Nu-mi vine sa cred ca a trecut deja mai mult de o luna de cand am fost la Londra. Dar, ca de fiecare data cand va povestesc despre o vacanta de-a mea, ma bucur ca am ocazia sa retraiesc acele zile. Si sincer sa va spun, abia acum am si eu ocazia sa ma uit…
Socata cu miere
Desi povestea despre vacanta la Londra e aproape gata si va vedea lumina blogului foarte curand, nu pot sa ma abtin sa nu va impartasesc noua mea iubire: socata. Deja am baut vreo doi litri din prima portie si tocmai am mai pus la fermentat in alte trei vase. E foarte buna, racoritoare si mai…
Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
Stiu ca a trecut mai mult de o luna de cand mi-am facut aparitia pe aici, insa am cam somat. Am avut ceva mai multa treaba in afara bucatariei, insa acum ca am revenit din concediu, am inceput incet incet sa revin la vechile obiceiuri. Framant paine vinerea, coc o pizza duminica, mai pun de…
Unt de migdale
Am citit in multe locuri despre untul de migdale sau de arahide facut in casa si chiar am incercat la un moment dat sa fac, insa robotul meu nu a facut fata. Probabil era nevoie sa pun cel putin jumatate de kilogram de migdale ca sa se macine bine si sa ajunga pasta, asa ca…
Prajitura cu portocale rosii la aniversare
Acum un an scriam postul asta plina de recunostinta pentru tot ce mi s-a intamplat in primul an de Taste Bazaar. Sunt la fel de recunoscatoare si anul asta, doar ca mai putin inspirata :). Nu o sa scriu la fel de mult dar vreau sa va multumesc pentru ca sunteti aici, pentru ca ma…
Tarta cu spanac si smantana
Relatia mea cu spanacul nu a fost mereu una fericita. Acum cativa ani, prin liceu, am incercat sa tin o cura de slabire in care trebuia sa mananc mult spanac fiert. Da, fiert, fara nimic altceva. Si cum nimerisem in timpul iernii si pe atunci nu se gasea spanac proaspat, am mancat mult spanac la…
French toast cu sos de fructe de padure
Pentru mine duminica e zi de rasfat. E ziua perfecta in care sa ma trezesc tarziu, sa intru relaxata in bucatarie si sa prepar ceva putin mai pretentios fata de mic dejunurile din timpul saptamanii, iar acest french toast este perfect. De obicei fac oua posate cu paine prajita, pancakes, suc proaspat de fructe si…
Sandvisuri cu avocado si sardine la gratar
Sunt tare nerabdatoare sa va povestesc despre acest fel de mancare incropit intr-o duminica dupa amiaza, surprinzator de simplu si absolut delicios. In Cora am vazut destul de des sardine proaspete, dar nu m-am mobilizat prea curand sa le incerc. Citisem ca se fac destul de usor la gratar si ca se pot combina cu…
Suc de mango cu papaya
N-ar fi minunat ca in fiecare dimineata sa putem sorbi linistiti un suc proaspat de fructe si sa ne incepem ziua energici si optimisti? 🙂 Eu de cand sunt fericita posesoare a unui slow juicer Hurom, ma bucur foarte des de de aceasta experienta. Din ce in ce mai des, micul meu dejun se limiteaza…
Paste integrale cu ricotta si cartofi dulci
Din cand in cand mi se face pofta de cartofi dulci. Nu stiu exact de ce, pentru ca nu toate experientele cu ei au fost placute. O singura data am nimerit exact modalitatea de preparare si condimentele pentru a-i scapa de dulceata care mie mi se pare cam exagerata. E cam la fel ca dovleacul…