• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine

29/12/2020 By Andreea Leave a Comment

Daca sunteti in cautarea unui desert special de Revelion, dar nu aveti timp sau energie sa pregatiti ceva prea complicat, am eu o sugestie delicioasa si de impact: parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine. Este destul de simplu de pregatit, se monteaza in pahare, in portii individuale ce pot fi decorate festiv si partea care imi place cel mai mult este ca se pot pregati oricate portii aveti nevoie, adaptand cantitatile de ingrediente in mod proportional. Daca si voi petreceti Revelionul anul acesta acasa, in cadru restrans, puteti pregati doar 2 sau 4 portii. Acest desert rezista bine la frigider, deci il puteti face si cu o zi inainte si puteti sa va bucurati de el chiar si dupa 2-3 zile.

Eu am facut blat de brownie pentru a-l aseza in straturile parfait-ului, dar daca nu aveti timp, puteti sa folositi biscuiti digestivi, biscuiti cu ciocolata sau Speculoos (cam 200 de grame. Brownie-ul l-am pregatit dupa reteta de cheesecake brownies de pe blog si am facut o portie intreaga, din care in parfait-uri am folosit doar jumatate. Cealalta jumatate am taiat-o si am pus-o in congelator. Deci, daca vreti sa faceti si blatul de brownie, trebuie sa stiti ca va ramane jumatate din el. Fie il mancati ca atare, fie il congelati pentru mai tarziu, fie injumatatiti cantitatile de ingrediente si folositi o tava de doua ori mai mica pentru copt. Ramane si varianta in care dublati cantitatile pentru mousse si faceti 8 portii de parfait. Aveti de unde alege :).

Atat in brownie, cat si in mousse, am folosit ciocolata neagra, cu 75% cacao de la Heidi, preferata mea pentru orice desert ciocolatos.


Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour 30 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
Pentru brownie
  • 85 gr unt taiat cuburi
  • 100 gr ciocolata neagra, 75% cacao, tocata
  • 100 gr zahar alb
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 70 gr faina alba
  • o lingura de cacao
  • un varf de lingurita de sare
  • 50 gr ciocolata neagra, 75% cacao, tocata
Pentru mousse
  • 75 gr zahar
  • 4 oua
  • 160 gr ciocolata neagra, 75%cacao, tocata marunt
  • 2 linguri de cacao
  • o lingura de cafea instant
  • o lingura de unt
  • 300 ml smantana lichida rece
  • 200 gr visine congelate (sau din compot)
  • o lingura de zahar
  • 50 gr migdale coapte macinate
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Pentru brownie, se pun intr-o oala untul si 100 gr de ciocolata intr-o oala si se asaza pe aragaz, la foc mic. Se topesc cele doua ingrediente, amestecand des.
  3. Cand s-au omogenizat, se ia oala de pe foc, se adauga zaharul si se mixeaza cu un mixer timp de 1-2 minute.
  4. Se adauga ouale si se mai mixeaza un minut.
  5. Se adauga faina, cacaoa, sarea si se omogenizeaza.
  6. Se incorporeaza cele 50 gr de ciocolata si se toarna aluatul intr-o tava de 20x20 cm.
  7. Se coace timp de 30 de minute, apoi se lasa la racit pe un gratar.
  8. Visinele congelate se pun intr-o oala cu o lingura de zahar si se fierb 15 minute.
  9. Pentru a face mousse-ul, se pun intr-un castron termorezistent cele 4 oua si zaharul si se asaza pe o oala cu o cana de apa ce se pune pe aragaz la foc mic (bain marie).
  10. Se amesteca in continuu cu un tel, timp de 8 minute, pana cand se formeaza o crema spumoasa si aerata.
  11. Castronul se ia de pe foc si se adauga in el ciocolata tocata, cacaoa, cafeaua instant si untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit 10 minute.
  12. Se mixeaza 300 ml de smantana lichida rece (de la frigider) pana se intareste (puteti pastra de aici 4 linguri pe care sa le folositi la decorat).
  13. Se pune o treime din smantana batuta in crema de ciocolata si se incorporeaza cu miscari usoare.
  14. Se adauga si restul de smantana si se amesteca usor pana la omogenizare.
  15. Se faramiteaza jumatate din blatul de brownie (sau biscuitii).
  16. Se toarna deasupra zeama de la visinele fierte (sau 50 ml de compot) si se amesteca.
  17. Intr-un pahar se asaza 3 linguri de firimituri debrownie/ biscuiti, o lingura de migdale macinate, apoi 3 linguri de mousse. Se pun cateva visine, apoi iar 3 linguri de mousse.
  18. Se repeta sezarea straturilor: brownie, migdale mousse, visine, mousse.
  19. Daca ati pastrat smantana batuta pentru decor, o puteti pune intr-un pos si puteti decora paharele cu ea. Alternativ, puteti face separat frisca din 100 ml de smantana lichida sau fermentata cu 1-2 linguri de zahar pudra pe care sa o puneti in pahare, deasupra mousse-ului, inainte de servire.
  20. La final puteti decora cu 'carlionti' de ciocolata, pe care ii puteti rade cu ajutorul unui curatator de legume de pe marginea unei tablete de ciocolata. Pentru a se taia carliontii ceva mai lungi, ciocolata trebuie sa fie usor moale pe latura din care taiati (o puteti tine cateva secunde deasupra caloriferului cald).
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu Heidi.

