• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cheesecake cu lavanda si ciocolata alba

30/08/2012 By Andreea 4 Comments

Acum doua zile mi-am dat seama ca nu am apucat sa pregatesc nimic pentru Provocarea lunii august lansata de Catalina. Si cum nu puteam sa o dezamagesc, mi-am adunat fortele pe ultima suta de metri si aseara am stat pana tarziu sa fac desestul acesta.
Ideea mi-a venit in momentul in care am aflat ca voi primi vizita a doi prieteni dragi in weekendul asta si am vrut sa-i astept cu ceva bun. Nu mai facusem de mult timp cheesecake, asa ca am combinat cele doua ocazii si astfel a iesit acest cheesecake cu lavanda.

cheesecake-cu-lavanda

Prima oara am incercat combinatia asta, in varianta raw, la Simplicity in Brasov si m-a surprins faptul ca aroma era subtila si nu avea gust de sapun :). Asa ca, fara griji, m-am apucat de treaba.

Ingrediente:
2 pachete de biscuiti digestivi (Digesta)
50 gr unt topit la bain marie
800 gr crema de branza (Tartina)
150 gr zahar brut
3 oua
o lingura de extract de vanilie
200 gr smantana cu 15% grasime
70 gr de ciocolata alba topita la bain marie
o lingura de lavanda rasnita

cheesecake-cu-lavanda-3

Am procedat ca de obicei si am maruntit biscuitii, i-am amestecat cu unt si i-am asezat intr-o tava pe care am bagat-o in cuptorul incalzit timp de 10 minute. Am blenduit branza cu zaharul, apoi, pe rand, cu ouale, smantana, vanilia, ciocolata si lavanda.
Am turnat crema peste crusta de biscuiti si am copt prajitura la foc mic timp de 25-30 de minute pana cand s-a intarit. Simpla de tot. La fel de buna ca de obicei.

cheesecake-cu-lavanda-2
Save

Save

Filed Under: desert, retete Tagged With: cheesecake, desert

Previous Post: « Aventura greceasca
Next Post: Pui tikka masala »

Reader Interactions

Comments

  1. Delicious Flavours says

    31/08/2012 at 6:46 am

    Woooow, arata impecabil, iar prezentarea este de nota 10! 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    31/08/2012 at 6:53 am

    multumesc! 🙂

    Reply
  3. Ana B says

    11/05/2020 at 1:57 pm

    Care este diametrul tavii pentru aceasta cantitate?

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 8:59 pm

      Nu mai tin minte exact, insa cred ca e vorba de o tava de 26 cm. Poti sa il faci si intr-o tava de 20 cm, va iesi mai inalt.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Triple Chocolate Mousse

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·