• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

15/12/2013 By Andreea Leave a Comment

Treaba cu scoicile St. Jacques e ca sunt foarte versatile, sunt bune in orice combinatie. Cred ca se pot manca si cu catofi prajiti :). V-am povestit deja ca le-am pregatit cu o salata de morcovi si pak choi si cu piure de mazare, iar azi le-am facut un piure de conopida si un sos de hribi. Mi s-a parut mie ca ar merge si un ou de prepelita in decorul asta si am mai pus alaturi si o salata simpla de rucola, pentru prospetime.
Scoicile le-am prajit exact la fel ca data trecuta, caci cred ca e cea mai buna si simpla metoda.

Ingrediente (pentru 2 portii)

6 scoici St.Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)
100 gr de conpida proaspata
un cartof mic
2 linguri de unt
50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)
o jumatatea de ceapa mica
2 catei de usturoi
un fir de cimbru
100 ml smantana
2 oua de prepelita
50 gr de rucola
ulei de masline
otet balsamic
sare
piper
scoici st jacques cu piure de conopida si sos de hribi (3)

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile.  Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie.
Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de sos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc.

Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald.
Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte.
In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici.

In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana.
Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare.

Articole asemanatoare:

  • Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choiScoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi
  • Cotlet de porc cu scortisoara si piure de conopidaCotlet de porc cu scortisoara si piure de conopida
  • Idei de cadouri culinareIdei de cadouri culinare
  • ClatiteClatite

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: piure, saint Jacques, scoici

Previous Post: « Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi
Next Post: Good Food Wine & Xmas Party »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cozonac fara framantare

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·