Pusesem ochii de foarte mult timp pe cheesecake brownies, dar reusisem sa fac doar varianta de brownies simple, fara crema de branza. Acum cateva saptamani m-am hotarat sa le pregatesc si m-am oprit la reteta lui David Lebovitz, care este foarte priceput in zona de deserturi. Pot sa spun ca rezultatul a fost demential, am ras prajitura in doua zile.
Singurul lucru pe care l-am adaugat in aceste cheesecake brownies a fost niste zmeura deasupra, pentru ca mi s-a parut ca ar aduce un contrast acrisor numai bun in combinatia de ciocolata si branza. Ce as face diferit data viitoare ar fi sa reduc putin cantitatea de zahar atat in blat cat si in crema de branza, deoarece a fost un pic cam dulce pentru gustul meu. Cred ca as scadea cu vreo 10-30 de grame cantitatea de zahar din blat si cu vreo 20-25 gr din crema.
Ce as mai face putin diferit ar fi sa folosesc o tava un pic mai larga, astfel incat crema sa se intinda intr-un strat mai subtire si sa obtin un aspect marmorat, in care sa se imbine ciocolata cu branza (asa cum i-au iesit lui David) si nu sa fie un strat prea gros de branza deasupra. Daca stau sa ma gandesc, lucrul acesta poate fi obtinut si daca pun mai putina crema :)) .
Oricum, prajitura aceasta iese delicioasa si va recomand din suflet sa o incercati. Nu degeaba a ajuns cea mai salvata reteta din feed-ul meu de Instagram, cu peste 1200 de salvari :). E si destul de simplu de facut, blatul se pregateste fara efort intr-un singur vas, iar crema se mixeaza intr-un minut. Deasupra ii puteti adauga si alte fructe (cirese, visine, afine), sau puteti sa nu puneti deloc. O puteti face chiar si fara crema de branza, daca doriti un brownie simplu. Aveti insa grija sa nu o coaceti prea mult, pentru ca blatul trebuie sa ramana usor umed.
- 85 gr unt taiat cuburi
- 115 gr ciocolata neagra, tocata
- 130 gr zahar alb
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 70 gr faina alba
- o lingura de cacao
- un varf de lingurita de sare
- o lingurita de extract de vanilie
- 80 gr ciocolata neagra, tocata
- 200 gr crema de branza la temperatura camerei
- un galbenus mare
- 75 gr zahar alb
- o lingurita de extract de vanilie
- o mana de zmeura proaspata sau congelata
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste o tava de cuptor cu hartie de copt. Tava ar trebui sa aiba in jur de 23x23 cm, conform indicatiilor lui David. Tava mea are 27x18 cm.
- Intr-o oala medie, cu fund gros, se topeste untul cu cele 115 gr de ciocolata direct pe foc, amestecand des.
- Cand untul si ciocolata s-au omogenizat, se ia oala de pe foc, se adauga zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana timp de 1-2 minute.
- Se adauga ouale si se mai mixeaza un minut.
- Se adauga faina, cacaoa, sarea si o lingurita de extract de vanilie si se omogenizeaza.
- Se incorporeaza cele 80 gr de ciocolata tocata si se toarna aluatul in tava.
- Se mixeaza crema de branza cu galbenusul, 75 gr de zahat si o lingurita de extract de vanilie timp de 2 minute, pana cand se obtine o crema aerata.
- Se pune crema deasupra aluatului, cate o lingura plina din loc in loc. Se intinde cu o spatula, creand un model marmorat, aducand peste crema si putin aluat de brownie.
- Se asaza zmeura din loc in loc si se baga tava in cuptor pentru 35-40 de minute.
Alexandra says
Bună! Este ok crema de brânză Philadelphia? Mulțumesc pt eventualul răspuns! Zi frumoasa!
Andreea says
Da, este ok. Este si cea pe care o folosesc eu cel mai des.
M.E says
Mulțumesc frumos pentru rețetă! A fost delicioasă! 🤗
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut!