• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata de sfecla, pere si feta

23/01/2014 By Andreea 2 Comments

Luna trecuta, inainte de agitatia de sarbatori, am fost invitata la Fitto Cafe, sa incerc cateva din preparatele din meniul de iarna si sa stau de vorba, alaturi de alte persoane interesate de alimentatia sanatoasa, despre ce alternative sanatoase gasim sau ne-am dori sa gasim in restaurante.
Cei de la Fitto au in meniu tot felul de retete ce contin combinatii si ingrediente deosebite, cum ar fi risotto-ul piemontez cu mar, gorgonzola si nuci, dar si salata cu anghinare. Am incercat salata si mi-a placut foarte mult, insa sunt tare curioasa cum e risotto-ul. Am auzit ca au si un cheesecake foarte bun, asa ca trebuie sa le incerc in curand :).

 

 

Insa cel mai mult, din ce-am incercat, mi-a placut salata de sfecla, pere si feta. Mi s-a parut o combinatie foarte reusita si am repetat-o deja si acasa de cateva ori.

salata de sfecla cu feta
E super simplu si rapid de pregatit si este foarte gustoasa.
Am curatat o sfecla cruda de aproximativ 250 de grame si am taiat-o in bete foarte subtiri. La fel am taiat si o para (cam de aceeasi dimensiune ca sfecla). Am amestecat sfecla cu para intr-un castron si le-am stropit cu zeama de la o jumatate de lamaie si am presarat putina menta uscata.
La final, am adaugat cateva cuburi de branza feta. Asigurati-va ca folositi feta autentica, greceasca (seamana cu telemeaua) si nu din aceea de tip “danish white”. Eu folosesc feta de la magazinele grecesti sau feta Olympus.

 

Save

Save

Filed Under: retete, salate, vegetarian Tagged With: feta, salata, sfecla

Previous Post: « Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos
Next Post: Rulouri de paste cu dovleac si spanac »

Reader Interactions

Comments

  1. Alex says

    24/01/2014 at 10:19 am

    Sfecla e fiarta/coapta anterior sau e cruda?

    Reply
    • Andreea says

      24/01/2014 at 2:28 pm

      Sfecla e cruda. Asta e si frumusetea salatei :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort cu mousse de castane si ciocolata

Rulada de caju cu mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scones cu afine

Croissant French toast

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·