• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cu bazaarul in vacanta: Londra

07/11/2016 By Andreea 4 Comments

Cand merg la Londra nu simt ca merg in vacanta, ci simt, mai degraba, ca ma duc acasa. Totul mi se pare familiar, iar viata de acolo e atat de compatibila cu mine, incat mereu simt ca am trait in Londra intr-o alta viata, sau ca urmeaza sa traiesc acolo in viitor. A fost a patra oara cand am vizitat-o si de fiecare data o descopar intr-un nou mod. De data aceasta mi-am propus sa o explorez mai mult ca localnic decat ca turist si in mare parte mi-a iesit. O contributie a avut-o si apartamentul in care am stat, ales prin AirBnb, in care am locuit impreuna cu doi tineri arhitecti foarte simpatici.

Nu as fi ales luna octombrie pentru o vacanta la Londra, pentru ca vremea poate fi destul de mohorata, dar in aceasta perioada, Adriene, o instructoare de yoga pe care am descoperit-o pe YouTube acum doi ani, a organizat cateva evenimente in U.K., la care mi-am dorit si eu sa fiu prezenta. Pana la urma vremea a fost perfecta, reprizele de ploaie pe care le-am prins, fiind scurte si urmate de soare, incat nici nu am avut nevoie de umbrela.

vacanta londra-66

Inainte de plecare am avut foarte putin timp de organizare, asa ca nu stiam exact ce urma sa facem si unde vom manca, dar aveam o idee destul de clara ca urma sa experimentam in principal mancarea stradala. In Bucuresti  a inceput sa sa contureze acest fenomen de putin timp, insa la Londra e de mult timp la un alt nivel. Pietele au zone dedicate doar rulotelor cu mancare, ce poate varia de la specific sud-american, la fructe de mare, la burgeri, mancare vegana, sau specialitati din carne de capra sau mistret. Pe langa mancarea din piete, am incercat si cateva restaurante cu mancare etnica, in special asiatica. Toate locurile pe care le-am ales au fost niste decoperiri culinare excelente si m-au inspirat sa reproduc si acasa felurile pe care le-am mancat. In fruntea listei este un daal cu linte neagra si un cheesecake cu feta si taietei de cataif, apoi ramen, pho si ciocolata calda. Cititi mai jos si lasati-va inspirati pentru gatit, sau macar pentru calatorit :).

Restaurante

Dishoom, 22 Kingly Street (Carnaby) – Despre Dishoom am citit in tot felul de articole cu recomandari. Este locul in care te trimite toata lumea pentru mancare indiana excelenta, la preturi accesibile. Prima oara cand am vrut sa mergem, am ajuns la locatia din Covent Garden, unde deja se astepta afara, la coada. Ni s-a spus ca ar dura cam 50 de minute sa intram, asa ca am plecat sa cautam altceva. Pentru ca nu-mi ieseau din cap toate laudele aduse acestui loc, m-am documentat mai bine si am descoperit ca se pot face rezervari si ca au mai multe locatii. Am rezervat o masa intre pranz si cina, la restaurantul din Carnaby, iar cand am ajuns era chiar liber. Am ales felurile recomandate in meniu: pau bhaji (un fel de zacusca picanta cu legume), sali boti (mancare de miel, cu chips-uri subtiri de cartofi), daal cu linte neagra si unt si vreo trei feluri de painici: naan cu usturoi, roti si lipii de casa. Toate au fost delicioase, dar daal-ul mi-a ramas in minte pentru ca era foarte cremos si cu un gust placut de unt. A fost masa noastra preferata si cu siguranta vom reveni sa incercam si alte preparate. Merita, totusi, sa mergi impreuna cu mai multi prieteni, pentru a testa din cat mai multe feluri. Noi nu am reusit sa terminam tot ce am luat, mai ales pentru ca am primit din partea casei chips-uri insotite de sosuri minunate, din care am rontait pana sa vina mancarea. Merita mentionat si chai-ul casei si cocktail-ul cu gin East India Gimlet, ambele cu arome de condimente indiene.

