• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Waffles dulci si sarate

27/02/2020 By Andreea 25 Comments

N-am simtit nevoia unui aparat de waffles in viata mea pana cand am inceput diversificarea Petrei. Incepusem sa vad retete baby friendly de waffles care mai de care mai inventive si care mi se pareau geniale pentru mic dejun, o gustare sau chiar cina. Asa ca am inceput sa fac research pentru un aparat de waffles potrivit pentru nevoile mele. In principal imi doream unul cu placi dreptunghiulare, detasabile si nu voiam sa investesc foarte mult, pentru ca nu stiam daca ma va prinde ‘microbul’ si chiar il voi folosi de mai mult de 3 ori (cum am facut cu sandwich makerul). Pana la urma am gasit un aparat de waffles cum mi-l doream la Kaufland si am inceput experimentele.

Am ajuns la o reteta de baza de aluat, in care adaug tot felul de ingrediente: mere sau pere rase, branza de vaci, cascaval sau cheddar, spanac, ceapa verde, patrunjel, obtinand astfel variante ‘dulci’ sau sarate. De multe ori nu pun nimic in aluat si servesc wafele cu sirop de artar sau miere si fructe. Varianta mea preferata din ce am incercat pana acum este cea cu mar ras. Pur si simplu mi se par geniale! Dar si cele cu cheddar si putina ceapa verde sunt dementiale. De multe ori impart aluatul in doua sau trei portii si pun in fiecare ingrediente diferite, de obicei fac o portie simpla, una sarata si una ‘dulce’. Cele din poza de mai jos sunt (de sus in jos) cu: cheddar, spanac si ceapa verde, simple cu sirop de artar si fructe si cu mere rase.

Pot confirma ca ‘microbul’ m-a prins si cred ca va mai tine o perioada lunga, asa ca e foarte posibil ca la un moment dat sa fac si un upgrade la un aparat ceva mai performant, dar pana acum am fost foarte multumita de cum mi-au iesit wafele. O singura data am obtinut niste wafe care nu s-au rumenit deloc, dar atunci am folosit o alta reteta si aluatul era mai lichid. De atunci am folosit doar reteta pe care v-o las aici.


Waffles dulci si sarate
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
Reteta de baza
  • 2 oua
  • 200 gr chefir (sau alt iaurt mai lichid)
  • 50 gr unt
  • 160 gr faina
  • ½ lingurita de praf de copt
Pentru umplutura
  • mere/ pere rase
  • scortisoara
  • branza de vaci/ ricotta
  • cheddar/ cascaval
  • bacon
  • dovlecei rasi si bine scursi
  • ceapa verde
  • spanac
  • ardei gras
  • patrunjel/ marar
Preparare
  1. Se incalzeste aparatul de waffles.
  2. Se topeste untul.
  3. Se bat ouale, se adauga chefirul si se omogenizeaza.
  4. Se toarna untul topit peste amestecul de oua, amestecand in continuu. Se patreaza o lingura de unt topit pentru a unge placile aparatului.
  5. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat gros. In functie de cat de lichid este iaurtul, e posibil sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina faina.
  6. Se pot coace wafe simple din acest aluat sau se pot adauga alte ingrediente: un mar/ o para rasa si scortisoara, 20-30 gr de cascaval cu un fir de ceapa verde si marar, spanac crud tocat marunt sau cateva bucatele de bacon.
  7. Se ung placile aparatului de waffles cu putin unt si se toarna cate 2-3 linguri de aluat in fiecare placa. Se inchide aparatul si se coc wafele cat timp este indicat in manualul aparatului. La al meu dureaza cam 6 minute.
  8. Wafele se pot servi cu topping de fructe proaspete si sirop de artar sau miere.
3.5.3251

 

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: meal plan 2, waffles

Previous Post: « Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)
Next Post: Cheesecake brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. Simona Tirca says

    30/03/2020 at 6:11 pm

    Mi au ieșit f bune in varianta cu mar ras. Demențiale cu sirop de arțar. Data viitoare incerc si cu ceva brânză.
    Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      31/03/2020 at 5:22 pm

      Cu placere! Ma bucur ca ti-au placut! Cele cu mere sunt preferatele mele :).

      Reply
  2. Laura says

    13/06/2020 at 10:40 pm

    Pot folosi orice tip de faina?
    Mulțumesc! ?

    Reply
    • Andreea says

      17/06/2020 at 8:18 pm

      Buna, Laura! Da, merge orice tip de faina.

      Reply
  3. Elena says

    02/07/2020 at 11:57 pm

    Buna! Ce aparat de waffles folosesti? Eu am
    Unul care lipeste :(. Multumesc frumos!

