• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Mini cheesecakes

31/12/2012 By Andreea 2 Comments

Stiu ca sunteti in febra pregatirilor pentru petrecere, insa nu puteam incheia anul fara o reteta festiva si fara a va multumi pentru sustinerea pe care mi-ati oferit-o anul acesta.

Acum doua saptamani am ajuns la 1000 de prieteni pe pagina de facebook si pentru ca urma Craciunul, am vrut sa ofer cateva cadouri facute de manutele mele. V-am intrebat ce ati dori sa va pregatesc, iar majoritatea raspunsurilor au fost “cheesecake”. Pentru ca am vrut sa incerc ceva nou cu aceasta prajitura, am ales sa fac niste mini cheesecakes decorate de Craciun.

mini cheesecakes

Reteta a fost cea clasica, pentru care am folosit:
un pachet de biscuiti digestivi (Gullon)
90 gr unt topit la bain marie
1,2 kg crema de branza (Tartina)
200 gr zahar brut
4 oua
o lingura de extract de vanilie
300 gr smantana cu 15% grasime

Mai intai am maruntit biscuitii in robot, i-am amestecat cu unt si am asezat cate o lingura in fiecare forma a unei tavi de briose, in care pusesem hartiute pentru briose. Am bagat tava in cuptorul incalzit timp de 10 minute pana cand s-a intarit crusta. Am blenduit branza cu zaharul, apoi, pe rand, cu ouale, smantana si vanilia.
Am turnat crema peste crusta de biscuiti si am copt prajiturile la foc mic timp de 15-20 de minute. Fiind forme mai mici, umplutura se coace mai repede, deci trebuie sa fiti cu ochii pe ea. Cand se prinde, insa inca se mai misca la fel ca o budinca, focul trebuie oprit. Mai tineti tava in cuptor cu usa deschisa cam 10-15 minute, ca sa evitati craparea suprafetei.

mini cheesecakes Craciun_1
Dupa ce s-au racit, am decorat prajiturile cu coacaze si crengute de rozmarin, ninse cu zahar pudra :).
Varianta unor mini cheesecakes este putin mai migaloasa insa mi se pare foarte practica. Se pot transporta usor, le puteti decora intr-un mod simpatic si face cadou si ce imi place cel mai mult este ca un mini cheesecake este portia perfecta.

mini cheesecakes Craciun_1

Acum ma duc si eu sa ma pregatesc pentru ultima noapte a lui 2012. De data asta n-am gatit nimic, pentru ca petrecem la restaurant, insa pentru ultimul pranz din an, am in plan o supa de dovleac si niste creveti la cuptor cu busuioc si parmezan :).
Va doresc un 2013 vesel, plin de inspiratie si mancare buna :). Petrecere frumoasa si la multi ani!

Articole asemanatoare:

  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura
  • Cheesecake raw cu dovleacCheesecake raw cu dovleac
  • Cheesecake cu lavanda si ciocolata albaCheesecake cu lavanda si ciocolata alba
  • Desert de weekendDesert de weekend

Filed Under: desert, retete Tagged With: cheesecake, desert

Previous Post: « Painea cu maia
Next Post: Cheesecake raw cu dovleac »

Reader Interactions

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    31/12/2012 at 4:20 pm

    LA MULTI ANI 2013!

    Reply
  2. Daciana says

    09/01/2013 at 9:42 am

    Sunt deosebite si atat de aspectuoase. Frumos 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cornulete fragede cu magiun de prune

Trufe raw de canepa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·