• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cu bazaarul in vacanta: Londra

07/11/2016 By Andreea 4 Comments

Cand merg la Londra nu simt ca merg in vacanta, ci simt, mai degraba, ca ma duc acasa. Totul mi se pare familiar, iar viata de acolo e atat de compatibila cu mine, incat mereu simt ca am trait in Londra intr-o alta viata, sau ca urmeaza sa traiesc acolo in viitor. A fost a patra oara cand am vizitat-o si de fiecare data o descopar intr-un nou mod. De data aceasta mi-am propus sa o explorez mai mult ca localnic decat ca turist si in mare parte mi-a iesit. O contributie a avut-o si apartamentul in care am stat, ales prin AirBnb, in care am locuit impreuna cu doi tineri arhitecti foarte simpatici.

Nu as fi ales luna octombrie pentru o vacanta la Londra, pentru ca vremea poate fi destul de mohorata, dar in aceasta perioada, Adriene, o instructoare de yoga pe care am descoperit-o pe YouTube acum doi ani, a organizat cateva evenimente in U.K., la care mi-am dorit si eu sa fiu prezenta. Pana la urma vremea a fost perfecta, reprizele de ploaie pe care le-am prins, fiind scurte si urmate de soare, incat nici nu am avut nevoie de umbrela.

vacanta londra-66

Inainte de plecare am avut foarte putin timp de organizare, asa ca nu stiam exact ce urma sa facem si unde vom manca, dar aveam o idee destul de clara ca urma sa experimentam in principal mancarea stradala. In Bucuresti  a inceput sa sa contureze acest fenomen de putin timp, insa la Londra e de mult timp la un alt nivel. Pietele au zone dedicate doar rulotelor cu mancare, ce poate varia de la specific sud-american, la fructe de mare, la burgeri, mancare vegana, sau specialitati din carne de capra sau mistret. Pe langa mancarea din piete, am incercat si cateva restaurante cu mancare etnica, in special asiatica. Toate locurile pe care le-am ales au fost niste decoperiri culinare excelente si m-au inspirat sa reproduc si acasa felurile pe care le-am mancat. In fruntea listei este un daal cu linte neagra si un cheesecake cu feta si taietei de cataif, apoi ramen, pho si ciocolata calda. Cititi mai jos si lasati-va inspirati pentru gatit, sau macar pentru calatorit :).

Restaurante

Dishoom, 22 Kingly Street (Carnaby) – Despre Dishoom am citit in tot felul de articole cu recomandari. Este locul in care te trimite toata lumea pentru mancare indiana excelenta, la preturi accesibile. Prima oara cand am vrut sa mergem, am ajuns la locatia din Covent Garden, unde deja se astepta afara, la coada. Ni s-a spus ca ar dura cam 50 de minute sa intram, asa ca am plecat sa cautam altceva. Pentru ca nu-mi ieseau din cap toate laudele aduse acestui loc, m-am documentat mai bine si am descoperit ca se pot face rezervari si ca au mai multe locatii. Am rezervat o masa intre pranz si cina, la restaurantul din Carnaby, iar cand am ajuns era chiar liber. Am ales felurile recomandate in meniu: pau bhaji (un fel de zacusca picanta cu legume), sali boti (mancare de miel, cu chips-uri subtiri de cartofi), daal cu linte neagra si unt si vreo trei feluri de painici: naan cu usturoi, roti si lipii de casa. Toate au fost delicioase, dar daal-ul mi-a ramas in minte pentru ca era foarte cremos si cu un gust placut de unt. A fost masa noastra preferata si cu siguranta vom reveni sa incercam si alte preparate. Merita, totusi, sa mergi impreuna cu mai multi prieteni, pentru a testa din cat mai multe feluri. Noi nu am reusit sa terminam tot ce am luat, mai ales pentru ca am primit din partea casei chips-uri insotite de sosuri minunate, din care am rontait pana sa vina mancarea. Merita mentionat si chai-ul casei si cocktail-ul cu gin East India Gimlet, ambele cu arome de condimente indiene.

