Zilele trecute am gasit revista electronica “50 Ways to stand up to cancer” de la Whole Living si dupa ce am rasfoit-o mi-am pus pe lista de “to do” cel putin vreo 4-5 retete. Scopul revistei este de a promova ingrediente sanatoase ce previn cancerul. Printre ele se numara broccoli, grapefruit-ul, frunzele verzi, nucile, rosiile, avocado si somonul.
Mi-au trebuit:
90 de grame de faina alba de grau (am folosit 650)
90 de grame de faina integrala de grau
60 de grame de faina din grau germinat (am cumparat de la Auchan, de la raftul de produse bio)
2 lingurite de praf de copt
un sfert de lingurita de sare
130 de grame de zahar brun brut
180 ml lapte cu 1.5% grasime
60 ml de ulei de rapita
2 oua batute usor
o lingura de extract de vanilie
400 de grame de afine
doua linguri de fulgi de ovaz
o lingura de zahar brun brut
o lingura de faina de germeni de grau
Toata treaba se va face intr-un singur castron mai mare in care mai intai se amesteca fainurile, praful de copt, sarea si zaharul. Apoi, se face o gropita in mijloc si se adauga laptele, uleiul, ouale si vanilia.
Dupa ce se omogenizeaza aluatul (se amesteca cu o lingura), se adauga si afinele care se amesteca usor in compozitie.
Aluatul se imparte in 20 de forme de briose (silicon sau tava cu hartiute de briose). Deasupra lor se presara cu un amestec din fulgi de ovaz, o lingura de zahar brut si una de faina de germeni de grau.
Tava se baga in cuptorul incalzit la 160 de grade si se lasa la copt timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc briosele.
Leave a Reply