• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salam de biscuiti cu ciocolata

02/01/2014 By Andreea 4 Comments

La multi ani, dragii mei! Va doresc un an frumos, vesel si optimist :). Imi doresc sa ne vedem mai des aici, pe blog si sa va inspir sa pregatiti retete delicioase, simple si sanatoase.

Imi propusesem sa va arat mai multe retete din cele pe care le-am facut pentru Revelion, insa n-am reusit sa pozez mai nimic. Totusi, acest salam de biscuiti a supravietuit (asta pentru ca am facut destul de mult 🙂 ) si am reusit sa il pozez azi, ca sa vi-l arat si voua.

salam de biscuiti cu ciocolata

Va povesteam acum cateva saptamani ca la petrecerea Good Food am descoperit un salam de biscuti care m-a dat pe spate si pe care eram hotarata sa-l incerc de sarbatori. Pana la urma am modificat reteta, ca sa fiu eu sigura ca ouale nu raman crude :), insa rezultatul a fost excelent.

Am folosit:

3 oua
3 linguri de zahar
150 grame unt
250 grame ciocolata cu 75% cacao
2 linguri de cacao
150 grame biscuiti petit beurre
150 grame mix de nuci (nuci romanesti, alune de padure si migdale)
100 grame fructe uscate (caise, smochine si merisoare)
zahar pudra pentru decor

Intr-un castron maricel am pus biscuitii in bucati maricele, nucile si fructele taiate in bucati medii si cacaua.

Am topit pe bain marie untul cu ciocolata, amestecand des cu o lingura de lemn. In acelasi timp, am batut cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.

Am turnat ciocolata cu unt in crema de oua, in timp ce mixam in continuare. Dupa aceea, am turnat toata compozitia in vasul in care am avut ciocolata si l-am pus inapoi pe bain marie, ca sa se gateasca ouale. L-am mai tinut 5 minute, timp in care am amestecat in continuu cu mixerul.

Am varsat crema peste ingredientele din castron si le-am amestecat bine.

Am intins o folie alimentara lunga de cam 40 de cm pe blatul de bucatarie si in mijlocul ei am asezat jumatate din compozitia obtinuta. Cu ajutorul foliei, am strans compozitia in forma unui baton. Am legat marginile foliei si l-am pus la frigider cam 8 ore. Inainte de a-l servi, l-am scos din folia de plastic si l-am tavalit prin putin zahar pudra.
Mie mi-au iesit doua batoane destul de mari. Daca vi se pare prea mult, puteti injumatati ingredientele. Puteti folosi doua oua mici sau unul mare, cantitatea nu trebuie sa fie exacta :).

salam de biscuiti cu ciocolata-2
Desi nu intelegeam de ce acest salam de biscuiti este atat de popular, acum m-a convins si pe mine. E usor de preparat, nu e pretentios, nu trebuie copt, se pot combina diverse ingrediente, poate fi pregatit cu oricat zahar preferati si sigur va fi apreciat de orice musafir. Reteta aceasta e mai buna decat cea clasica pentru ca are multa ciocolata, iar combinatia de nuci si fructe se potriveste perfect.
salam de biscuiti cu ciocolata-3

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, ciocolata, desert

Previous Post: « Gustul Romei
Next Post: Gogosi »

Reader Interactions

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    03/01/2014 at 8:53 pm

    La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

    Reply
  2. Mihaela says

    03/01/2014 at 9:57 pm

    L-am ochit si eu in Goodfood si l-am si facut la momentul respectiv. Sa stii ca nu se simt ouale crude…… si eu am aceeasi problema. Insa am inlocuit biscuitii cu cereale si a fost minunat.
    A fost apreciat de toata lumea.

    Reply
  3. Andreea says

    07/01/2014 at 8:15 pm

    Sriu ca nu se simt ouale crude, pentru ca l-am gustat si eu la petrecere. Insa cred ca sunt eu putin paranoica in ceea ce priveste ouale crude, mai ales galbenusul :).

    Reply
  4. Andreea says

    07/01/2014 at 8:15 pm

    La multi ani, Paula! un an nou fericit iti doresc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose cu ciocolata

Galette cu piersici

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·