• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose cu afine si grau germinat

17/08/2012 By Andreea Leave a Comment

Zilele trecute am gasit revista electronica “50 Ways to stand up to cancer” de la Whole Living si dupa ce am rasfoit-o mi-am pus pe lista de “to do” cel putin vreo 4-5 retete. Scopul revistei este de a promova ingrediente sanatoase ce previn cancerul. Printre ele se numara broccoli, grapefruit-ul, frunzele verzi, nucile, rosiile, avocado si somonul.

briose-cu-afine-si-grau-germinat

Foarte nerabdatoare eram sa incerc briosele cu afine si pentru ca sunt in sezon, am cumparat un kilogram de afine, din care am mancat jumatate direct cu lingura pana cand mi s-au innegrit dintii :), iar a doua zi mi-am transformat dimineata de  miercuri intr-una de weekend si am copt rapid o tava jumate de briose sanatoase.

briose-cu-afine-si-grau-germinat-2

Mi-au trebuit:

90 de grame de faina alba de grau (am folosit 650)
90 de grame de faina integrala de grau
60 de grame de faina din grau germinat (am cumparat de la Auchan, de la raftul de produse bio)
2 lingurite de praf de copt
un sfert de lingurita de sare
130 de grame de zahar brun brut
180 ml lapte cu 1.5% grasime
60 ml de ulei de rapita
2 oua batute usor
o lingura de extract de vanilie
400 de grame de afine
doua linguri de fulgi de ovaz
o lingura de zahar brun brut
o lingura de faina de germeni de grau

Toata treaba se va face intr-un singur castron mai mare in care mai intai se amesteca fainurile, praful de copt, sarea si zaharul. Apoi, se face o gropita in mijloc si se adauga laptele, uleiul, ouale si vanilia.
Dupa ce se omogenizeaza aluatul (se amesteca cu o lingura), se adauga si afinele care se amesteca usor in compozitie.
Aluatul se imparte in 20 de forme de briose (silicon sau tava cu hartiute de briose). Deasupra lor se presara cu un amestec din fulgi de ovaz, o lingura de zahar brut si una de faina de germeni de grau.
Tava se baga in cuptorul incalzit la 160 de grade si se lasa la copt timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc briosele.
briose-cu-afine-si-grau-germinat-3

Save

Articole asemanatoare:

  • Briose cu afine si cocosBriose cu afine si cocos
  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine
  • Briose sarate cu branza, dovlecei si ardeiBriose sarate cu branza, dovlecei si ardei
  • Scones cu afineScones cu afine

Filed Under: desert, retete Tagged With: afine, briose

Previous Post: « Arena Bucatarilor face loc bloggerilor :)
Next Post: Aventura greceasca »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Trufe raw de canepa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·