• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Budinca de quinoa

05/05/2011 By Andreea 3 Comments

   Despre quinoa am auzit prima data intr-o emisiune Dr. Oz, in care medicul povestea despre calitatile ei nutritionale si o recomanda ca alternativa pentru micul dejun.
   M-am informat apoi din ce in ce mai mult despre aceasta pseudocereala (este inrudita cu sfecla si spanacul) si  am aflat ca e bogata in proteine (poate inlocui sursa de proteine din carne), dar contine si mult calciu, magneziu si fier.

 

   Eram destul de neincrezatoare ca voi gasi quinoa in magazinele noastre, insa, din curiozitate am cautat si spre surprinderea mea, am si gasit la Plafar (15-20 ron/ 500gr).
   Din quinoa se pot pregati atat preparate dulci cat si sarate (pilaf). Poate inlocui orezul brun. Are o textura asemanatoare cu cea a arpacasului sau a bulgurului. Eu o asociez cu icrele acelea mai mari care au bobite crocante :).

   Este foarte important ca aceasta ‘cereala’ sa fie clatita foarte bine (de cateva ori chiar) pentru ca boabele sunt acoperite de o pelicula amaruie.
   Eu am pregatit doar budinca de quinoa cu lapte pana acum si am folosit:

jumatate de cana de quinoa
o cana si jumatate de lapte/apa (recomandare este ca proportia de quinoa:lichid sa fie 1:2 dar eu folosesc ceva mai putin lichid)
2 linguri de miere
scortisioara
vanilie

   Am clatit quinoa intr-o sita. Am trecut-o prin cateva jeturi de apa rece amestecand-o cu mana pentru a ma asigura ca e bine curatata.

   Se pune laptele la fiert impreuna cu mierea si aromele. Cand da in clocot, se adauga quinoa si se fierbe cam 20 de minute (amestecand destul de des ca sa nu se prinda de oala) pana cand laptele este absorbit complet de boabe. 
  In aceasta budinca se pot adauga fructe (eu am folosit capsuni si physalis), seminte de in, de canepa, bucati de nuca cocos sau orice altceva va place si va energizeaza la micul dejun :).

Timp: 25 minute
Portii: o portie mare
Costuri: 5 ron

Articole asemanatoare:

  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa
  • Budinca de grisBudinca de gris
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)

Filed Under: desert, retete Tagged With: budinca, mic-dejun, quinoa

Previous Post: « Tabbouleh
Next Post: Lamaie umpluta cu mousse de ton »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    06/05/2011 at 7:07 am

    Am incercat-o si eu intr-o budinca si nu mi-a placut textura. Asa ca o folosesc mai mult la burgeri si se potriveste perfect cu carnea de curcan 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    06/05/2011 at 7:13 am

    mie tocmai textura imi place :).dar am observat ca daca nu e fiarta cum trebuie, poate sa nu fie asa placuta.
    eu mai spre sfarsitul procesului de fierbere, cand deja laptele a fost absorbit in mare parte de boabe si nu mai e in pericol sa se umfle, pun un capac deasupra oalei (mai amestec din cand in cand) iar dupa ce opresc focul, mai las capacul 10-15 minute ca sa se faca “pufoasa”.
    inca n-am incercat-o in alte combinatii dar va trebui sa-mi cumpar o noua punga pentru asta 🙂

    Reply
  3. quinoa says

    28/12/2020 at 9:42 am

    Arata foarte bine budinca de mai sus din quinoa! Am sa incerc si eu sa vad cum iese si daca-mi place.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Raw brownie

Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·