vacanta londra-91

vacanta londra-90

Honey & Co., 25 Warren St. (Fitzrovia) – Un alt local recomandat din multe locuri, inclusiv de gazdele noastre. E un bistro foarte micut, cu mancare specifica Orientului Mijlociu, Ottolenghi style. Cei doi proprietari (care au si lucrat pentru Ottolenghi) au scris si o carte de bucate care a facut furori la lansare, fiind declarata cea mai buna carte de bucate a anului, de catre Sunday Times. Citisem ca e foarte greu sa gasesti o masa libera, asa ca am facut o rezervare online, undeva pe la 12 noaptea, pentru micul dejun (!) de a doua zi. Evident, a fost prima rezervare pe care am facut-o pentru un mic dejun, dar se anunta promitator. Cu asteptarile foarte ridicate, am intrat intr-o luni dimineata, in micul restaurant, cu 10 mese de cate doua persoane, ca intr-o bucatarie a unor oameni care isi cheama toti prietenii la masa. Primul contact a fost cu temperatura ridicata, aburul care iesea din bucatarie si mirosul de mancare proaspat gatita. Oamenii de acolo pareau foarte familiari cu locul si cu ospatarii si toata atmosfera te transpunea intr-o alta parte a lumii. Toate acestea au contribut la o experienta multi senzoriala foarte placuta, cu iz de “acasa”, chiar daca si acum cred ca ne mai miros hainele a mancare :). Am mancat cea mai buna si parfumata shakshuka de pana acum, un foietaj umplut cu branza si cheesecake-ul cu feta si taietei de cataif, care e felul de mancare cel mai laudat din meniul lor. Foietajul nu a fost iesit din comun, insa celelalte doua au fost memorabile. Chiar daca preturile sunt un pic mai mari ca in alte locuri de acest fel, m-as intoarce la Honey & Co. sa testez si meniul de pranz sau de cina, unde cred ca se regasesc si mai multe combinatii de ingrediente si condimente la care nu m-as fi gandit. Cat am stat acolo, am rasfoit si cartea de bucate, din care chiar am pozat cateva retete care mi s-au parut super creative si pe care am de gand sa le incerc.

vacanta londra-56

vacanta londra-57

vacanta londra-59

vacanta londra-60

vacanta londra-61

Pho, 65a Long Acre (Covent Garden) – Aici am ajuns dupa esecul de a intra prima oara la Dishoom. Ajunsesem atat de infometati, incat nu mai conta prea mult unde ne opream. Desi mai vazusem restaurantul asta prin Soho, nu ne-am oprit pentru ca Madalin a spus ca el n-ar avea ce sa manance dintr-un meniu vietnamez. Dar, cum eu deja eram prea iritata de foame si oboseala, am intrat cu speranta ca macar niste taietei cu pui tot vom gasi. Pana la urma el si-a ales o salata goi bap chuoi cu floare de banan, vita, arahide si star fruit (carambola) care i-a placut atat de mult, incat m-a rugat sa o pregatesc si eu acasa. Eu am ales supa pho bo nam trung (specialitatea casei) cu piept de vita, ciuperci si galbenus de ou. Acest tip de mancare este traditionala in Vietnam si are la baza o supa fiarta foarte mult timp (10-12 ore) din oase si alte mirodenii si apoi servita cu ingrediente proaspete (muguri de soia, ciuperci, ierburi aromatice). Pentru mine a fost o supriza foarte placuta, pentru ca mai mancasem pho intr-un restaurant din Bucuresti, dar nu mi-a placut prea tare. De data aceasta supa mi s-a parut geniala. Aromata, echilibrata si in timp ce o mancam simteam efectiv cum ma simt din ce in ce mai bine. Dupa aceasta masa chiar am simtit ca raceala mea a inceput sa se vindece. The magic power of pho! 🙂