vacanta londra-91

vacanta londra-90

Honey & Co., 25 Warren St. (Fitzrovia) – Un alt local recomandat din multe locuri, inclusiv de gazdele noastre. E un bistro foarte micut, cu mancare specifica Orientului Mijlociu, Ottolenghi style. Cei doi proprietari (care au si lucrat pentru Ottolenghi) au scris si o carte de bucate care a facut furori la lansare, fiind declarata cea mai buna carte de bucate a anului, de catre Sunday Times. Citisem ca e foarte greu sa gasesti o masa libera, asa ca am facut o rezervare online, undeva pe la 12 noaptea, pentru micul dejun (!) de a doua zi. Evident, a fost prima rezervare pe care am facut-o pentru un mic dejun, dar se anunta promitator. Cu asteptarile foarte ridicate, am intrat intr-o luni dimineata, in micul restaurant, cu 10 mese de cate doua persoane, ca intr-o bucatarie a unor oameni care isi cheama toti prietenii la masa. Primul contact a fost cu temperatura ridicata, aburul care iesea din bucatarie si mirosul de mancare proaspat gatita. Oamenii de acolo pareau foarte familiari cu locul si cu ospatarii si toata atmosfera te transpunea intr-o alta parte a lumii. Toate acestea au contribut la o experienta multi senzoriala foarte placuta, cu iz de “acasa”, chiar daca si acum cred ca ne mai miros hainele a mancare :). Am mancat cea mai buna si parfumata shakshuka de pana acum, un foietaj umplut cu branza si cheesecake-ul cu feta si taietei de cataif, care e felul de mancare cel mai laudat din meniul lor. Foietajul nu a fost iesit din comun, insa celelalte doua au fost memorabile. Chiar daca preturile sunt un pic mai mari ca in alte locuri de acest fel, m-as intoarce la Honey & Co. sa testez si meniul de pranz sau de cina, unde cred ca se regasesc si mai multe combinatii de ingrediente si condimente la care nu m-as fi gandit. Cat am stat acolo, am rasfoit si cartea de bucate, din care chiar am pozat cateva retete care mi s-au parut super creative si pe care am de gand sa le incerc.

vacanta londra-56

vacanta londra-57

vacanta londra-59

vacanta londra-60

vacanta londra-61

Pho, 65a Long Acre (Covent Garden) – Aici am ajuns dupa esecul de a intra prima oara la Dishoom. Ajunsesem atat de infometati, incat nu mai conta prea mult unde ne opream. Desi mai vazusem restaurantul asta prin Soho, nu ne-am oprit pentru ca Madalin a spus ca el n-ar avea ce sa manance dintr-un meniu vietnamez. Dar, cum eu deja eram prea iritata de foame si oboseala, am intrat cu speranta ca macar niste taietei cu pui tot vom gasi. Pana la urma el si-a ales o salata goi bap chuoi cu floare de banan, vita, arahide si star fruit (carambola) care i-a placut atat de mult, incat m-a rugat sa o pregatesc si eu acasa. Eu am ales supa pho bo nam trung (specialitatea casei) cu piept de vita, ciuperci si galbenus de ou. Acest tip de mancare este traditionala in Vietnam si are la baza o supa fiarta foarte mult timp (10-12 ore) din oase si alte mirodenii si apoi servita cu ingrediente proaspete (muguri de soia, ciuperci, ierburi aromatice). Pentru mine a fost o supriza foarte placuta, pentru ca mai mancasem pho intr-un restaurant din Bucuresti, dar nu mi-a placut prea tare. De data aceasta supa mi s-a parut geniala. Aromata, echilibrata si in timp ce o mancam simteam efectiv cum ma simt din ce in ce mai bine. Dupa aceasta masa chiar am simtit ca raceala mea a inceput sa se vindece. The magic power of pho! 🙂

