• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

French toast cu sos de fructe de padure

19/02/2013 By Andreea 3 Comments

Pentru mine duminica e zi de rasfat. E ziua perfecta in care sa ma trezesc tarziu, sa intru relaxata in bucatarie si sa prepar ceva putin mai pretentios fata de mic dejunurile din timpul saptamanii, iar acest french toast este perfect.

De obicei fac oua posate cu paine prajita, pancakes, suc proaspat de fructe si mai nou, french toast.
De french toast m-am indragostit acum vreun an jumate, cand l-am incercat la un targ la care au fost prezenti cei de la Simbio, iar de atunci, cam de fiecare data cand merg la ei, mananc o portie…sau jumate :).

french-toast-4
Imi aduc aminte ca printre primele retete pe care le-am invatat cand eram mica, a fost cea de friganele. Le faceam foarte des, insa la un moment dat am ajuns sa il consider un desert banal si nu asa de savuros ca altele.
La targul de care va spuneam, am avut o mare surpriza cand am gustat din painea prajita cu ou si lapte, care nu era deloc asa plictisitoare cum imi amineam. Asa ca i-am cerut Danei de la Simbio reteta si de atunci tot am tinut sa o incerc. Tineam minte perfect cum mi-a zis ca are mare grija de painea pe care o alege, sa fie de buna calitate si invechita cateva zile si ca amesteca putina scortisoara in oul batut.

Acum ca imi fac singura painea, nu e greu deloc sa am la indemana paine buna, destul de consistenta si cu o crusta mai tare, perfecta pentru french toast. Daca nu aveti paine de casa, va recomand sa cumparati o paine mai consistenta, nu foarte moale, cu o coaja mai tare (sa nu fie paine feliata gen toast).

french-toast-2

Pentru 2 portii, aveti nevoie de:

4 felii de paine
1 ou
100 ml de lapte
3 linguri de zahar brun
un praf de scortisoara
o lingurita de unt
100 gr de fructe de padure congelate
un baton de scortisoara
2-3 cuisoare
fructe proaspete (banane, capsuni, portocale, kiwi, mango)

french-toast-3Cu o zi inainte, taiati feliile de paine si lasati-le neacoperite pentru a se usca. Daca uitati, inainte de a face reteta, puneti feliile in prajitorul de paine maxim un minut. Ele trebuie sa se usuce un pic, nu sa se prajeasca.

Intr-o oala micuta puneti fructele, doua linguri de zahar, batonul de scortisoara si cuisoarele si lasati-le la fiert la foc mic timp de 15 minute, pana se leaga si scade sosul.

french-toastBateti oul cu laptele, o lingura de zahar si praful de scortisoara si inmuiati, pe rand, feliile de paine.

Incalziti o tigaie, in care puneti untul. Dupa ce s-a topit, puneti feliile de paine inmuiate si prajiti-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana incep sa se rumeneasca.
Taiati cateva felii de fructe si asezati-le intre si pe feliile de paine, apoi puneti cam 2 linguri de sos pe deasupra.

french-toast-6Mai nou, asta e mic dejunul suprem, din care am manca in fiecare weekend, fara sa ne plictisim.

Acum nu pot decat sa visez la dimineata de duminica si… ce coincidenta, acum am vazut ca e chiar 24, deci daca vreti sa faceti un gest romantic de Dragobete, puneti deoparte cateva felii de paine si o cutiuta de capsuni (eu am gasit la Lidl cu 4.99 ron/250 gr si sunt chiar bunicele si tot de acolo am luat si portocalele rosii si un mango foarte foarte bun).

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Paine fara framantare (cu drojdie)Paine fara framantare (cu drojdie)
  • Paine cu maia cu stafide si nuciPaine cu maia cu stafide si nuci
  • Paine taraneasca cu maiaPaine taraneasca cu maia
  • Paine naan cu unt, usturoi si patrunjelPaine naan cu unt, usturoi si patrunjel

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: french toast, paine

Previous Post: « Sandvisuri cu avocado si sardine la gratar
Next Post: Tarta cu spanac si smantana »

Reader Interactions

Comments

  1. emilie.veres says

    20/02/2013 at 8:36 am

    minunat:)

    Reply
  2. Daciana says

    20/02/2013 at 7:47 pm

    Impresionat, gustos, apetisant, superb! 🙂

    Reply
  3. Andreea says

    21/02/2013 at 7:43 am

    va multumesc, fetelor!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajiturele raw cu dovleac

Inghetata cu prune si alune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·