, insa fetelor le-a placut mult osso bucco.
the-cube-by-electrolux-milano-2
S-a mai mancat un snitel milanez foarte bine intins si mare cat o farfurie, cu rosii cherry si rucola si un alt tip de risotto cu creveti si funghi porcini (hribi).
the-cube-by-electrolux-milano-3
the-cube-by-electrolux-milano-4
Felurile principale nu m-au dat pe spate, insa deserturile au fost delicioase. Mi-a placut in special tiramisu-ul pe care l-am ales. A fost cremos si aromat, asa cum ma asteptam sa fie un tiramisu in Italia.
Fetele au mai ales o panna cotta cu fructe de padure (semana mai mult cu frisca si cred ca nu avea gelatina) si o crema de zahar ars mai putin dulce decat cea cu care eram obisnuite.
the-cube-by-electrolux-milano-7
the-cube-by-electrolux-milano-6
the-cube-by-electrolux-milano-5
Dupa masa, a urmat o plimbare lunga prin oras si o oprire de vreo jumatate de ora intr-un magazin cu articole de bucatarie, din care nu a plecat nimeni cu mana goala :). Era de asteptat sa avem in plan si un astfel de obiectiv turistic :).

La sfarsitul zilei am ajuns in Piata Domului, de unde am admirat restaurantul The Cube, cocotat pe o cladire din dreapta Domului, chiar langa intrarea in galeriile Vittorio Emanuele. Ne-a entuziasmat gandul ca in 24 de ore urma sa luam si noi cina acolo si am plecat spre hotel sa ne odihnim.

A doua zi, am revenit in Piata si am vizitat Domul, insa, din pacate, acoperisul era inchis din cauza ghetii, asa ca nu am putut urca sa admiram piata de la inaltime. Am mai pozat putin The Cube, unde alti norocosi luau pranzul si am plecat sa mancam o pizza, ca sa punctam si acest “to do” pe lista :).

milano-cube-by-electrolux-53

Doar eu si Lavinia am ajuns la Rossopomodoro, restaurantul pe care l-am descoperit in Sicilia. De data aceasta, am ales o pizza Baianese cu mozzarella de bivolita, mozzarella de vaca si o crema de hribi si trufe. A fost excelenta si am mancat-o pe toata :). Iar de baut, am ales un  vin rosu acidulat cu aroma de piersica, Peschella, care, conform meniului, este tipic napoletan.

Lavinia a ales meniul zilei, adca un prim fel din paste cu legume si sos de rosii si felul principal, cod cu o garnitura de vinete foarte foarte buna.

the-cube-by-electrolux-milano-8

the-cube-by-electrolux-milano-9

Cand am iesit, chiar langa restaurant, pe Via Molino delle Armi 48, am gasit o gelaterie, Grom, unde inghetata este pregatita fara aditivi si conservanti. Ceea ce m-a bucurat si m-a indemnat sa imi fac de cap cu doua cupe. Una cu aroma de zabaglione (crema de oua si Marsala) si una cu iaurt.

the-cube-by-electrolux-milano-10

Pentru mine este destul de neobisnuit sa mananc inghetata iarna, insa in Italia, in perioada aceasta, toata lumea mananca inghetata. Mi s-a parut destul de ciudat sa vad lumea imbracata destul de gros, cu fulare si caciuli, dar mancand inghetata pe strada, la fel ca in timpul verii. Insa cand am vazut ca si in Roma era la fel, m-am obisnuit cu ideea si m-am gandit sa-mi iau cat de curand un aparat de inghetata :).
Apoi ne-am intors la hotel sa ne pregatim pentru cina mult asteptata la The Cube.

Cand am ajuns, am fost intampinate cu sampanie Thienot 2004 si cu doua feluri de aperitiv, ton invelit in toast cu crema de ricotta si ghimbir si scoici Saint Jaques cu cous cous cu legume si trufe negre. Ambele absolut minunate.

milano-cube-by-electrolux-3
milano-cube-by-electrolux-4
Dupa vreo jumatate de ora de socializat si admirat locatia, a aparut si masa, din tavan :). A coborat incet si surpriza a fost ca era deja aranjata.
milano-cube-by-electrolux-7
Ne-am asezat si am gustat din urmatorul aperitiv, patru feluri de paine coapta chiar atunci in cuptoarele Electrolux.
milano-cube-by-electrolux-6
In cateva minute, a ajuns primul fel principal, o supa cu spanac, limba-de-mare si migdale, cu trei feliute de paine cu migdale, care aratau ca niste biscotti foarte subtiri.
milano-cube-by-electrolux-8
Apoi au urmat  tagliolini crocanti cu ton, sos de rosii proaspete, ceapa rosie si capere. din cate a inteles, un secret pentru aceste paste este ca mai intai se fierb si apoi se baga la cuptor. Cred ca o sa incerc si eu modalitatea asta de preparare :).
milano-cube-by-electrolux-11
milano-cube-by-electrolux-12
A urmat preferata mea, sepie cu legume calite si sos de cerneala de sepie. Iar ultimul fel principal a fost muschi de caprioara cu ragu de caprioara si cafea, cu radicchio fiert.
milano-cube-by-electrolux-15
milano-cube-by-electrolux-16
milano-cube-by-electrolux-18
milano-cube-by-electrolux-21
milano-cube-by-electrolux-20
milano-cube-by-electrolux-23
Iar la final, ce ne-a dat pe spate, a fost desertul. O spuma de ciocolata alba si cardamom cu sorbet si sos de clementine si capsuni, cu foi subtiri din gris si zahar brun. A fost extraordinar! Sorbetul a fost foarte parfumat si cremos, iar combinatia era delicioasa.
 milano-cube-by-electrolux-25
milano-cube-by-electrolux-26

Fiecare fel de mancare a fost insotit de cate un tip de vin. Preferatele mele au fost Riesling Kabinett Feinherb 2009 Schloss Johannisberg (alaturi de tagliolini) si Abraxas Passito di Pantelleria 2007 (care a acompaniat desertul). Am mai avut privilegiul de a incerca un Pinot Blanc De Silva Terlaner, Ribolla gialla de Oslavia Primosic si un Haut-Medoc Grand Cru Classé 2005 Château Belgrave. Toate excelente.

Dupa cina, am stat putin de vorba cu bucatarul sef care detine o stea Michelin, Andrea Canton care ne-a povestit despre restaurantul in care lucreaza, La Primula, despre organizatia din care face parte si din care au fost alesi bucatarii pentru The Cube, Jeunes Restaurateurs d’Europe si despre ciocolata pe care am primit-o cadou la sfarsit, facuta special pentru noi de un prieten bucatar care are un laborator de ciocolata.

milano-cube-by-electrolux-27
milano-cube-by-electrolux-33

Ce mi-a placut foarte mult la aceasta cina a fost ca am descoperite ca haute cuisine nu inseamna neaparat niste retete nemaintalnite, cu ingrediente neaccesibile si cu perioade de preparare de ore intregi. Atentia la detaliu, combinarea inteligenta a ingredietelor proaspete sunt secretul unor feluri de mancare impresionante  care nu tradeaza vreun efort supraomenesc. Sunt convinsa ca anii de experienta duc la un astfel de nivel de specializare, insa pe mine, aceasta seara m-a ambitionat sa prepar si retete mai rafinate chiar si pentru momente mai putin festive.

the-cube-by-electrolux-milano-11

the-cube-by-electrolux-milano-12

Am plecat dupa patru ore de rasfat, incantate, cu zambetul pe buze si cu speranta ca intr-o zi vom mai avea ocazia sa ne bucuram de o asftel de experienta.

milano-cube-by-electrolux-32

milano-cube-by-electrolux-34

Ultima zi am petrecut-o in Roma , unde n-am vrut sa ratez ocazia de a vizita piata Campo dei Fiori, unde ne-am bucurat de soare si de produsele proaspete de pe tarabe.

milano-cube-by-electrolux-40
milano-cube-by-electrolux-42
milano-cube-by-electrolux-43
milano-cube-by-electrolux-49
milano-cube-by-electrolux-50
Dupa aceea, am mers catre Pantheon, trecand prin Piata Navona si am ajuns pana la Piazza di Spagna, Fontana di Trevi si Piazza Venezia. Totul s-a petrecut pe fast forward, pentru ca am avut doar cateva ore pana la plecare, iar picioarele au refuzat sa ne mai duca si pana la Colosseum, pe care am reusit sa-l pozez din taxi.
milano-cube-by-electrolux-48
milano-cube-by-electrolux-52

Obosite, dar fericite, am ajuns acasa cu gandul la “cub”, asa cum l-am denumit prieteneste, restaurantul care ne-a primit atat de frumos si ne-a aratat ca mancarea poate fi arta.

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: ToscanaCu bazaarul in vacanta: Toscana
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Dorada in pesto de caju cu salata thailandeza cu cocos si fructul pasiuniiDorada in pesto de caju cu salata thailandeza cu cocos si fructul pasiunii
  • Din nou la BarcelonaDin nou la Barcelona

Filed Under: travel Tagged With: calatorii, Italia, milano, the cube

Previous Post: « Tarta cu legume
Next Post: Salata de dovleac si quinoa »

Reader Interactions

Comments

  1. Dana Burlacu http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ says

    19/02/2012 at 3:40 pm

    Doamne!!! M-ai dat pe spate cu toate fotografiile astea si descrierile de rigoare.
    Sincer.. va invidiez.

    Reply
  2. Delicioasa says

    22/02/2012 at 1:14 pm

    Foarte faina experienta 🙂 Se vede ca v-ati distrat pe cinste si ati savurat fiecare moment. O zi frumoasa, draga mea! xoxo

    Reply
  3. Veronica says

    23/02/2012 at 3:35 pm

    Da…imi pare rau sa iti spun, dar tomcai ce ai ridicat standardele, in sensul in care acum ma astept ca cel putin la 2-3 postari sa mai castigi cate un concurs, sa mai pleci pe undeva si tot pui poze din restaurante d-astea exclusiviste! La cat mai multe premii deci! 🙂

    Reply
  4. Andreea says

    25/02/2012 at 6:10 pm

    Fetelor, a fost experienta culinara a vietii mele, asa ca o sa-mi ramana in suflet amintirile astea pentru totdeauna.
    Vero, na ca intre timp am mai castigat ceva :P. Dar in viitorul apropiat nu se mai prevede nimic :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Trufe raw de canepa

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chilli con carne

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·