Acum doua zile mi-am dat seama ca nu am apucat sa pregatesc nimic pentru Provocarea lunii august lansata de Catalina. Si cum nu puteam sa o dezamagesc, mi-am adunat fortele pe ultima suta de metri si aseara am stat pana tarziu sa fac desestul acesta.
Ideea mi-a venit in momentul in care am aflat ca voi primi vizita a doi prieteni dragi in weekendul asta si am vrut sa-i astept cu ceva bun. Nu mai facusem de mult timp cheesecake, asa ca am combinat cele doua ocazii si astfel a iesit acest cheesecake cu lavanda.
Prima oara am incercat combinatia asta, in varianta raw, la Simplicity in Brasov si m-a surprins faptul ca aroma era subtila si nu avea gust de sapun :). Asa ca, fara griji, m-am apucat de treaba.
Ingrediente:
2 pachete de biscuiti digestivi (Digesta)
50 gr unt topit la bain marie
800 gr crema de branza (Tartina)
150 gr zahar brut
3 oua
o lingura de extract de vanilie
200 gr smantana cu 15% grasime
70 gr de ciocolata alba topita la bain marie
o lingura de lavanda rasnita
Am procedat ca de obicei si am maruntit biscuitii, i-am amestecat cu unt si i-am asezat intr-o tava pe care am bagat-o in cuptorul incalzit timp de 10 minute. Am blenduit branza cu zaharul, apoi, pe rand, cu ouale, smantana, vanilia, ciocolata si lavanda.
Am turnat crema peste crusta de biscuiti si am copt prajitura la foc mic timp de 25-30 de minute pana cand s-a intarit. Simpla de tot. La fel de buna ca de obicei.
Delicious Flavours says
Woooow, arata impecabil, iar prezentarea este de nota 10! 🙂
Andreea says
multumesc! 🙂
Ana B says
Care este diametrul tavii pentru aceasta cantitate?
Andreea says
Nu mai tin minte exact, insa cred ca e vorba de o tava de 26 cm. Poti sa il faci si intr-o tava de 20 cm, va iesi mai inalt.