vacanta londra-51

Tonkotsu, 4 Canvey St., Southbank – Dupa vizita la Tate Modern, prinsi de ploaie fara umbrela, am iesit pe stradutele din apropiere sa cautam un mic restaurant japonez, despre care citisem intr-un ghid in magazinul muzeului. Am descoperit ca localul se mutase, dar pe aceeasi straduta am gasit Tonkotsu, tot un restaurant japonez, specializat in ramen, o alta mancare pe care am incercat-o in premiera. Ramen-ul are si el la baza o supa de oase fiarta foarte multe ore, peste care se adauga diverse topping-uri. Eu am ales unul cu carne de porc, taietei de casa, muguri de bambus si ou. A fost foarte gustos, dar un pic cam gras. Am citit ca cel mai bun ramen din Londra ar fi la Bone daddies, unde din pacate n-am ajuns, dar data viitoare sigur nu-l ratez, pentru ca sunt curioasa sa-l compar cu cel de la Tonkotsu.

vacanta londra-73

Mae Deli, 21 Seymour Place – Acest mic bistro este deschis de Ella Woorward (Deliciously Ella), o bloggerita din UK, care si-a schimbat stilul de viata dupa ce a aflat ca sufera de o boala de inima, pe care a reusit sa o tina sub control cu ajutorul alimentatiei, dupa ce a renuntat la alimente de origine animala si la gluten. In urma succesului pe care blogul l-a avut, si-a deschis restaurantul si a scris 4 carti de retete. O urmaresc de ceva timp pe Ella si am si incarcat cateva retete care mi s-au parut ingenioase, asa ca mi-am dorit sa ajung si la Mae Deli. Nu am reusit sa mancam acolo pentru ca la ora pranzului era plin, insa am luat un brownie cu cartofi dulci si niste “energy balls” pe care le-am si reprodus acasa.

vacanta londra-84

vacanta londra-85

Itsu, Stansted airport – N-as spune ca e chiar un restaurant, e mai mult un fast food cu sushi. L-am vazut in foarte multe locuri prin oras, dar pentru ca arata ca un lant foarte comercial, nu ne-am oprit. La plecare, l-am gasit din nou in aeroport si ne-am hotarat sa incercam un mix de sushi. Toate caserolele aratau impecabil si ce mi s-a parut foarte original, era faptul ca aveau pahare de plastic umplute cu ingrediente intregi pentru smoothie, pe care le mixai la casa, odata ce le cumparai, ca sa fie cat mai proaspete.

vacanta londra-96

vacanta londra-95

Piete si street food

Broadway market  – Aici a fost prima oprire din vacanta noastra la Londra, daca nu punem la socoteala plimbarea de pe Oxford Street din prima seara in care am ajuns. Citisem despre aceasta piata ca e foarte populara printre localnici si ca se gasesc multe locuri cu mancare buna. E deschisa doar sambata si pentru ca era destul de aproape de zona in care am stat, am mers acolo sa luam micul dejun. Intinsa pe o straduta de aproximativ 300 de metri, Broadway market e plina de standuri cu produse handmade, artizanale, alimente provenite de la ferme si mancare stradala de toate tipurile. Este mult mai linistita la Borough Market si desi e mai mica, e incantatoare. Ne-am petrecut dimineata ca niste localnici iesiti la o cafea si la cumparaturile de weekend. Aici am mancat prima data o stridie la magazinul de peste Fin and Flounder, un loc fascinant prin diversitatea de peste si fructe de mare, cu un proprietar foarte simpatic, care deschidea o conversatie cu toata lumea care ii trecea pragul. Iar stridia chiar mi-a placut, desi nu eram prea increzatoare. Tot de la Fin and Flouder, dar de la taraba lor de mancare, am mancat o alta premiera, un lobster roll (sandvis cu chifla dulce, umpluta cu carne de homar), delicios. Apoi am mai incercat un scotch egg, care mi s-a parut cam fara gust si am luat la pachet niste rocky road fudge (un fel de ciocolata de casa cu biscuiti si bezele) destul de bunut, dar cam dulce. In rest, tarabele eau pline de mancare care arata incredibil de bine: tarte, prajituri, paine artizanala cu maia, mancare persana, indiana sau salate vegetariene.