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:52 pm

      Buna! Am un sandwich maker 3 in 1 de la Kaufland, marca Switch On. AI incercat mai multe retete? Ai uns placile cu unt? Lipeste si asa?

      Reply
  4. AMELIA STANESCU says

    04/07/2020 at 7:45 am

    Buna! Se poate adauga si discard de la maia -in cazul meu este fara gluten maiaua? Nu stiu daca ar mai trebui praful de copt in situatia asta..
    Multumesc f mult!

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:53 pm

      Se poate adauga, da. In functie de cantitate, daca e necesar, cred ca va fi nevoie sa mai completezi si cu putina faina, sa nu devina prea lichid aluatul. Praful de copt se va folosi chiar daca pui discard.

      Reply
  5. Lavinia says

    12/11/2021 at 11:52 am

    Salut, Andreea! Oare se poate face compoziția de cu seară si pregatite a 2a zi dimineața? Ar avea ceva? Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      12/11/2021 at 7:19 pm

      Buna, Lavinia! Nu recomand, deoarece nu stiu cum se comporta praful de copt, daca mai are efect dupa ce sta atat in aluat.

      Reply
  6. Diana says

    06/08/2022 at 6:43 pm

    Geniale. Familia mea le cere cel putin o data pe saptamana!
    Dulci sau sarate, facem cantitate dubla mereu.

    Reply
    • Andreea says

      07/08/2022 at 5:41 pm

      Ma bucur mult ca va plac!

      Reply
  7. Anamaria Fara says

    25/11/2022 at 11:54 pm

    Sunt delicioase, rapide, pufoase, pe gustul celor mici. Întotdeauna ies perfect după reteta asta și ma scot mereu din impas. Copiii sunt mega încântați atât de procesul de pregătire cât și de rezultat. Mulțumim!

    Reply
    • Andreea says

      28/11/2022 at 10:22 am

      Ma bucur tare mult ca va plac!

      Reply
  8. Marina says

    26/12/2022 at 8:31 pm

    Am incercat de vreo 4 ori. 2 dati cu lapte batut ca asta aveam si au iesit acceptabile. A treia oara cu chefir si erau mai okay. Dar a patra oara am incercat cu chefir, am pus 2 lingurite de praf de copt (e unul fara gluten), am batut spuma albusurile si le-am incorporat la final. Pentru mine asa a mers cel mai bine. Poate faina nu e buna in cazul meu, dar initial nu mergea ceva si nu erau asa aerate cum imi doream.
    Multumesc mult pentru reteta!

    Reply
    • Andreea says

      27/12/2022 at 8:40 pm

      Cu drag! Ma bucur ca ai gasit varianta potrivita pentru tine.

      Reply
  9. Monica Dascalu says

    17/09/2023 at 2:30 pm

    Au ieșit incredibil de bine. In varianta cu cașcaval și chimen. Mulțumesc pentru rețetă.?

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2023 at 11:43 pm

      Suna tare bine! Ma bucur ca ti-au placut!

      Reply
  10. Violeta says

    25/11/2023 at 4:24 pm

    Foarte bune!
    Am făcut pizza waffle.
    Nu am apucat sa fac poze ca s-au mâncat imediat

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2023 at 11:36 pm

      Ma bucur ca v-au placut!

      Reply
  11. Miruna says

    25/01/2024 at 10:22 am

    Multumesc!!! Am incercat vreo 7 retete de pe diferite bloguri americane. Niciuna nu a fost spectaculooasa. Cum de nu m-am gandit sa intru la Taste Bazaar din prima!?

    Reply
    • Andreea says

      25/01/2024 at 10:47 am

      Ce dragut! Ma bucur mult ca ti-au placut!

      Reply
  12. Rebeca Sandu says

    13/02/2025 at 10:38 am

    Buna!
    Geniale sunt și dulci și sărate.
    Oare as putea sa le fac sub forma de brioșe?

    Reply
    • Andreea says

      03/03/2025 at 4:16 pm

      Nu am incercat, insa aluatul cred ca este prea moale pentru briose.

      Reply
  13. Alma Muniz Velazquez says

    03/08/2025 at 10:42 am

    Wow! E cea mai buna rețetă! Am incercat alte rețete de prin diverse site-uri si asta chiar a fost cea mai buna! Eu am folosit lapte bătut in loc de chefirul si am pus unt sărat. De umplutura am pus ceapa si usturoi pudra, parmezan ras, spanac bine strecurat, pudra de roșii uscate si ierburi de Provence si pot sa spun ca șotului care urăște spanacul i-au plăcut mult!
    Le-am servit cu o feliuță de șuncă de curcan peste ele si au fost o opțiune minunăta pentru mic dejun decadent de duminică!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chocolate chip cookies

Tort de ciocolata si crema de cafea

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·