vacanta londra-51

Tonkotsu, 4 Canvey St., Southbank – Dupa vizita la Tate Modern, prinsi de ploaie fara umbrela, am iesit pe stradutele din apropiere sa cautam un mic restaurant japonez, despre care citisem intr-un ghid in magazinul muzeului. Am descoperit ca localul se mutase, dar pe aceeasi straduta am gasit Tonkotsu, tot un restaurant japonez, specializat in ramen, o alta mancare pe care am incercat-o in premiera. Ramen-ul are si el la baza o supa de oase fiarta foarte multe ore, peste care se adauga diverse topping-uri. Eu am ales unul cu carne de porc, taietei de casa, muguri de bambus si ou. A fost foarte gustos, dar un pic cam gras. Am citit ca cel mai bun ramen din Londra ar fi la Bone daddies, unde din pacate n-am ajuns, dar data viitoare sigur nu-l ratez, pentru ca sunt curioasa sa-l compar cu cel de la Tonkotsu.

vacanta londra-73

Mae Deli, 21 Seymour Place – Acest mic bistro este deschis de Ella Woorward (Deliciously Ella), o bloggerita din UK, care si-a schimbat stilul de viata dupa ce a aflat ca sufera de o boala de inima, pe care a reusit sa o tina sub control cu ajutorul alimentatiei, dupa ce a renuntat la alimente de origine animala si la gluten. In urma succesului pe care blogul l-a avut, si-a deschis restaurantul si a scris 4 carti de retete. O urmaresc de ceva timp pe Ella si am si incarcat cateva retete care mi s-au parut ingenioase, asa ca mi-am dorit sa ajung si la Mae Deli. Nu am reusit sa mancam acolo pentru ca la ora pranzului era plin, insa am luat un brownie cu cartofi dulci si niste “energy balls” pe care le-am si reprodus acasa.

vacanta londra-84

vacanta londra-85

Itsu, Stansted airport – N-as spune ca e chiar un restaurant, e mai mult un fast food cu sushi. L-am vazut in foarte multe locuri prin oras, dar pentru ca arata ca un lant foarte comercial, nu ne-am oprit. La plecare, l-am gasit din nou in aeroport si ne-am hotarat sa incercam un mix de sushi. Toate caserolele aratau impecabil si ce mi s-a parut foarte original, era faptul ca aveau pahare de plastic umplute cu ingrediente intregi pentru smoothie, pe care le mixai la casa, odata ce le cumparai, ca sa fie cat mai proaspete.

vacanta londra-96

vacanta londra-95

Piete si street food

Broadway market  – Aici a fost prima oprire din vacanta noastra la Londra, daca nu punem la socoteala plimbarea de pe Oxford Street din prima seara in care am ajuns. Citisem despre aceasta piata ca e foarte populara printre localnici si ca se gasesc multe locuri cu mancare buna. E deschisa doar sambata si pentru ca era destul de aproape de zona in care am stat, am mers acolo sa luam micul dejun. Intinsa pe o straduta de aproximativ 300 de metri, Broadway market e plina de standuri cu produse handmade, artizanale, alimente provenite de la ferme si mancare stradala de toate tipurile. Este mult mai linistita la Borough Market si desi e mai mica, e incantatoare. Ne-am petrecut dimineata ca niste localnici iesiti la o cafea si la cumparaturile de weekend. Aici am mancat prima data o stridie la magazinul de peste Fin and Flounder, un loc fascinant prin diversitatea de peste si fructe de mare, cu un proprietar foarte simpatic, care deschidea o conversatie cu toata lumea care ii trecea pragul. Iar stridia chiar mi-a placut, desi nu eram prea increzatoare. Tot de la Fin and Flouder, dar de la taraba lor de mancare, am mancat o alta premiera, un lobster roll (sandvis cu chifla dulce, umpluta cu carne de homar), delicios. Apoi am mai incercat un scotch egg, care mi s-a parut cam fara gust si am luat la pachet niste rocky road fudge (un fel de ciocolata de casa cu biscuiti si bezele) destul de bunut, dar cam dulce. In rest, tarabele eau pline de mancare care arata incredibil de bine: tarte, prajituri, paine artizanala cu maia, mancare persana, indiana sau salate vegetariene.

