Stiu ca sunteti in febra pregatirilor pentru petrecere, insa nu puteam incheia anul fara o reteta festiva si fara a va multumi pentru sustinerea pe care mi-ati oferit-o anul acesta.
Acum doua saptamani am ajuns la 1000 de prieteni pe pagina de facebook si pentru ca urma Craciunul, am vrut sa ofer cateva cadouri facute de manutele mele. V-am intrebat ce ati dori sa va pregatesc, iar majoritatea raspunsurilor au fost “cheesecake”. Pentru ca am vrut sa incerc ceva nou cu aceasta prajitura, am ales sa fac niste mini cheesecakes decorate de Craciun.
Reteta a fost cea clasica, pentru care am folosit:
un pachet de biscuiti digestivi (Gullon)
90 gr unt topit la bain marie
1,2 kg crema de branza (Tartina)
200 gr zahar brut
4 oua
o lingura de extract de vanilie
300 gr smantana cu 15% grasime
Mai intai am maruntit biscuitii in robot, i-am amestecat cu unt si am asezat cate o lingura in fiecare forma a unei tavi de briose, in care pusesem hartiute pentru briose. Am bagat tava in cuptorul incalzit timp de 10 minute pana cand s-a intarit crusta. Am blenduit branza cu zaharul, apoi, pe rand, cu ouale, smantana si vanilia.
Am turnat crema peste crusta de biscuiti si am copt prajiturile la foc mic timp de 15-20 de minute. Fiind forme mai mici, umplutura se coace mai repede, deci trebuie sa fiti cu ochii pe ea. Cand se prinde, insa inca se mai misca la fel ca o budinca, focul trebuie oprit. Mai tineti tava in cuptor cu usa deschisa cam 10-15 minute, ca sa evitati craparea suprafetei.
Dupa ce s-au racit, am decorat prajiturile cu coacaze si crengute de rozmarin, ninse cu zahar pudra :).
Varianta unor mini cheesecakes este putin mai migaloasa insa mi se pare foarte practica. Se pot transporta usor, le puteti decora intr-un mod simpatic si face cadou si ce imi place cel mai mult este ca un mini cheesecake este portia perfecta.
Acum ma duc si eu sa ma pregatesc pentru ultima noapte a lui 2012. De data asta n-am gatit nimic, pentru ca petrecem la restaurant, insa pentru ultimul pranz din an, am in plan o supa de dovleac si niste creveti la cuptor cu busuioc si parmezan :).
Va doresc un 2013 vesel, plin de inspiratie si mancare buna :). Petrecere frumoasa si la multi ani!
DiaMar bucataria galbena says
LA MULTI ANI 2013!
Daciana says
Sunt deosebite si atat de aspectuoase. Frumos 🙂