• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Shakshuka

11/01/2017 By Andreea 4 Comments

De cand am vazut prima poza cu shakshuka, am fost fascinata si am pus-o pe lista mea de to do. Intr-un fel parea ciudata combinatia de oua cu sos de rosii, dar pe de alta parte, ceva imi spunea ca trebuie sa fie delicioasa. Am mancat-o destul de tarziu, abia anul trecut, la Frudisiac, apoi am mai incercat-o la Honey & Co., in Londra si mai recent, la petrecerea de Craciun de la Simbio. Fiecare a fost diferita, dar asta e farmecul acestui fel de mancare, ca poate fi personalizat destul de mult, pastrand ingredientele de baza, adica, rosiile, ardeiul si ouale. Eu am pregatit-o intr-un mod clasic, inspirata de reteta lui Ottolenghi din Jerusalem si adaptata la ingredientele pe care le aveam prin casa, iar la final i-am presarat niste feta.

shakshuka

Shakshuka ia ceva timp de pregatire, dar merita incercata in weekend, pentru un mic dejun tarziu sau un brunch cu prietenii. E un fel de mancare consistent si poate arata spectaculos, daca il serviti la masa, direct din tava. In majoritatea pozelor din retete, shakshuka apare in tigai de fonta, in care arata rustic si nepretentios, cu un aer de comfort food, pe care iti doresti sa o mananci direct din tava. Din pacate, eu n-am avut tigaie de fonta, dar am gatit-o fara probleme intr-una de teflon.

shakshuka-5

Ce voi face diferit data viitoare, va fi sa fac gaurile din sos, in care se pun ouale, ceva mai largi, astfel incat albusurile sa se intinda mai bine. De data aceasta le-am facut un pic cam mici si albusul s-a inchegat destul de greu, astfel ca si galbenusurile s-au gatit mai mult decat mi-as fi dorit. Au fost totusi, destul de moi incat sa sa inmoi in ele felia de paine cu maia, care a mers perfect langa shakshuka mea.

shakshuka

shakshuka-4

Shakshuka
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
35 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 800 gr de rosii din conserva
  • o lingura de pasta de tomate
  • un ardei gras
  • o ceapa alba medie
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita de chimion pudra
  • un varf de lingurita de ardei iute pudra
  • 4 oua
  • 30 gr feta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
Preparare
  1. Toaca ceapa si taie ardeiul in cuburi mici. Zdrobeste usturoiul.
  2. Incinge uleiul intr-o tigaie mare (28 cm).
  3. Caleste ceapa cateva minute pana se inmoaie, adauga rosiile, pasta de tomate, ardeiul, usturoiul, chimionul, pudra de ardei iute, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand scade sosul.
  4. Cu o lingura de lemn, fa 4 gauri in sos si sparge ouale deasupra fiecarei gauri. Cu o furculita, trage usor de albusuri si intinde-le prin sos, avand grija sa nu spargi galbenusurile.
  5. Fierbe inca 10-15 minute, pana cand ouale se incheaga, dar galbenusurile raman moi. Poti pune un capac deasupra, daca vrei sa grabesti procesul (in cazul acesta, trebuie sa verifici ouale dupa 5 minute).
  6. La final, serveste shakshuka cu feta si patrunjel.
3.5.3251

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Oua jumari cu rosii si branzaOua jumari cu rosii si branza
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: brunch, oua, rosii, shakshuka

Previous Post: « Salata cu orzo, spanac si pui
Next Post: Cu bazaarul in vacanta: Toscana »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana Lucaci says

    01/01/2018 at 2:56 pm

    Surprinzator de buna. Multumim de reteta. Placut mie, placut sotului :).

    Reply
    • Andreea says

      07/01/2018 at 2:23 pm

      Diana, ma bucur ca v-a placut. Sa va fie de bine! 🙂

      Reply
  2. AMELIA says

    17/03/2018 at 4:01 pm

    Perfecta si pentru un pranz! Multumim!

    Reply
    • Andreea says

      19/03/2018 at 12:53 pm

      Asa e, Amelia! Cu placere, ma bucur ca v-a placut.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Briose cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes din banane si ou

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·