Sunt tare nerabdatoare sa va povestesc despre acest fel de mancare incropit intr-o duminica dupa amiaza, surprinzator de simplu si absolut delicios.
In Cora am vazut destul de des sardine proaspete, dar nu m-am mobilizat prea curand sa le incerc. Citisem ca se fac destul de usor la gratar si ca se pot combina cu salate si paste, insa nu eram convinsa ca imi vor placea asa mult, pentru ca cele pe care le incercasem din conserva nu erau cine stie ce.
Saptamana trecuta, stand vreo 10 minute la coada sa cumpar o bucata de somon, am avut timp sa ma hotarasc sa dau sardinelor o sansa si am luat cam 6 bucati.
Cum am ajuns acasa le-am curatat (de cap si intestine) si le-am bagat la frigider.
A doua zi la pranz le-am uns cu putin ulei de masline si le-am prajit pe gratarul incins cam 4-5 minute pe fiecare parte. Dupa ce le-am scos, le-am condimentat cu zeama de lamaie, sare si piper.
Cum se intampla destul de des sa am in cosul cu fructe cate un avocado copt, am luat unul, l-am scobit si am faramitat pulpa cu o furculita, am pus si peste el doua linguri de zeama de lamaie, doua de ulei de masline, sare si piper si apoi am uns cu pasta asta cateva felii de paine de casa cu masline.
Am mai aruncat si cateva bucatele de rosii cherry si doua-trei frunze de rucola si asta a fost pranzul.
Inainte de a manca, am desfacut de pe pesti coloana vertebrala, insa restul oaselor le-am putut manca pentru ca sunt foarte moi.
Pe langa faptul ca m-am lins pe degete de buna ce-a fost, combinatia asta a venit la pachet si cu o portie buna de omega 3, vitamina B12, vitamina D si calciu din sardine, dar si fibre, potasiu, vitamina E si acid folic din avocado.
Data viitoare cand vedeti sardine proaspete la supermarket sau pescarii, dati-le o sansa! 🙂
Ioana says
Uh, nici mie nu-mi plac cele la conserva, dar cand le vad pe astea cum se odihnesc pe patul de avocado, mai ca-mi vine sa le incerc si eu. 🙂