• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Quiche cu sparanghel si busuioc

21/01/2013 By Andreea 4 Comments

Va era dor de o tarta? Mie da! V-am mai spus ca mi se par atat de simple de facut si atat de bune, incat as manca in fiecare zi. Pentru tarta aceasta am ales sa folosesc sparanghel si busuioc, si s-a dovedit a fi o alaturare inspirata. Sparanghelul ramane usor crocant, iar busuiocul da o aroma foarte placuta.

Nu prea m-am incumetat pana acum sa cumpar sparanghel, din cauza pretului, insa am descoperit de curand la Mega Image-ul de pe Prelungirea Ghencea un raion de fructe si legume foarte proaspete, unele chiar la preturi rezonabile. Asa am ajus sa iau o legatura de sparanghel si dupa ce am calit cateva bucati in unt, pe care le-am mancat cu oua posate, m-am gandit ca as putea folosi ce mi-a ramas intr-o tarta.

quiche cu sparanghel

Reteta de baza este cea pe care am folosit-o si la quiche-ul cu rosii cherry. Va trebuie:
250gr faina integrala
120gr unt de la frigider
7 linguri de apa rece
100 gr sparanghel
2 linguri de ulei de masline
3 oua
300 ml smantana 15% grasime
50 ml lapte
80 gr crema de branza
o legatura de busuioc
sare
piper

Pentru aluat amestecati faina si untul intr-un robot, sau framantati-le usor cu mana. Cand se formeaza firimituri, adaugati apa si framantati pana obtineti un aluat omogen. Inveliti-l in folie alimentara si bagati-l la frigider 20 de minute.
Intre timp, taiati tulpinile de sparanghel in doua si opariti-le in apa fierbinte timp de 3-4 minute.

Scoateti aluatul din frigider si asezati-l intre doua straturi de folie alimentara sau hartie de copt si intindeti-l cu un sucitor in forma tavii. Grosimea ar trebui sa fie de aproximativ jumatate de centimetru.

Asezati-l in tava, apasati-l bine pe margini, scapati de surplus si intepati-l cu o furculita.
Bagati apoi tava la cuptor, la foc mediu (160-170 de grade) si coaceti crusta timp de 15 minute pana cand se rumeneste usor. In timpul asta, amestecati ouale cu un tel, adaugati smantana, laptele, crema de branza, busuiocul, sare si piper.
Scoateti tava din cuptor, asezati sparanghelul pe crusta si apoi turnati peste el compozitia lichida. Coaceti tarta la 160-170 de grade timp de 30-40 de minute pana cand se incheaga compozitia.

quiche cu sparanghel_1

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Quiche cu sparanghel si somonQuiche cu sparanghel si somon
  • Quiche cu dovleac, branza de capra si smochineQuiche cu dovleac, branza de capra si smochine
  • Quiche cu galbioriQuiche cu galbiori
  • Quiche cu rosii cherry si branza de capraQuiche cu rosii cherry si branza de capra

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: busuioc, quiche, sparanghel, tarta

Previous Post: « Cheesecake raw cu dovleac
Next Post: Paste integrale cu ricotta si cartofi dulci »

Reader Interactions

Comments

  1. ReteteSavuroase says

    21/01/2013 at 10:05 pm

    Arata foarte bine tarta ta. Desi nu ma dau in vant dupa sparanghel, as incerca totusi reteta. Imi plac mult tartele cu legume.

    Reply
  2. Ioana says

    22/01/2013 at 7:47 am

    Si eu tot din cauza pretului n-am cumparat pana acum sparanghel. Am gasit si eu la Mega de langa mine, dar congelat, si alb si verde (la un pret mai bun). Si zau de nu cumpar in curand, pentru ca-mi place la nebunie si cu somon sau in tarta ca a ta, cred c-o sa fie excelent. De curiozitate, totusi, cat a costat cel proaspat?

    Reply
  3. Paula Gafitescu says

    22/01/2013 at 7:42 pm

    Am ramas muta de admiratie in fata preparatului! Imi plac tartele sarate grozav de mult, in diverse combinatii. N-am incercat cu sparanghel, dar la cum arata in pozele tale…m-a cucerit total 😉

    Reply
  4. Andreea says

    26/01/2013 at 4:09 pm

    va multumesc mult! Ioana, sa stii ca am luat si eu sparanghel verde congelat de la Mega dinc are am facut supa.din pacate nu mai tin minte cat am dat pe cel proaspat…cred ca era in jur de 15 lei legatura.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Bomboane cu alune de padure si stafide

Fudge cu nuci si marshmallows

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·