• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

13/08/2019 By Andreea 4 Comments

V-am mai povestit cum ma atasez eu de anumite retete pe care fie le gasesc prin carti, fie la vad la televizor, fie le descopar prin restaurante. Ei bine, povestea acestor batoane vegane cu ciocolata si arahide a inceput acum mai bine de un an, cand am vazut la Paprika TV o emisiune a Donnei Hay, in care pregatea retete din cartea ei, Basics to Brilliance Kids. In episodul pe care l-am prins, Donna pregatea, impreuna cu doi copii, aceste batoane, iar eu am ramas fascinata de combinatia de ingrediente si de cum arata rezultatul final. Va dati seama ca din moment ce a gatit cu copii, reteta e atat de simpla, incat si ei o pot pregati.

M-a obsedat reteta asta in tot acest timp, insa aveam o problema: unul din ingrediente era orezul expandat, pe care l-am tot cautat prin magazinele in care am ajuns, dar nu am avut noroc sa il gasesc. Am aflat ca s-ar gasi la Kaufland, un orez expandat de la Sano Vita, insa eu nu am niciun Kaufland in apropiere si nu ajung niciodata acolo.

Acum doua saptamani, intr-o vizita la Constanta, am ajuns la magazinul Bebe Tei si fix inainte sa plec, am zarit pe un raft cateva pungi cu orez expandat. Culmea bucuriei! Am insfacat doua pungi (sa fie!) si am plecat fericita cu gandul la mult visatele batoane vegane cu ciocolata si arahide.

Cand am ajuns acasa, mi-am aliniat restul ingredientelor si am trecut la treaba. Totul a durat in jur de 15 minute, plus timpul de racire. Rezultatul a fost fantastic! E o combinatie foarte reusita de gusturi si texturi, care mie imi aminteste de batoanele Snickers, doar ca sunt o varianta vegana si fara zahar rafinat.

Daca nu gasiti orez expandat, puteti folosi alte cereale expandate: quinoa, ovaz, grau, hrisca. Niciuna dintre acestea nu are vreun gust anume, deci aportul lor este doar de textura. De asemenea, va recomand sa folositi curmale Medjool, pentru ca sunt foarte carnoase, moi si au un gust foarte bun, de caramel. Eu nu mai folosesc altfel de curmale de cativa ani. Se gasesc la Mega Image, la vrac, in rafturile frigorifice cu fructe si legume exotice.

Batoane vegane cu ciocolata si arahide
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 400 gr curmale Medjool
  • 95 gr unt de arahide
  • 20 gr orez expandat
  • 70 gr arahide prajite, nesarate
  • o lingura de extract de vanilie
  • 80 gr ciocolata neagra 70% cacao
Preparare
  1. Curata curmalele de samburi si pune-le intr-un robot de bucatarie/ chopper, impreuna cu untul de arahide si vanilia. Mixeaza timp de 2 minute, pana cand obtii o pasta lipicioasa si omogena.
  2. Toaca alunele grosier, cu un cutit.
  3. Adauga alunele si orezul expandat peste pasta de curmale si amesteca-le bine.
  4. Toarna compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Preseaz-o cu dosul unei linguri unse cu putin ulei sau cu mana usor umeda.
  5. Topeste ciocolata la bain-marie, toarn-o peste compozitia din tava si intinde-o uniform.
  6. Baga tava la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru a se raci suficient si a se taia bine, recomand sa fie tinuta peste noapte.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)

Filed Under: desert, retete Tagged With: arahide, ciocolata, curmale, vegan

Previous Post: « Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)
Next Post: Galette cu piersici »

Reader Interactions

Comments

  1. Ana says

    27/09/2020 at 9:39 pm

    Cata si de care ciocolata? Nu scrie la ingredinete

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:02 pm

      Scuze, abia acum am vazut ca nu am scris, e vorba de 80 gr ciocolata neagra. Am completat si in reteta, multumesc pentru atentionare.

      Reply
  2. orez expandat says

    22/12/2020 at 7:34 am

    Mmmmm baton cu ciocolata si orez expandat!!!! Preferatul meu 🙂

    Reply
    • Andreea says

      07/02/2021 at 7:03 pm

      Ma bucur ca iti place!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Clatite

Tort de ciocolata si crema de cafea

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·