Am descoperit aceasta reteta de salata turceasca de morcovi acum multi ani si am fost foarte surprinsa de cat de gustoasa este, avand in vedere ca ea contine doar 2 ingrediente principale: morcovi si iaurt. Pe langa acestea mai e nevoie de putin ulei de masline, usturoi, sare, piper si optional de putin marar.
Am pregatit-o de nenumarate ori pana acum, in special atunci cand am avut musafiri sau la mese festive. Se pregateste extrem de usor si rapid si e o portie binevenita de legume intr-o forma foarte gustoasa.
Anul acesta am pregatit-o pentru masa de Revelion si dupa ce am povestit despre ea pe Instagram, foarte multe persoane au pregatit-o pentru masa festiva. Am descoperit ca este si postarea cea mai salvata de pe contul meu de Instagram din anul 2020, asa ca am spus ca merita sa o scriu si pe blog, pentru a fi mai usor de gasit.
- 400 gr morcovi (aprox 4 morcovi medii)
- 3 linguri de ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi
- 300 gr iaurt grecesc
- sare
- piper
- marar (optional)
- Morcovii se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o tigai, impreuna cu uleiul de masline.
- Se calesc, amestecand din cand in cand, pana cand incep sa se inmoaie (aprox. 5-7 minute). Nu trebuie prajiti foatre mult.
- Se opreste focul, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-au racit, morcovii se pun intr-un castron si se amesteca bine cu iaurtul.
- Daca doriti, se poate adauga si putin marar tocat in salata sau doar pe deasupra, ca decor.
Leave a Reply