vacanta londra-8

vacanta londra

vacanta londra-22

vacanta londra-14

vacanta londra-16

vacanta londra-21

vacanta londra-19

vacanta londra-11

vacanta londra-12

vacanta londra-4

vacanta londra-5

vacanta londra-6

vacanta londra-24

vacanta londra-23

vacanta londra-29

vacanta londra-30

vacanta londra-32

vacanta londra-25

Borough Market – Cea mai cunoscuta piata din Londra este foarte ofertanta pentru orice foodie, dar dezavantajul este ca e foarte aglomerata si la un moment dat simti ca te misti odata cu multimea, fara a avea de ales. Pentru ca tarabele cu produse sunt deschise doar de miercuri pana sambata, am ajuns aici in aceeasi zi cu vizita la Broadway Market, asa ca dupa micul dejun in piata, a urmat si pranzul in piata. Am pierdut vreo jumatate de ora in magazinul de condimente Spice Mountain, fiind fascinata de diversitatea produselor. Apoi m-am plimbat printre magazinele cu legume si fructe, incercand sa descopar ingrediente noi, iar la final am mancat o delicioasa kafta de capra de la Gourmet Goat (must try, daca ajungeti pe acolo), un pad thai si clatite de cocos de la Khanom Krok (street food thailandez) si ne-am incalzit cu un cidru fiert.

vacanta londra-40

vacanta londra-41

vacanta londra-37

vacanta londra-36

vacanta londra-35

vacanta londra-44

vacanta londra-49

Camden Market – Camden e o piata imensa, cu nenumarate buticuri cu tot felul de produse, cu multe kitsch-uri, dar unde gasesti si produse handmade foarte creative. Pe langa asta, zona de street food, Kerb, aduna cele mai ingenioase rulote cu mancare etnica. Noi am ales sa stam la rulota la care era cea mai mare coada, cu mancare velezuelana (Arepazo Bros), de unde am luat o arepa de porumb umpluta cu vita, pui, branza si fasole neagra. Eu pofteam dupa niste fructe de mare prajite, pe care le vazusem pe instagram, dar portia a fost atat de mica, incat m-am mai oprit si la standul columbienilor, de unde am luat o ditamai farfuria cu pui in sos, cartofi copti, guacamole, salata de varza si banana plantain prajita. Preturile sunt intre 6 si 10 lire si mancarea e delicioasa.

vacanta londra-68

vacanta londra-71

vacanta londra-69

vacanta londra-70

Portobello Market –  Aici am ajuns intr-o zi in care piata nu era foarte animata, dar ne-am oprit sa luam micul dejun la Gail’s artisan bakery. Cand am ajuns noi nu am gasit masa libera si era plin de localnici. Am ales o portie de scrambled eggs pe paine prajita si oua ochiuri cu bacon. La final am plecat cu un scone cu afine, abia scos din cuptor, pe care l-am impartit mai tarziu cu o lebada in Kensington Gardens.

