• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salam de biscuiti cu ciocolata

02/01/2014 By Andreea 4 Comments

La multi ani, dragii mei! Va doresc un an frumos, vesel si optimist :). Imi doresc sa ne vedem mai des aici, pe blog si sa va inspir sa pregatiti retete delicioase, simple si sanatoase.

Imi propusesem sa va arat mai multe retete din cele pe care le-am facut pentru Revelion, insa n-am reusit sa pozez mai nimic. Totusi, acest salam de biscuiti a supravietuit (asta pentru ca am facut destul de mult 🙂 ) si am reusit sa il pozez azi, ca sa vi-l arat si voua.

salam de biscuiti cu ciocolata

Va povesteam acum cateva saptamani ca la petrecerea Good Food am descoperit un salam de biscuti care m-a dat pe spate si pe care eram hotarata sa-l incerc de sarbatori. Pana la urma am modificat reteta, ca sa fiu eu sigura ca ouale nu raman crude :), insa rezultatul a fost excelent.

Am folosit:

3 oua
3 linguri de zahar
150 grame unt
250 grame ciocolata cu 75% cacao
2 linguri de cacao
150 grame biscuiti petit beurre
150 grame mix de nuci (nuci romanesti, alune de padure si migdale)
100 grame fructe uscate (caise, smochine si merisoare)
zahar pudra pentru decor

Intr-un castron maricel am pus biscuitii in bucati maricele, nucile si fructele taiate in bucati medii si cacaua.

Am topit pe bain marie untul cu ciocolata, amestecand des cu o lingura de lemn. In acelasi timp, am batut cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.

Am turnat ciocolata cu unt in crema de oua, in timp ce mixam in continuare. Dupa aceea, am turnat toata compozitia in vasul in care am avut ciocolata si l-am pus inapoi pe bain marie, ca sa se gateasca ouale. L-am mai tinut 5 minute, timp in care am amestecat in continuu cu mixerul.

Am varsat crema peste ingredientele din castron si le-am amestecat bine.

Am intins o folie alimentara lunga de cam 40 de cm pe blatul de bucatarie si in mijlocul ei am asezat jumatate din compozitia obtinuta. Cu ajutorul foliei, am strans compozitia in forma unui baton. Am legat marginile foliei si l-am pus la frigider cam 8 ore. Inainte de a-l servi, l-am scos din folia de plastic si l-am tavalit prin putin zahar pudra.
Mie mi-au iesit doua batoane destul de mari. Daca vi se pare prea mult, puteti injumatati ingredientele. Puteti folosi doua oua mici sau unul mare, cantitatea nu trebuie sa fie exacta :).

salam de biscuiti cu ciocolata-2
Desi nu intelegeam de ce acest salam de biscuiti este atat de popular, acum m-a convins si pe mine. E usor de preparat, nu e pretentios, nu trebuie copt, se pot combina diverse ingrediente, poate fi pregatit cu oricat zahar preferati si sigur va fi apreciat de orice musafir. Reteta aceasta e mai buna decat cea clasica pentru ca are multa ciocolata, iar combinatia de nuci si fructe se potriveste perfect.
salam de biscuiti cu ciocolata-3

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Biscotti cu fistic si merisoareBiscotti cu fistic si merisoare
  • Banana bread cu nuci si ciocolataBanana bread cu nuci si ciocolata
  • Tort cu cirese si ciocolataTort cu cirese si ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, ciocolata, desert

Previous Post: « Gustul Romei
Next Post: Gogosi »

Reader Interactions

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    03/01/2014 at 8:53 pm

    La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

    Reply
  2. Mihaela says

    03/01/2014 at 9:57 pm

    L-am ochit si eu in Goodfood si l-am si facut la momentul respectiv. Sa stii ca nu se simt ouale crude…… si eu am aceeasi problema. Insa am inlocuit biscuitii cu cereale si a fost minunat.
    A fost apreciat de toata lumea.

    Reply
  3. Andreea says

    07/01/2014 at 8:15 pm

    Sriu ca nu se simt ouale crude, pentru ca l-am gustat si eu la petrecere. Insa cred ca sunt eu putin paranoica in ceea ce priveste ouale crude, mai ales galbenusul :).