vacanta londra-8

vacanta londra

vacanta londra-22

vacanta londra-14

vacanta londra-16

vacanta londra-21

vacanta londra-19

vacanta londra-11

vacanta londra-12

vacanta londra-4

vacanta londra-5

vacanta londra-6

vacanta londra-24

vacanta londra-23

vacanta londra-29

vacanta londra-30

vacanta londra-32

vacanta londra-25

Borough Market – Cea mai cunoscuta piata din Londra este foarte ofertanta pentru orice foodie, dar dezavantajul este ca e foarte aglomerata si la un moment dat simti ca te misti odata cu multimea, fara a avea de ales. Pentru ca tarabele cu produse sunt deschise doar de miercuri pana sambata, am ajuns aici in aceeasi zi cu vizita la Broadway Market, asa ca dupa micul dejun in piata, a urmat si pranzul in piata. Am pierdut vreo jumatate de ora in magazinul de condimente Spice Mountain, fiind fascinata de diversitatea produselor. Apoi m-am plimbat printre magazinele cu legume si fructe, incercand sa descopar ingrediente noi, iar la final am mancat o delicioasa kafta de capra de la Gourmet Goat (must try, daca ajungeti pe acolo), un pad thai si clatite de cocos de la Khanom Krok (street food thailandez) si ne-am incalzit cu un cidru fiert.

vacanta londra-40

vacanta londra-41

vacanta londra-37

vacanta londra-36

vacanta londra-35

vacanta londra-44

vacanta londra-49

Camden Market – Camden e o piata imensa, cu nenumarate buticuri cu tot felul de produse, cu multe kitsch-uri, dar unde gasesti si produse handmade foarte creative. Pe langa asta, zona de street food, Kerb, aduna cele mai ingenioase rulote cu mancare etnica. Noi am ales sa stam la rulota la care era cea mai mare coada, cu mancare velezuelana (Arepazo Bros), de unde am luat o arepa de porumb umpluta cu vita, pui, branza si fasole neagra. Eu pofteam dupa niste fructe de mare prajite, pe care le vazusem pe instagram, dar portia a fost atat de mica, incat m-am mai oprit si la standul columbienilor, de unde am luat o ditamai farfuria cu pui in sos, cartofi copti, guacamole, salata de varza si banana plantain prajita. Preturile sunt intre 6 si 10 lire si mancarea e delicioasa.

vacanta londra-68

vacanta londra-71

vacanta londra-69

vacanta londra-70

Portobello Market –  Aici am ajuns intr-o zi in care piata nu era foarte animata, dar ne-am oprit sa luam micul dejun la Gail’s artisan bakery. Cand am ajuns noi nu am gasit masa libera si era plin de localnici. Am ales o portie de scrambled eggs pe paine prajita si oua ochiuri cu bacon. La final am plecat cu un scone cu afine, abia scos din cuptor, pe care l-am impartit mai tarziu cu o lebada in Kensington Gardens.

vacanta londra-78

vacanta londra-76

vacanta londra-82

Cafenele si cofetarii

Dominique Ansel Bakery, 17-21 Elizabeth St, Belgravia – Dominique Ansel e un cofetar francez, stabilit la New York, faimos pentru inventarea cronut-ului, o combinatie intre croissant si gogoasa, care a revolutionat lumea patiseriei. De curand si-a deschis o locatie si la Londra si era unul din putinele locuri in care stiam ca trebuie sa ajung. Am mers mult ca sa ajungem aici, fara sa avem alta treaba in zona Belgravia si am stat la coada jumatate de ora, ca sa aflam ca nu mai au cronuts pentru ca le fac doar in prima jumatate a zilei. Asta a fost prima dezamagire. A doua a fost dupa ce am gustat cele doua prajituri alese (o tarta cu lime si una cu miere), care aratau minunat dar care nu m-au impresionat deloc prin gust. Cheesecake-ul de la Honey & Co. a fost mult mai ingenios si gustos. Pentru 6 lire prajitura chiar nu s-a ridicat la asteptarile mele.

