Discutia de vineri seara:
“- Noi ce facem weekendul asta?
– Pai hai sa mergem undeva!
– Unde?
– Stii de cat timp vreau sa ajung la Brasov la restaurantul Corinei si putem sa trecem si pe la Kuib…:D
– Hmm…ok, hai!”
A doua zi pe la 11 ne-am imbarcat si am pornit la drum.
Cam atat de simplu e pentru noi sa ne facem planurile de weekend si dupa cum se poate observa, tema culinara hotaraste destinatia :).
Asa ca sambata pe la 1 am ajuns la Sinaia si am propus sa mergem mai intai la Kuib. Cand am ajuns, ospatarul ne-a anuntat ca restaurantul este rezervat toata ziua (+noaptea) pentru o nunta. Deci daca vreti sa mergeti in weekend, va recomand sa sunati la ei mai inainte. Usor bosumflati, am plecat mai departe spre Brasov si am hotarat sa mergem la Simplicity, restaurantul raw vegan la care abia asteptam sa ajung.
Am gasit locul exact asa cum apare in pozele Corinei: cu terase mari, masute decorate cu floarea soarelui si un interior alb, cu accente de mov si vernil, foarte chic si primitor.
Din meniul destul de variat am ales o supa crema de morcovi, chipsuri de seminte, pizza, sarmale cu smantana de caju, tort cu levantica, smoothie cu patrunjel si kiwi si un fresh de portocale.
Toate au fost foarte gustoase, insa sarmalele ne-au placut in mod deosebit (asemanatoare la gust cu sarmalele traditionale), iar tortul a fost intr-adevar special. O aroma foarte subtila de levantica si o textura extrem de cremoasa. Pacat ca a fost editie limitata.
Intreaga masa a costat 70 ron si am plecat de acolo satui si foarte incantati.
Atat de incantati incat a doua zi de dimineata am propus sa luam micul dejun tot acolo. Am zis ca n-are rost sa dam banii pe alta mancare de care gasim peste tot.
Pana ne-am urnit, s-a apropiat pranzul, asa ca am ales din nou mai multe feluri de mancare. Ce-i drept, imi doream sa incerc cat mai multe preparate.
Am luat o ciorba de sfecla (cu bors), din nou chipsuri din seminte, chiftele de nuci marinate cu sos de rosii, pesto de masline si caju cu bastonase de legume, tort de fructe (cu capsuni) si prajitura cu morcovi si mere.
Bineinteles ca deserturile au fost minunate, iar de data asta m-au impresionat chiftelele. Foarte foarte gustoase si consistente. Toate astea, plus doua limonade mari cu menta si ghimbir au ajuns la putin peste 70 ron.
Din nou, am concluzionat ca am facut o alegere buna sa mergem acolo.
Dupa masa ne-am intalnit si cu Corina si am stat putin de vorba despre textura tortului si blendere. Ea este foarte draguta si modesta si sper ca restaurantul sa mearga atat de bine incat sa deschida unul si in Bucuresti cat mai curand :).
Dupa o plimbare cu telecabina pana pe Tampa, am coborat in Piata Sfatului si am baut o cafea la Come Back. Este o brutarie germana cu o varietate mare de produse de patiserie, sandvisuri, salate si cafea.
Ne-am mai oprit acolo si prin martie si mi-au placut produsele lor dar mai ales paharele :P. Sunt niste pahare cu pereti dubli foarte frumusele, dar din cate am inteles si foarte scumpe. Le au si ei la vanzare la 120 ron setul de 2 pahare de 250 ml.
Am plecat din Brasov cu destinatia Kuib. Abia asteptam sa mananc din nou supa lor de ceapa, de care m-am indragostit. M-am bucurat sa aflu ca este facuta fara fond de vita, deci poate fi incercata si de vegetarieni :). Am mai luat o briosa cu sos de ciuperci si am gustat dintr-o portie papanasi, pe care ii consider cei mai buni papanasi din toti cei incercati (desi n-am o experienta prea mare, pentru ca gust dintr-unul cel mult o data pe an). Oricum, astia sunt excelenti.
Aici distractia a costat in jur de 50 ron, cu tot cu o apa plata si o bere.
In primavara am mai mancat la ei un pastrav umplut cu prune si nuci cu garnitura de legume la gratar si o rulada de curcan. Ambele foarte bune.
Pentru mine, aceste restaurante sunt in topul locurilor mele preferate in care sa mananc, dar ce-mi place si mai mult e ca ma simt in largul meu si nu ma enerveaza nimic. Nici lipsa diversitatii din meniu, nici nesimtirea ospatarilor, nici fumul de tigara si nici preturile umflate artificial. Daca aveti drum prin Sinaia sau Brasov, opriti-va macar intr-unul din ele si spuneti-mi cum vi s-a parut.
Andie says
Iar vegetarienii abia așteaptă sa te insoteasca in foodscursie!! Ce invidie, ce invidie! Ai mâncat tort de levantica si supa de ceapa… Lasa, ca data viitoare nu mai scapă de furia mea devoratoare 🙂
Tina/Dulcis in fundo says
super,imi lipsesc felurili noastre de mancare,in special sarmalutele…tortul de levantica m-a cucerit de la prima privire:)
Cristina says
Pe cei ce detin Restaurantul Kuib si Hotelul Piatra Soimului, ii cunosc, sunt prietenii mei. Sunt o familie de perfectionisti si o familie extrem de frumoasa si bogata (au trei copii minunati). Ma bucur ca ti-a placut, la ei.
Cristina