    Reply
  4. Andreea says

    07/01/2014 at 8:15 pm

    La multi ani, Paula! un an nou fericit iti doresc!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. Sun Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. 
Sunt curioasă dacă e cineva aici care mă urmărește de acum 10 ani pe blog 😋.

Îmi amintesc cum acum 10 ani stăteam cu @madagrecu la biroul din apartamentul nostru din Militari și făceam brainstorming pentru numele blogului. Îmi venise ideea să îl numesc "bazar culinar", dar numele era deja luat de alt blog, așa că am ales până la urmă "Taste Bazaar". La vremea aceea abia apăruseră blogurile culinare la noi în țară și le citeam fascinată fiecare articol. Mi-a plăcut tare mult ideea asta de a scrie rețete dar și povești despre mâncare și mai ales vibe-ul oamenilor și evenimentelor ce se organizau cu bloggeri de food. Prima dată când am fost invitată la un eveniment în calitate de "food blogger", aproape am leșinat de emoție. Au venit foarte multe momente memorabile: am câștigat un premiu pentru cel mai bun food & travel blogger după un an de când lansasem blogul, am câștigat două concursuri ce aveau ca premii excursii la evenimente culinare din Europa, am participat la multe întâlniri și festivaluri și am cunoscut oameni minunați, dintre care mulți mi-au devenit prieteni. 
Taste Bazaar înseamnă foarte mult pentru mine, mi-a adus multe bucurii, m-a ajutat să-mi dezvolt multe skill-uri, m-a provocat, mi-a dezvăluit calități pe care nu știam că le am și îmi oferă posibilitatea să fac ceea ce îmi place. 
Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a adus acest blog, mai ales pentru comunitatea fantastică care s-a adunat în jurul acestei pagini de Instagram. Vă mulțumesc că sunteți aici, că mă încurajați și că îmi arătați în fiecare zi cât de mult înseamnă să apreciezi pe cineva și să îi transmiți asta. 

Am vrut să fac un tort dar nu am reușit azi, așa că vă las niște fudge cu marshmallows și nuci care să vă îndulcească (rețeta e pe blog). Sper ca în weekend să reușesc să fac și un tort, căci ar merita să sărbătorim cu tort o cifră așa rotundă.
.
.
.
.
.
#bloganniversary #foodblog #foodblogger #fudge #marshmallows #walnuts #nobakedessert #chocolate #chocolateoverload #sweettooth
Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în sal Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în salată? Salată de paste! Un fel de mâncare extrem de ușor de pregătit, dar cu un rezultat minunat: consistent, aromat, gustos.
M-am gândit să adun în același preparat cât mai multe ingrediente de la @bioup.ro și a ieșit această salată care m-a dus cu gândul la vară și la Italia.

Până duminică, 28 februarie, este activ codul de reducere Andreea15 ce oferă un discount de 15% la orice comandă de pe @bioup.ro.

Pentru 2 porții de salată de paste am folosit:

150 gr fusilli pasta Liguria
50 gr roșii uscate în ulei Bio Orto
un ardei kapia 
100 gr anghinare Bio Orto
o lingură de pesto de fistic Biobronte
2 linguri de ulei de măsline Bio Orto
o lingură de cremă de oțet balsamic Casanova
2 linguri de zeamă de lămâie 
30 gr parmezan
o linguriță de busuioc sau pătrunjel tocat

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
Roșiile uscate și ardeiul kapia se taie în bucăți medii.
Se pregătește un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, crema de oțet balsamic, sare și piper.
Peste pastele fierte și scurse se adaugă pesto de fistic și se amestecă bine. Se adaugă roșiile, ardeiul și anghinarea. Se toarnă dressing-ul și e amestecă totul.
Pe deasupra se pune parmezanul tăiat fâșii și frunzele tocate de busuioc sau pătrunjel.
.
.
.
.
.
#pasta #pastasalad #sundriedtomatoes #artichoke #oliveoil #hereismyfood #quicklunch #inmykitchen
Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gogosi

Cornulete fragede cu magiun de prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·