• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

16/07/2012 By Andreea 1 Comment

Daca se intreaba cineva ce mai gatesc in perioada asta, sa stea linistit. Raspunsul e “aproape nimic”. Cateva zile nici nu m-am apropiat de bucatarie, dar joia trecuta, in doi timpi si trei miscari, am executat un smoothie de pepene galben pe care l-am turnat in masina de inghetata, ca sa am ceva racoros la indemana.

sorbet-de-pepene-galben-3
Inspiratia mi-a venit cand am mancat un sorbet de pepene cu busuioc la Energiea, care m-a dat pe spate. Atat am mai savurat singura cupa venita in mixul de inghetata (de altfel, excelente si cele cu iaurt si ciocolata) incat am lins si ultima picatura din pahar.
Si cand am vazut ca au aparut prin piata pepenii galbeni cu gust (cei din supermarket sunt doar de decor), am pus si eu in aplicare o reteta dupa ureche:

un pepene galben-verzui de 700 grame, curatat si taiat bucati (puteti incerca cu orice tip de pepene galben)
sucul de la 3 portocale mici
o lingura de miere (puteti folosi mai multa daca va place mai dulce, mie si asa mi s-a parut prea mult)
o lingura de extract de vanilie (pastai de vanilie macerate in vodca)
o lingura de limoncello (optional)
10 frunzulite de busuioc, taiate marunt

Am bagat toate ingredientele intr-un robot de bucatarie (le puteti pasa si cu blenderul) si apoi am turnat compozitia incet in masina de inghetata. Nu e chiar greu, nu? :). Atata va zic, ca din lene si graba am bagat portocalele cu totul, fara sa le storc in prealabil, dar nu s-au simtit deloc pielitele si pulpa. Panul meu initial era sa le storc, dar voi faceti cum va e mai la indemana.
Am mai oprit masina la interval de 15 minute si am amestecat cu o spatula de silicon prin sorbet, ca sa se omogenizeze si sa nu se prinda prea tare de marginile cuvei. Dupa 40 de minute am varsat inghetata intr-o cutie de plastic pe care am acoperit-o cu capac si am bagat-o la congelator. Dupa doua ore ar trebui sa fie gata de mancat, insa eu am lasat cutia la congelator peste noapte. Din cauza asta, sorbetul s-a intarit foarte tare.

sorbet-de-pepene-galben

Asa ca l-am lasat doua ore in frigider (la temperatura camerei se topeste prea repede pe margini) si consistenta a devenit numai buna. Din pacate nu a fost aceeasi ca cea a sorbetului de la Energiea. A iesit mai mult ca o granita si de aceea am scormonit-o cu o furculita si am servit-o in borcanase cu cate un pai.

sorbet-de-pepene-galben-2
Nici gustul n-a fost chiar la fel, deci trebuie sa mai lucrez la reteta. Insa chiar si asa mi-a placut tare mult. E racoritor si foarte aromat, iar busuiocul aduce un gust special. Am inceput sa folosesc din ce in ce mai des busuioc in deserturi si e minunat.

Save

Articole asemanatoare:

  • Inghetata de banane cu unt de arahideInghetata de banane cu unt de arahide
  • Brownies cu alune de padureBrownies cu alune de padure
  • Inghetata cu prune si aluneInghetata cu prune si alune
  • Inghetata de vanilie cu zmeuraInghetata de vanilie cu zmeura

Filed Under: desert, raw vegan Tagged With: desert, inghetata, pepene galben, sorbet

Previous Post: « Ce-am facut dintr-un somon intreg: partile 3 si 4
Next Post: Doua variante de baclava »

Reader Interactions

Comments

  1. Andie says

    18/07/2012 at 11:38 am

    Ce bine arata pozele astea, manca-le-ar mama! De fapt, manca-l-ar mama pe sorbet! 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Prajitura rasturnata cu piersici

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·