• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tort de ciocolata si crema de cafea

29/07/2018 By Andreea 2 Comments

Acest tort de ciocolata si crema de cafea a fost un fericit rezultat al unei cautari de desert rapid si simplu. Trebuia sa pregatesc un tort aniversar, dar nu aveam prea mult timp la dispozitie si nici foarte mult chef sa ma complic cu vreo reteta fancy. Pentru blat m-am inspirat dintr-o reteta de pe BBC Good Food, iar crema pe care am ales-o e cea mai simpla si rapida solutie, la care apelez de foarte multe ori si mereu iese delicioasa.

Tortul a avut un succes neasteptat pentru ca blatul a iesit fraged, iar crema l-a completat foarte bine. Partea cea mai buna a fost ca tot procesul a durat mai putin de o ora, cu tot cu copt, asa ca nu m-am incarcat prea tare cu pregatirile. Dimineata am copt blaturile, pe la pranz am facut crema si am montat tortul, iar seara l-am servit musafirilor. A rezistat foarte bine in frigider si am mancat din el chiar si doua zile mai tarziu.

Daca sunteti in cautarea unui tort rapid, simplu si gustos, trebuie sa incercati acest tort de ciocolata si crema de cafea .


Tort de ciocolata si crema de cafea
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
50 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
Blat
  • 175 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar alb
  • 3 oua
  • 50 gr pudra de cacao
  • 100 gr faina alba
  • un praf de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • 3 linguri de lapte
Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri de zahar alb
  • 200 ml smantana pentru gatit (tinuta la frigider)
  • 3 gr cafea instant (ness)
Decor
  • Ciocolata neagra
Preparare
  1. Scoate untul din frigider, cantareste-l, taie-l in bucati mai mici si lasa-l la temperatura camerei in jur de o ora, pana cand se inmoaie. Alternativ, pune-l intr-un vas termorezistent si baga-l in microunde sau in cuptor la 150 de grade pentru 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Atentie, untul nu trebuie sa se topeasca!
  2. Incalzeste cuptorul la 180 de grade (caldura sus - jos, daca e cuptor electric).
  3. Pregateste doua tavi rotunde de tort de 20 cm si aseaza hartie de copt inauntrul lor sau unge-le cu unt si apoi tapeteaza-le cu faina.
  4. Intr-un castron cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea.
  5. Intr-un alt castron pune untul si zaharul si amesteca-le cu mixerul cam 4-5 minute, pana cand amestecul devine cremos si deschis la culoare. Adauga un ou si mixeaza inca 1 minut.
  6. Peste crema adauga o treime din amestecul de faina si cacao si omogenizeaza-le.
  7. Adauga inca un ou si inca o treime din faina. Amesteca din nou cu mixerul.
  8. Adauga ultimul ou si restul de faina si mixeaza pana cand crema e uniforma.
  9. La final adauga laptele si incorporeaza-l in aluat.
  10. Imparte compozitia intre cele doua tavi si uniformizeaz-o cu o spatula.
  11. Baga tavile in cuptor pentru 15-20 de minute. Verifica cu o scobitoare daca blatul s-a copt. Daca pe scobitoare nu raman urme umede de aluat, blatul este gata.
  12. Scoate tavile din cuptor si lasa-le sa se racoreasca timp de 10 minute.
  13. Scoate blaturile din tavi si pune-le pe un gratar pentru a se raci de tot.
  14. Scoate smantana din frigider si bate-o cu mixerul pana cand se intareste si se transforma in frisca.
  15. Intr-un alt castron, mixeaza mascarpone cu zaharul si cafeaua instant.
  16. Amesteca mixul de mascarpone cu frisca pana cand se omogenizeaza. Baga crema la frigider pana cand vei monta tortul.
  17. Imparte crema in doua si unge fiecare blat.
  18. Pentru decor, rade cu ajutorul unui cutit carlionti de ciocolata si aseaza-i deasupra tortului.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
  • Tort cu mousse de castane si ciocolataTort cu mousse de castane si ciocolata
  • Tort cu cirese si ciocolataTort cu cirese si ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: cafea, ciocolata, desert, tort

Previous Post: « Feta la cuptor
Next Post: Prajitura cu prune si bezea cu migdale »

Reader Interactions

Comments

  1. Corina says

    31/05/2020 at 5:17 pm

    Hi there!
    Dacă nu avem 2 tavi pentru copt, ar trebui păstrată in vreun fel anume compoziția până vine rândul și celui de-al doilea blat?

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:47 am

      Hmm…Cred ca nu ar pati nimic daca o pastrezi la temperatura camerei (doar sa nu fie extrem de cald), dar eu as incerca sa coc tot aluatul o data si apoi sa tai blatul in doua. Mai ales daca ai tava mai mare de 20 cm, cred ca e numai bine sa procedezi asa.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pasteis de nata

Chocolate crinkles

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·