Acum un an scriam postul asta plina de recunostinta pentru tot ce mi s-a intamplat in primul an de Taste Bazaar. Sunt la fel de recunoscatoare si anul asta, doar ca mai putin inspirata :). Nu o sa scriu la fel de mult dar vreau sa va multumesc pentru ca sunteti aici, pentru ca ma…
Tarta cu spanac si smantana
Relatia mea cu spanacul nu a fost mereu una fericita. Acum cativa ani, prin liceu, am incercat sa tin o cura de slabire in care trebuia sa mananc mult spanac fiert. Da, fiert, fara nimic altceva. Si cum nimerisem in timpul iernii si pe atunci nu se gasea spanac proaspat, am mancat mult spanac la…
French toast cu sos de fructe de padure
Pentru mine duminica e zi de rasfat. E ziua perfecta in care sa ma trezesc tarziu, sa intru relaxata in bucatarie si sa prepar ceva putin mai pretentios fata de mic dejunurile din timpul saptamanii, iar acest french toast este perfect. De obicei fac oua posate cu paine prajita, pancakes, suc proaspat de fructe si…
Sandvisuri cu avocado si sardine la gratar
Sunt tare nerabdatoare sa va povestesc despre acest fel de mancare incropit intr-o duminica dupa amiaza, surprinzator de simplu si absolut delicios. In Cora am vazut destul de des sardine proaspete, dar nu m-am mobilizat prea curand sa le incerc. Citisem ca se fac destul de usor la gratar si ca se pot combina cu…
Suc de mango cu papaya
N-ar fi minunat ca in fiecare dimineata sa putem sorbi linistiti un suc proaspat de fructe si sa ne incepem ziua energici si optimisti? 🙂 Eu de cand sunt fericita posesoare a unui slow juicer Hurom, ma bucur foarte des de de aceasta experienta. Din ce in ce mai des, micul meu dejun se limiteaza…
Paste integrale cu ricotta si cartofi dulci
Din cand in cand mi se face pofta de cartofi dulci. Nu stiu exact de ce, pentru ca nu toate experientele cu ei au fost placute. O singura data am nimerit exact modalitatea de preparare si condimentele pentru a-i scapa de dulceata care mie mi se pare cam exagerata. E cam la fel ca dovleacul…
Quiche cu sparanghel si busuioc
Va era dor de o tarta? Mie da! V-am mai spus ca mi se par atat de simple de facut si atat de bune, incat as manca in fiecare zi. Pentru tarta aceasta am ales sa folosesc sparanghel si busuioc, si s-a dovedit a fi o alaturare inspirata. Sparanghelul ramane usor crocant, iar busuiocul da…
Cheesecake raw cu dovleac
Bine v-am regasit dragii mei. Imi pare rau ca mi-a luat atata timp sa revin pe blog, insa in prima saptamana din an n-am prea gatit. M-am bucurat de vacanta, dar si cand m-am intors, am stat vreo 3 zile in bucatarie :). Imi era tare dor sa gatesc ceva si mai ales sa fac…
Mini cheesecakes
Stiu ca sunteti in febra pregatirilor pentru petrecere, insa nu puteam incheia anul fara o reteta festiva si fara a va multumi pentru sustinerea pe care mi-ati oferit-o anul acesta. Acum doua saptamani am ajuns la 1000 de prieteni pe pagina de facebook si pentru ca urma Craciunul, am vrut sa ofer cateva cadouri facute…
Painea cu maia
Acum vreun an descopeream blogul Codrutei si ma minunam. Sincer sa va spun nici nu aveam rabdare sa citesc retetele. Admiram fotografiile si painile superbe insa nu puteam sa ma gandesc decat la cat de complicat trebuie sa fie sa faci painea cu maia. Autolyse, strech & fold, piatra de copt, bannetoane, toate atat de…