vacanta londra-52

vacanta londra-54

E5 Bakehouse, 395 Mentmore Terrace – Aceasta brutarie – cafenea este foarte aproape de Broadway Market, chiar langa statia de metrou London Fields, unde ne-am oprit dupa vizita la piata. O atmosfera foarte placuta, cu multi tineri, localnici, care venisera pentru micul dejun si cafea. In spatele tejghelei se vedea zona de brutarie, unde se framanta si cocea painea proaspata. Am mancat un carrot cake foarte bun si am baut o cafea excelenta.

vacanta londra-33

vacanta londra-34

Paul A. Youg, 143 Wardour St, Soho – O ciocolaterie despre care citisem ca e faimoasa pentru ciocolata calda pe care o fac cu apa si nu cu lapte (pentru a accentua gustul ciocolatei), in care iti poti adauga tot felul de condimente. Eu am ales sare, nucsoara si cardamom si a fost divina. Cea mai buna ciocolata calda pe care am baut-o vreodata.

vacanta londra-86

Carpo, 16 Piccadilly – Nu e nici cafenea nici cofetarie, dar are o varietate foarte mare de nuci si seminte foarte proaspete, care arata incredibil de bine. Vand si cafea vrac si ciocolata artizanala.

Alte locuri pe care le-am vizitat si merita explorate pentru ca nu sunt pline de turisti si iti ofera o alta fata a Londrei: Regent’s Park, unde am vazut lebede negre si ne-am plimbat pe trotuare impreuna cu gaste si alte pasari, libraria Hatchard’s (cea mai veche librarie din Londra, deschisa in 1797), unde m-am pierdut vreo ora numai printre rafturile cu cartile de bucate, Union Chapel, unde se organizeaza concerte cu artisti locali si Temple Church, unde duminica se tine o slujba in cadrul careia canta un cor de barbati si baieti foarte talentati.

vacanta londra-50

vacanta londra-31

vacanta londra-79

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Vacanta foodie la LondraVacanta foodie la Londra
  • Aventura greceascaAventura greceasca
  • Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a douaCu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Filed Under: travel Tagged With: calatorii, londra, recomandari, restaurante, street food, vacanta

Previous Post: « Scones cu afine
Next Post: Pui cu smantana si rosii uscate »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana says

    08/11/2016 at 2:56 pm

    OMG OMG OMG! Leșin de pofta! Minunat articolul tău, iar pozele… delir!

    Reply
    • Andreea says

      09/11/2016 at 6:17 pm

      Multumesc, Diana! 🙂 Ma bucur ca ti-a placut. Pozele nu-s chiar cele mai reusite, caci mai nou folosesc doar telefonul in vacanta, dar iti multumesc de aprecieri.

      Reply
  2. Sibel says

    14/11/2016 at 10:46 am

    Doamne! M-ai facut sa imi doresc sa ajung iar la Londra. Iubesc locul asta, dar mereu am fost cu prieteni care nu erau prea plimbareti si am vizitat muzee. Insa pe lista mea e o vacanta lunga, in care sa iau strazile la picior.

    Reply
    • Andreea says

      17/11/2016 at 9:52 am

      Sibel, iti doresc sa ajungi cat de curand si sa te bucuri de orasul asta minunat! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atun Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atunci când am început să fac pâine cu maia. O lungă perioadă de timp am pregatit doar rețeta aceasta și nu mă mai săturam de ea. Apoi am descoperit pâinea țărănească și mi-a fost mai la îndemână să o pregătesc pentru că nu mai necesita să fac soaker sau să prăjesc semințe, așa că în ultima vreme am făcut doar pâine țărănească. 
Văzând în unele Story-uri de la voi pâinea cu semințe, mi s-a făcut dor de ea, așa că ieri am pregătit aluatul și am am copt-o. Mirosul acestei pâini nu se compară cu nimic, iar gustul e senzațional.
Rețeta acestei pâini este pe blog.
.
.
.
.
.
.

#bread #naturallyleavened #seededbread #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #maianaturala #thebakefeed
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Triple Chocolate Mousse

Rulada cu cacao si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·