• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cum a fost la Bucharest Gourmet Festival si de ce ar trebui sa mergeti si voi

04/06/2016 By Andreea Leave a Comment

Am stat ieri la Gourmet Festival pana tarziu. Ce-i drept, am uitat sa ma uit la ceas, asa de bine m-am simtit. In consecinta, m-am culcat la 2 pentru ca a trebuit sa ma spal pe cap si sa-mi fac bagajul pentru plecarea de azi spre Cluj. Avionul a decolat la 7 dimineata si acum scriu in timp ce zbor. Insert nice picture with clouds here:
 poza nori avion

Partea interesanta e ca am dormit doar 3 ore jumatate, iar pentru acea jumatate trebuie sa ii multumim alarmei care n-a mai sunat. Noroc cu vecinul nostru care trebuia sa ne ducă la aeroport, care ne-a sunat la 6 fara 10 ca ne astepta sa plecam. Asa ca am doborat recordul de iesit din casa si in 10 minute am reusit sa iesim pe usa. Multumim, Dragos, you saved the day!

Asa…inapoi la Gourmet Festival. Planuiam sa scriu articolul aseara, doar ca n-am reusit sa mai incadrez si asta in program.
Si pentru ca am facut multe poze si vreau neaparat sa va povestesc despre festival, m-am apucat sa scriu acum.
Am ajuns acolo la 14.30 și am plecat la 21.15 si nu am apucat sa ma plictisesc.

Cam atat am reusit sa scriu in avion…45 de minute mai tarziu am aterizat la Cluj. Thank God for airplanes and lowcosts :).
Bun, ziceam de festival. Primul lucru care m-a impresionat a fost cat de tare seamana cu Taste of Rome, festivalul culinar la care am ajuns acum cativa ani si tare m-am bucurat sa gasesc asta in Bucuresti. Al doilea lucru care m-a impresionat a fost spatiul foarte mare de desfasurare si multitudinea locurilor de stat la masa. Fata de alte evenimente de acest gen, unde nu gasesti niciodata un colt de masa liber, cred ca aici va fi destul loc pentru toata lumea.
Mi-a luat cam 30 de minute sa dau o tura pe la toate corturile. M-am plimbat ceva, pentru ca locul e imens si sunt foarte multi expozanti. Sunt diferite zone amenajate, de la street food la international cuisine si gastronomie romaneasca.

Pe langa mancare, exista o zona foarte mare de lounge, unde sunt standurile de bauturi, un cort cu activitati pentru copii, o scena pe care seara se tin concerte, iar in fata ei o mare zona de “picnic” acoperita cu gazon.

Sunt si doua corturi Electrolux, unul imens, in care se desfasoara demonstratii culinare ale unor chefi si un altul mai mic in care gatesc blogeri culinari. Ieri le-am prins la lucru pe Andreea si Cristina care au gatit turtite chinezesti cu carne si fajitas de pui, delicioase

In ambele corturi puteti admira minunatele fotografii ale talentatilor Andie, Catalina, Ionela si Radu. Fun fact: in doua dintre ele apar si eu :).

Si daca sunteti curiosi ce am mancat, va spun ca in prima faza m-am incalzit cu un hot dog de mangalita cu ceapa caramelizata si fondue de branza de la Simbio, foarte gustos si intr-o portie perfecta cat sa lase loc si de alte experimente. Oricum, mi-a ramas gandul la cel cu salata de morcovi.
Apoi, pe timpul ploii m-am adapostit sub umbrela Bacanii Vechi, impreuna cu Marius, Andie, Cata, Lavinia, plus Sorin, Adi si Marius si am mancat o pljeskavica delicioasa, dar mult prea mare pentru mine. Din pacate, mi-am dat seama de asta DUPA ce am mancat-o pe toata…
hot_dog_gourmet_festival
Cativa kilometri mai tarziu (in care am incercat sa asez mai bine pljeskavica), ne-am oprit si la Cocosu Rosu, unde am mancat niste midii in sos picant, foarte foarte bune si carnoase.
Am bifat si niste pimentos de Padron de la Finca Alioli despre care auzisem si citisem multe laude si desi mi s-au parut ok, n-am prea inteles fascinatia, maybe something’s wrong with me :)).
 

Pe final, am luat si un peste paine de la Peste Paine care ar trebui sa fie ca cel din Istanbul. Doar ca, din pacate, pe mine nu m-a impresionat. Nu stiu daca e ca ala din Istanbul, ca inca nu am fost acolo…

Pe scurt, cam asta a fost. Eu ma bucur mult ca s-a organizat si la noi un astfel de festival. Imi pare un pic rau ca nu ajung si azi si maine, pentru ca sigur o sa fie atmosfera mult mai faina, dar sunt multumita ca am ajuns ieri, ca am descoperit locuri cu mancare buna si ca m-am revazut cu prietenii bloggeri pe care nu-i mai vazusem de mult.
Va recomand sa mergeti la Gourmet Festival pentru ca nu e un festival culinar obisnuit, e o experienta tare frumoasa in jurul mancarii bune, unde puteti vedea si degusta preparate gourmet gatite de specialisti, puteti interactiona cu bloggerii culinari, puteti asculta muzica buna si chiar sa plecati cu un suvenir culinar.
Si daca ploua, mergeti oricum, luati-va o pelerina si bucurati-va de faptul ca nu trebuie sa stati la cozi pentru mancare :). In plus, va puteti adaposti in corturile mari sau sub umbrelele restaurantelor si asa aveti ocazia sa si socializati :).
V-am lasat, poate dorm si eu macar o ora, sa fiu fresh diseara cand merg la Baracca :). Poate despre asta o scriu in timpul zborului de intoarcere :).

Articole asemanatoare:

  • Idei de cadouri culinareIdei de cadouri culinare
  • Budinca de grisBudinca de gris
  • Briose cu ciocolataBriose cu ciocolata
  • Scones cu afineScones cu afine

Filed Under: evenimente, recomandari Tagged With: culinar, festival, gourmet festival

Previous Post: « Quesadilla cu avocado si ou
Next Post: Cu bazaarul in vacanta: prin Atena »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Raw brownie

Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Couscous carbonara cu bacon și sparanghel

Pui cu fasole si praz

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·