• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rulouri de paste cu dovleac si spanac

26/01/2014 By Andreea 1 Comment

   Acum doua saptamani, in weekend, am avut norocul sa prind pe TV Paprika cea mai noua emisiune a lui Jamie, “Jamie’s Money Saving Meals“. Dupa “30 Minute Meals” si “15 Minute Meals”, noul concept al lui Jamie este cel al meselor economice. Bineinteles ca exista si o carte cu aceste retete, “Save with Jamie” si tocmai ce am descoperit ca exista si o emisiune, care a inceput sa fie difuzata in UK din octombrie.
   Emisiunea mi s-a parut foarte bine realizata, e mult mai complexa decat cele pentru 15 si 30 minute meals, dureaza o ora si sunt prezentate tot felul de retete cat mai prietenoase cu bugetul. Din pacate, de atunci nu s-a mai difuzat niciun episod :(.

   In episodul pe care l-am prins eu, a pregatit si reteta asta de “Rotolo cu dovleac si spanac“, rotolo fiind ruloul din paste.
   Atat de mult mi-a placut ideea, incat m-a motivat sa-mi scot masina de paste din cutie, dupa multe luni :).
  

   Am facut reteta astazi si am mancat o portie destul de tarziu, iar acum o scriu pe blog, pentru ca mi-a placut extraordinar de mult. Dureaza ceva timp si e migaloasa, dar va rog sa ma credeti ca merita. Este delicioasa!
   Eu am facut pastele in casa, insa puteti sa cumparati foi de lasagna proaspete (se gasesc in supermarket-uri, in frigiderele unde se gasesc, de obicei, lipiile, drojdia proaspata sau borsul), sau puteti folosi foi de lasagna uscate, pe care sa le fierbeti (cu vreo 2-3 minute mai putin decat scrie pe pachet).

Ingrediente:
200 gr faina alba
2 oua
1 dovleac de aprox. 1 kg
500 gr spanac congelat
o ceapa medie
4 catei de usturoi
700 ml suc de rosii
250 gr ricotta
20 gr parmezan
ulei de masline
sare
piper
oregano uscat
busuioc uscat
cimbru uscat

   Dovleacul se taie in doua, se curata de seminte si se baga in cuptorul preincalzit, la 190 de grade, timp de 40-50 minute, pana cand se inmoaie.
   Intr-o cratita medie, se pun doua linguri de ulei de masline si se caleste ceapa, taiata in cubulete. Se adauga o lingurita de cimbru uscat, sare si piper, apoi spanacul congelat. Se acopera cu un capac si se lasa cam 15 minute, amestecand des, pana cand se evapora lichidul.

   Usturoiul se taie marunt si se caleste 1-2 minute intr-o lingura de ulei, intr-o alta cratita. Se adauga sosul de rosii, 100 ml de apa, o lingurita de oregano, jumatate de lingurita de busuioc, sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert pentru 10 minute.

   Apoi se pregatesc pastele: se framanta bine faina cu ouale, pana se obtine un aluat omogen (mai multe detalii despre tehnica, aici). Aluatului i se da forma de bila, se acopera in folie alimentara si se lasa la odihnit, la temperatura camerei, cel putin 20 de minute.

   In acest timp, cu o lingura, se scoate pulpa dovleacului si se paseaza cu o furculita. Se condimenteaza cu sare si piper.

   Aluatul se trece prin masina de paste, pastrandu-i forma de fasii late, pentru lasagna. Se infaineaza bine si se lasa la uscat 5-10 minute.

   Intr-un vas pentru cuptor, se pune sosul de rosii, apoi se ruleaza pastele.
   Fasia de aluat se intinde, se umezeste cu putina apa, apoi se aseaza pe ea o lingura de pasta de dovleac, deasupra, o lingura de spanac si apoi 2-3 lingurite de ricotta. Aluatul se ruleaza si apoi se taie in doua. Rulourile se aseaza in vas, deasupra sosului de rosii.
   La final, se rade parmezanul, iar vasul se baga in cuptor pentru 40 de minute.
   

   Eu am turnat sosul in vas, dupa ce am asezat rulourile, asa ca aspectul a cam avut de suferit…dar desi nu arata perfect, am vrut neaparat sa va povestesc cat mai repede aceasta reteta, pentru ca e fantastica.
   Daca aveti chef de o mancare satioasa, plina de arome dar si economica, incercati aceste rulouri. Dupa calculele mele, intreaga reteta costa undeva la 20 de ron, deci cred ca ar fi in jur de 3,5 ron portia, ceea ce e mai mult decat satisfacator, zic eu.

Articole asemanatoare:

  • Gnocchi cu sos de rosii si carnatiGnocchi cu sos de rosii si carnati
  • Trio de paste de casa cu sos de rosii proaspeteTrio de paste de casa cu sos de rosii proaspete
  • Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si crevetiLinguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti
  • Tagliatelle de casa cu sos alb si sparanghelTagliatelle de casa cu sos alb si sparanghel

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: dovleac, italian, paste de casa, spanac

Previous Post: « Salata de sfecla, pere si feta
Next Post: Hummus cu cartof dulce si lipii facute in casa »

Reader Interactions

Comments

  1. Oana says

    28/07/2020 at 1:09 pm

    Salut! pentru aceasta reteta ai folosit dovleac placintar?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Sorbet de rubarba si capsuni

Cheesecake brownies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·