Articole asemanatoare:

  • Pandispan cu visinePandispan cu visine
  • Cheesecake browniesCheesecake brownies
  • Brownies cu alune de padureBrownies cu alune de padure
  • Tort cu mousse de castane si ciocolataTort cu mousse de castane si ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: brownie, ciocolata, mousse, visine

Previous Post: « Gougères (choux-uri cu branza)
Next Post: Salata turceasca de morcovi cu iaurt »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu prea îmi place ideea de ouă crude și prefer să fac o variantă de tiramisu cu ouăle tratate termic. Rețeta e pe blog, las link în bio.
Ce am făcut diferit de data asta a fost că am folosit 500 gr de mascarpone și nu am pus frișcă.
Iar când trebuia să pun al doilea strat de cremă, mi-a venit ideea să pun niște coajă de portocale în ea. V-am zis că sunt într-o fază în care aș pune coajă de portocale în orice desert 🙈. 
De menționat este că folosesc mereu coajă de portocale netratate, bio.
Mai sunt fani tiramisu le aici?
.
.
.
.
.
.
#tiramisu #ladyfingers #mascarpone #dessert #desserttime #inmykitchen #cookandtell #nobakedessert
Sunt în căutarea unor rețete simple și gus Sunt în căutarea unor rețete simple și gustoase de mic dejun, pe care să le pot pregăti cu o seară înainte pentru diminețile în care n-am mult timp de gătit. Așa am ajuns și la această rețetă de brioșe cu ovăz, morcovi și stafide, în care n-am pus nici zahăr, nici miere, dar pe care le-am îndulcit cu magiun de mere, deci sunt și baby friendly. 
Ca să economisesc timpul de copt, le-am făcut în Airfryer-ul XXL de la @philipsromania și au fost gata în 14 minute, pentru că nu e nevoie să se preîncălzescă, iar textura a ieșit exact ca a brioselor coapte în cuptor.
Având în vedere că se pregătesc în 20 de minute cu totul, se pot pregăti chiar dimineață, dacă vă doriți brioșe calde la micul dejun, doar să vă pregătiți ingredientele de seara, ca să meargă totul foarte rapid.
Codul "tastebazaar" pentru 15% discount la orice produs de pe site-ul @philipsromania este încă valabil.

Pentru brioșe aveți nevoie de:

2 ouă 
100 gr iaurt grecesc 
2 linguri ulei de măsline (20 gr)
60 gr magiun de mere
30 gr fulgi de ovăz fini
100 gr făină 
o linguriță praf de copt 
1/2 linguriță bicarbonat 
50 gr morcov ras fin
50 gr fructe de pădure congelate (opțional)
30 gr stafide
o linguriță coajă de portocale netratate 
o linguriță scorțișoară

Se amestecă bine ouăle cu iaurtul, uleiul și magiunul de mere. 
Într-un castron se combină făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și fulgii de ovăz. Se adaugă peste ingredientele umede și se omogenizează.
La final se pun în aluat morcovul ras, stafidele, coaja de portocale și fructele de pădure. 
Aluatul se pune în 8 forme de brioșe din silicon și se introduc în coșul Airfryer-ului.
Se pornește programul Bake, se setează temperatura la 190 de grade și se coc brioșele timp de 14 minute.

[AD]
.
.
.
.
.
#muffins #breakfastmuffins #nosugar #babyfriendly #airfryer #airfryerrecipes #acasacuphilips #philipsairfryer
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fudge cu nuci si marshmallows

Prajitura St. Honoré

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·