Se intampla des sa raman cu banane prea coapte si ca sa nu le arunc, ori le tai felii si le bag la congelator pentru a le folosi in smoothie sau la inghetata, fie fac o banana bread. De data aceasta am reinviat o reteta mai veche de pe blog, am modificat-o un pic si a…
Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin
Se intampla ca atunci cand citesc denumirea unui fel de mancare sa ma indragostesc la prima vedere. Descrierea combinatiei de ingrediente imi rasuna in cap cateva zile la rand, pun pe lista de cumparaturi tot ce trebuie sa cumpar, caut pe Pinterest mai multe variante din care sa ma inspir si in urmatorul weekend pun…
Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)
In ultima vreme m-au inspirat mult retetele Ellei de la Deliciously Ella. Pana acum am incarcat bomboanele cu alune de padure, niste brownies cu cartofi dulci, pad thai-ul vegan si nu in ultimul rand, tarta cu unt de arahide si ciocolata. Aceasta este inclusa in cea mai recenta carte a ei, lansata luna trecuta. Eu…
Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure
Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure este una din acele retete pe care le-am vazut si am stiut din prima secunda ca trebuie sa le fac. Am dat peste ea pe site-ul Good Food acum cativa ani si mi-a placut foarte mult cum arata. Iar “morcovi caramelizati” suna intotdeauna promitator. Am pregatit-o…
Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci
Am descoperit pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci acum mai multi ani, in timp ce incercam o reteta pentru care nu aveam toate ingredientele. Am folosit-o atunci ca sa umplu niste choux-uri, iar cu alte ocazii am mancat-o pe paine prajita sau rulata in lipii. Se pregateste rapid si e delicioasa.
Cu bazaarul in vacanta: Toscana
Am vizitat Italia de mai bine de 10 ori, dar niciodata nu m-am intors atat de fermecata cum m-am intors din vacanta in Toscana. Era de mult timp pe lista, dar mai multe evenimente au tot amanat momentul intalnirii cu dealurile incarcate de vita de vie si drumurile serpuite, marginite de chiparosi. Vara trecuta am…
Shakshuka
De cand am vazut prima poza cu shakshuka, am fost fascinata si am pus-o pe lista mea de to do. Intr-un fel parea ciudata combinatia de oua cu sos de rosii, dar pe de alta parte, ceva imi spunea ca trebuie sa fie delicioasa. Am mancat-o destul de tarziu, abia anul trecut, la Frudisiac, apoi…
Salata cu orzo, spanac si pui
Intrebarea “noi ce mancam in seara asta?” a devenit din ce in ce mai enervanta, cu atat mai mult cu cat in ultima vreme ajungem destul de tarziu si de obositi acasa. De cele mai multe ori reusim sa mancam niste resturi de la micul dejun, iar in cel mai bun caz, daca am energie, fac…
Briose sarate cu branza, dovlecei si ardei
Am facut aceste briose sarate cu branza, dovlecei si ardei de zeci de ori si inca nu m-am plictisit de ele. Le-am luat la pachet in calatorii, in loc de sandvisuri, le-am mancat la micul dejun sau le-am pregatit in loc de aperitiv pentru musafiri. Au iesit la fel de bune de fiecare data si…
Ciocolata de casa
Primul desert pe care l-am facut vreodata a fost ciocolata de casa. In clasele primare la orele de educatie tehnologica faceam tot felul de proiecte, printre care si acest desert, pe care ajunsesem sa il fac foarte des si acasa. Cred ca pe vremea aceea era desertul meu preferat si inca se afla in topul…