• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Unt de migdale

02/03/2013 By Andreea 5 Comments

Am citit in multe locuri despre untul de migdale sau de arahide facut in casa si chiar am incercat la un moment dat sa fac, insa robotul meu nu a facut fata. Probabil era nevoie sa pun cel putin jumatate de kilogram de migdale ca sa se macine bine si sa ajunga pasta, asa ca am renuntat.

Saptamana asta mi-am cumparat o noua rasnita, deoarece in cea veche mi se blocau migdalele si cum am ajuns acasa cu ea, am testat-o. Am pus in bolul detasabil o mana de migdale si le-am rasnit. Nu s-au blocat, ba chiar s-au transformat foarte repede in faina. Vazand ca au aparut si urme de umezeala, am decis sa insist cu rasnitul ca sa vad daca se intampla minunea si obtin si eu untul la care visam.

15 minute mai tarziu (incluzand si pauze dese pentru a impinge migdalele de pe marginea bolului inspre centru) am obtinut o pasta lucioasa, foarte cremoasa si calduta :). Datorita mixarii indelungate, migdalele s-au incalzit.

Textura este ca cea a untului de arahide, vascoasa si se lipeste de cerul gurii :). Untul are un gust de subtil de migdale si e destul de neutru. Cel mai bine merge mancat cu fructe sau pe o felie de paine cu gem.
Mie imi place foarte mult sa-l mananc intins pe o feliuta de mar, dar poate fi combinat in prajiturele raw sau de post.

unt-de-migdale

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiți cu parmezan și macBiscuiți cu parmezan și mac
  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine
  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Filed Under: mic dejun, raw vegan, retete Tagged With: migdale, unt

Previous Post: « Prajitura cu portocale rosii la aniversare
Next Post: Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate) »

Reader Interactions

Comments

  1. Ruxandra @ Gourmandelle says

    03/03/2013 at 10:09 am

    Chiar am incercat si eu acum cateva zile untul de migdale, numai ca am adaugat si carob. E deliciooos! 😀

    Reply
  2. Mihaela says

    04/03/2013 at 7:56 am

    de fapt robotul este o rasnita ca de cafea ? poti sa-mi spui exact ce firma este ? M-ar interesa si pe mine, arata foarte bine ce-ai facut !
    cu simpatie,
    Mihaela

    Reply
  3. Andreea says

    04/03/2013 at 8:40 am

    Buna Mihaela, eu am facut untul chiar intr-o rasnita. Modelul este Moulinex AR100G.
    Cred ca poti incerca si intr-un alt tip de rasnita sau chiar intr-un robot, dar ti-ar trebui o cantitate mai mare de migdale. Macar cat sa acopere lamele.
    Ruxandra, uite ca nu m-am gandit sa ii adaug carob sau cacao, dar o sa incerc, merci de pont! 🙂

    Reply
  4. Juliana says

    05/10/2013 at 5:13 am

    Am observat ca uniii fac untul de migdale in blender, altii in rasnita.
    Cum este mai bine sau nu e nici o diferenta?

    Reply
  5. Andreea says

    07/10/2013 at 1:08 pm

    Buna Juliana! Nu e nici o diferenta in ceea ce priveste produsul finit. Singura diferenta e ca in blender ai nevoie de o cantitate mai mare de migdale, ca sa se mixeze bine si sa devina pasta si timpul de mixat este mai mare. Eu am vrut sa testez o portie mica si de aceea sm facut in rasnita.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake brownies

Croissant French toast

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·