Imi plac foarte mult tartele, dar nu le pregatesc pe cat de des mi-ar placea pentru ca uneori nu am energie sa fac aluatul, sa il tin la rece, sa il intind, sa il tin iar la rece, sa il coc in orb si in final sa il coc cu umplutura. Am vazut pe net…
Clafoutis cu visine
De clafoutis am auzit prima data acum vreo 10 ani, dar atunci nu mi-a atras atentia. Nu mi se parea ca poate fi mare lucru de capul lui si din poze arata ca o budinca, ceea ce nu ma atragea. Fast forward, 8 ani mai tarziu, adica acum vreo 2 veri cand am ramas cu…
Paine cu maia cu stafide si nuci
Am descoperit aceasta reteta de paine cu maia cu stafide si nuci acum 3 ani pe blogul The Clever Carrot si am stiut imediat ca vreau sa o incerc. In acea perioada eram intr-o faza de experimentare cu maiaua si am testat foarte multe retete, dar asta a ramas una dintre preferatele mele. Anul acesta…
Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus sa mancam mai multe legume, am intrat intr-o faza de cautare a unor retete de salata ceva mai deosebite, ‘with a twist‘, cum s-ar zice. Asa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie, sfecla si mar si la cea cu nuci…
Mini pavlova
Luna ianuarie a fost declarata de Dr. Oetker luna prajiturilor decorate in cadrul unui #BakingChallenge care ne indeamna sa fim creativi si sa pregatim deserturi care sa aduca familia in jurul mesei. Aceasta provocare vine la pachet cu 5 premii a cate 1000€ pentru cei care inscriu o reteta de prajituri decorate pe pagina campaniei…
Salata cu nuci si clementine
Cautand pe Pinterest idei de retete pentru Craciun, am dat de o salata cu mandarine care mi-a aprins beculetele pentru ca avea o combinatie tare interesanta de ingrediente: mandarine, nuci, merisoare si parmezan. Pentru ca reteta originala cerea mandarine din compot, dar si pentru ca nu am avut anumite ingrediente de acolo, am adaptat-o putin…
Salata turceasca de morcovi cu iaurt
Am descoperit aceasta reteta de salata turceasca de morcovi acum multi ani si am fost foarte surprinsa de cat de gustoasa este, avand in vedere ca ea contine doar 2 ingrediente principale: morcovi si iaurt. Pe langa acestea mai e nevoie de putin ulei de masline, usturoi, sare, piper si optional de putin marar.
Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine
Daca sunteti in cautarea unui desert special de Revelion, dar nu aveti timp sau energie sa pregatiti ceva prea complicat, am eu o sugestie delicioasa si de impact: parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine. Este destul de simplu de pregatit, se monteaza in pahare, in portii individuale ce pot fi decorate festiv…
Gougères (choux-uri cu branza)
Mai e putin pana la Craciun si am inceput deja sa pun pe lista felurile de mancare pe care vreau sa le pregatesc. Una din propunerile de anul acesta este de gougeres, mai exact, niste choux-uri sarate, cu branza. Imi place tare mult aluatul de choux pentru ca e destul de simplu de pregatit, iar…
Cornulete fragede cu magiun de prune
Sunt cateva deserturi pe care le asociez cu sarbatorile din copilarie, cu mesele in familie si amintirea bradului langa care ne asezam eu si sora mea si mancam prajiturile pregatite de bunica si de mama. Printre aceste deserturi se numara si cornuletele fragede, pe care bunica le umplea de obicei cu rahat. Noi o ajutam…