• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paste integrale cu ricotta si cartofi dulci

26/01/2013 By Andreea 1 Comment

Din cand in cand mi se face pofta de cartofi dulci. Nu stiu exact de ce, pentru ca nu toate experientele cu ei au fost placute.

O singura data am nimerit exact modalitatea de preparare si condimentele pentru a-i scapa de dulceata care mie mi se pare cam exagerata.
E cam la fel ca dovleacul copt. Ceva parca nu se potriveste in combinatie cu mancarea sarata. Dar, la fel ca in cazul dovleacului, insist sa gasesc o varianta care sa imi placa.
De data asta am cumparat un cartof pentru care nu aveam un plan anume, insa, am gasit o reteta care arata tare bine: paste cu cartof dulce si ricotta. Nu am respectat intocmai reteta, ci doar aceste ingrediente principale.

paste_integrale_cartofi_dulci_ricotta
Ingrediente:

spaghetti integrale pentru doua portii
jumatate de cartof dulce (aprox. 200 gr)
o cutie de ricotta
o lingurita de mustar
o lingurita de hrean in otet
3 linguri de ulei de masline
busuioc
sare
piper

Din nou, am pregatit reteta asta intr-o dimineata, inainte de a pleca la birou, deci e o dovada ca o puteti pregati intr-un timp foarte scurt.
In primul rand, am pus apa cu sare la fiert intr-o oala mai mare (pentru paste).
Am taiat cartoful in jumate si l-am curatat. L-am taiat in cuburi mici si l-am pus intr-un vas de sticla, cu doua linguri de ulei de masline, sare si piper am bagat vasul la cuptor.

Am amestecat bine ricotta cu mustarul, hreanul, uleiul, sarea si piperul, direct in cutia in care am cumparat branza, ca sa nu mai murdaresc alt castron :).
Apoi am pus pastele la fiert timp de 8 minute.
Intre timp, bucatile de cartof s-au copt si le-am scos din cuptor (trebuie sa poata fi patrunse usor cu furculita).
In final, am asezat in caserola cele 3 ingrediente, am mai rupt si cateva frunze de busuioc pe deasupra si a fost gata pranzul. Ca sa nu se usuce prea tare pastele, le-am lasat in putina apa in care au fiert

paste_integrale_cartofi_dulci_ricotta_1
Trebuie sa recunosc ca in varianta asta din nou mi s-au parut prea dulci cartofii :(. Am pus peste ei zeama de lamaie si sare ca sa pot termina de mancat. Insa data viitoare, o sa-i pregatesc din nou in varianta care m-a impresionat cel mai mult.
Daca nici voi nu va impacati cu gustul dulceag al cartofilor dulci, puteti folosi dovlecei, ciuperci, vinete, broccoli sau orice alte legume preferati.

Save

Articole asemanatoare:

  • Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)
  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei
  • Chifle dulci cu stafide (cu maia)Chifle dulci cu stafide (cu maia)
  • Tagliatelle de casa cu ragu de vitaTagliatelle de casa cu ragu de vita

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: cartofi dulci, paste, ricotta

Previous Post: « Quiche cu sparanghel si busuioc
Next Post: Suc de mango cu papaya »

Reader Interactions

Comments

  1. Ana says

    30/01/2013 at 9:48 am

    Arata superb, si sunt convinsa ca e si sunt si foarte bune spaghetele tale. Tot sambata am transformat si eu un cartof dulce, intr-o supa cu curry si lapte de cocos 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake brownies

Gomboti (galuste cu prune)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·