vacanta londra-78

vacanta londra-76

vacanta londra-82

Cafenele si cofetarii

Dominique Ansel Bakery, 17-21 Elizabeth St, Belgravia – Dominique Ansel e un cofetar francez, stabilit la New York, faimos pentru inventarea cronut-ului, o combinatie intre croissant si gogoasa, care a revolutionat lumea patiseriei. De curand si-a deschis o locatie si la Londra si era unul din putinele locuri in care stiam ca trebuie sa ajung. Am mers mult ca sa ajungem aici, fara sa avem alta treaba in zona Belgravia si am stat la coada jumatate de ora, ca sa aflam ca nu mai au cronuts pentru ca le fac doar in prima jumatate a zilei. Asta a fost prima dezamagire. A doua a fost dupa ce am gustat cele doua prajituri alese (o tarta cu lime si una cu miere), care aratau minunat dar care nu m-au impresionat deloc prin gust. Cheesecake-ul de la Honey & Co. a fost mult mai ingenios si gustos. Pentru 6 lire prajitura chiar nu s-a ridicat la asteptarile mele.

vacanta londra-52

vacanta londra-54

E5 Bakehouse, 395 Mentmore Terrace – Aceasta brutarie – cafenea este foarte aproape de Broadway Market, chiar langa statia de metrou London Fields, unde ne-am oprit dupa vizita la piata. O atmosfera foarte placuta, cu multi tineri, localnici, care venisera pentru micul dejun si cafea. In spatele tejghelei se vedea zona de brutarie, unde se framanta si cocea painea proaspata. Am mancat un carrot cake foarte bun si am baut o cafea excelenta.

vacanta londra-33

vacanta londra-34

Paul A. Youg, 143 Wardour St, Soho – O ciocolaterie despre care citisem ca e faimoasa pentru ciocolata calda pe care o fac cu apa si nu cu lapte (pentru a accentua gustul ciocolatei), in care iti poti adauga tot felul de condimente. Eu am ales sare, nucsoara si cardamom si a fost divina. Cea mai buna ciocolata calda pe care am baut-o vreodata.

vacanta londra-86

Carpo, 16 Piccadilly – Nu e nici cafenea nici cofetarie, dar are o varietate foarte mare de nuci si seminte foarte proaspete, care arata incredibil de bine. Vand si cafea vrac si ciocolata artizanala.

Alte locuri pe care le-am vizitat si merita explorate pentru ca nu sunt pline de turisti si iti ofera o alta fata a Londrei: Regent’s Park, unde am vazut lebede negre si ne-am plimbat pe trotuare impreuna cu gaste si alte pasari, libraria Hatchard’s (cea mai veche librarie din Londra, deschisa in 1797), unde m-am pierdut vreo ora numai printre rafturile cu cartile de bucate, Union Chapel, unde se organizeaza concerte cu artisti locali si Temple Church, unde duminica se tine o slujba in cadrul careia canta un cor de barbati si baieti foarte talentati.

vacanta londra-50

vacanta londra-31

vacanta londra-79

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Vacanta foodie la LondraVacanta foodie la Londra
  • Aventura greceascaAventura greceasca
  • Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a douaCu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Filed Under: travel Tagged With: calatorii, londra, recomandari, restaurante, street food, vacanta

Previous Post: « Scones cu afine
Next Post: Pui cu smantana si rosii uscate »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana says

    08/11/2016 at 2:56 pm

    OMG OMG OMG! Leșin de pofta! Minunat articolul tău, iar pozele… delir!

    Reply
    • Andreea says

      09/11/2016 at 6:17 pm

      Multumesc, Diana! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut. Pozele nu-s chiar cele mai reusite, caci mai nou folosesc doar telefonul in vacanta, dar iti multumesc de aprecieri.

      Reply
  2. Sibel says

    14/11/2016 at 10:46 am

    Doamne! M-ai facut sa imi doresc sa ajung iar la Londra. Iubesc locul asta, dar mereu am fost cu prieteni care nu erau prea plimbareti si am vizitat muzee. Insa pe lista mea e o vacanta lunga, in care sa iau strazile la picior.

    Reply
    • Andreea says

      17/11/2016 at 9:52 am

      Sibel, iti doresc sa ajungi cat de curand si sa te bucuri de orasul asta minunat! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cozonac fara framantare

Briose cu afine si cocos

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·