• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gogosi

07/01/2014 By Andreea Leave a Comment

   Trebuie sa recunosc ca nu am facut niciodata gogosi. Probabil ca o ajutam pe bunica mea cand eram mica, insa eu nu m-am indurat niciodata sa le pregatesc singura. In primul rand pentru ca prajeli si produse de patiserie mananc extrem de rar, iar acasa nu le pregatesc aproape deloc. Din acest motiv, am si renuntat sa mai tin in casa ulei de floarea soarelui, in care as fi putut praji ceva in baie de ulei.

   Dar cand ne-am mutat in noua casa, parintii au venit cu provizii de ulei :). Initial i-am spus mamei sa il ia inapoi acasa, caci sigur nu-l voi folosi. Insa ea l-a inceput si mi l-a lasat in dulap. Si uite ce bine mi-a prins azi, cand am hotarat ca in sfarsit sa indeplinesc niste pofte exprimate de ceva timp.
   Am vazut acum cateva zile concursul fetelor de la Sisters’ Kitchen si am decis ca azi, fiind o zi putin mai speciala ca altele, sa uitam de calorii si sa ne bucuram de gogosile copilariei.
   Am urmat reteta fetelor, insa am renuntat la esenta de rom, pentru ca nu mai folosesc de mult si am adaugat putina esenta de vanilie.
Ingrediente:
250 ml apa
100 ml lapte caldut
70 ml ulei
o lingurita de sare
5 linguri de zahar
coaja rasa de lamaie si portocala
o lingura de esenta de vanilie (recomand extract natural)
500 gr de faina alba
1 plic de drojdie uscata
200 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
   Am dizolvat drojdia in lapte si am lasat-o timp de 5 minute la inmuiat.
   Intr-un castron am amestecat apa cu uleiul si coaja de lamaie si portocala, iar apoi am adaugat faina, sarea si zaharul. Peste ele am turnat laptele cu drojdie. Am framantat 10 minute aluatul si l-am lasat la crescut o ora, intr-un loc cald, cu o folie alimentara pusa deasupra castronului.
   Pe blatul infainat am intins aluatul pana la o grosime de 1 cm si l-am taiat cu diverse forme de prajituri si un pahar micut. Le-am acoperit cu un servet de bucatarie si le-am mai lasat la crescut 30 de minute.
   Intr-un ceaun am incins 200 ml de ulei de floarea soarelui si apoi am prajit gogosile pana cand s-au rumenit (in jur de 10 secunde pe fiecare parte). Apoi le-am scos pe o farfurie pe care am pus servete de hartie.
   Au iesit excelent, s-au umflat frumos si sunt foarte fragede. Mi-au amintit instant de copilarie si de gogosile bunicii :).

Articole asemanatoare:

  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune
  • Clafoutis cu visineClafoutis cu visine
  • ClatiteClatite
  • Budinca de grisBudinca de gris

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, gogosi

Previous Post: « Salam de biscuiti cu ciocolata
Next Post: Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara

Fursecuri margarete

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·