Va era dor de o tarta? Mie da! V-am mai spus ca mi se par atat de simple de facut si atat de bune, incat as manca in fiecare zi. Pentru tarta aceasta am ales sa folosesc sparanghel si busuioc, si s-a dovedit a fi o alaturare inspirata. Sparanghelul ramane usor crocant, iar busuiocul da o aroma foarte placuta.
Nu prea m-am incumetat pana acum sa cumpar sparanghel, din cauza pretului, insa am descoperit de curand la Mega Image-ul de pe Prelungirea Ghencea un raion de fructe si legume foarte proaspete, unele chiar la preturi rezonabile. Asa am ajus sa iau o legatura de sparanghel si dupa ce am calit cateva bucati in unt, pe care le-am mancat cu oua posate, m-am gandit ca as putea folosi ce mi-a ramas intr-o tarta.
Reteta de baza este cea pe care am folosit-o si la quiche-ul cu rosii cherry. Va trebuie:
250gr faina integrala
120gr unt de la frigider
7 linguri de apa rece
100 gr sparanghel
2 linguri de ulei de masline
3 oua
300 ml smantana 15% grasime
50 ml lapte
80 gr crema de branza
o legatura de busuioc
sare
piper
Scoateti aluatul din frigider si asezati-l intre doua straturi de folie alimentara sau hartie de copt si intindeti-l cu un sucitor in forma tavii. Grosimea ar trebui sa fie de aproximativ jumatate de centimetru.
ReteteSavuroase says
Arata foarte bine tarta ta. Desi nu ma dau in vant dupa sparanghel, as incerca totusi reteta. Imi plac mult tartele cu legume.
Ioana says
Si eu tot din cauza pretului n-am cumparat pana acum sparanghel. Am gasit si eu la Mega de langa mine, dar congelat, si alb si verde (la un pret mai bun). Si zau de nu cumpar in curand, pentru ca-mi place la nebunie si cu somon sau in tarta ca a ta, cred c-o sa fie excelent. De curiozitate, totusi, cat a costat cel proaspat?
Paula Gafitescu says
Am ramas muta de admiratie in fata preparatului! Imi plac tartele sarate grozav de mult, in diverse combinatii. N-am incercat cu sparanghel, dar la cum arata in pozele tale…m-a cucerit total 😉
Andreea says
va multumesc mult! Ioana, sa stii ca am luat si eu sparanghel verde congelat de la Mega dinc are am facut supa.din pacate nu mai tin minte cat am dat pe cel proaspat…cred ca era in jur de 15 lei legatura.