• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sandvisuri cu avocado si sardine la gratar

04/02/2013 By Andreea 1 Comment

Sunt tare nerabdatoare sa va povestesc despre acest fel de mancare incropit intr-o duminica dupa amiaza, surprinzator de simplu si absolut delicios.

In Cora am vazut destul de des sardine proaspete, dar nu m-am mobilizat prea curand sa le incerc. Citisem ca se fac destul de usor la gratar si ca se pot combina cu salate si paste, insa nu eram convinsa ca imi vor placea asa mult, pentru ca cele pe care le incercasem din conserva nu erau cine stie ce.

sandvis_sardine_avocado (2)
Saptamana trecuta, stand vreo 10 minute la coada sa cumpar o bucata de somon, am avut timp sa ma hotarasc sa dau sardinelor o sansa si am luat cam 6 bucati.
Cum am ajuns acasa le-am curatat (de cap si intestine) si le-am bagat la frigider.

sardine_crude
A doua zi la pranz le-am uns cu putin ulei de masline si le-am prajit pe gratarul incins cam 4-5 minute pe fiecare parte. Dupa ce le-am scos, le-am condimentat cu zeama de lamaie, sare si piper.

Cum se intampla destul de des sa am in cosul cu fructe cate un avocado copt, am luat unul, l-am scobit si am faramitat pulpa cu o furculita, am pus si peste el doua linguri de zeama de lamaie, doua de ulei de masline, sare si piper si apoi am uns cu pasta asta cateva felii de paine de casa cu masline.

Am mai aruncat si cateva bucatele de rosii cherry si doua-trei frunze de rucola si asta a fost pranzul.
Inainte de a manca, am desfacut de pe pesti coloana vertebrala, insa restul oaselor le-am putut manca pentru ca sunt foarte moi.

sandvis_sardine_avocado (1)

Pe langa faptul ca m-am lins pe degete de buna ce-a fost, combinatia asta a venit la pachet si cu  o portie buna de omega 3, vitamina B12, vitamina D si calciu din sardine, dar si fibre, potasiu, vitamina E si acid folic din avocado.
Data viitoare cand vedeti sardine proaspete la supermarket sau pescarii, dati-le o sansa! 🙂

Save

Filed Under: aperitive, peste & fructe de mare, retete Tagged With: avocado, gustare, peste, sardine

Previous Post: « Suc de mango cu papaya
Next Post: French toast cu sos de fructe de padure »

Reader Interactions

Comments

  1. Ioana says

    05/02/2013 at 10:52 am

    Uh, nici mie nu-mi plac cele la conserva, dar cand le vad pe astea cum se odihnesc pe patul de avocado, mai ca-mi vine sa le incerc si eu. 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

La cererea cititorilor : Cheesecake

Cornulete fragede cu magiun de prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·