• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

02/01/2021 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit aceasta reteta de salata turceasca de morcovi acum multi ani si am fost foarte surprinsa de cat de gustoasa este, avand in vedere ca ea contine doar 2 ingrediente principale: morcovi si iaurt. Pe langa acestea mai e nevoie de putin ulei de masline, usturoi, sare, piper si optional de putin marar.

Am pregatit-o de nenumarate ori pana acum, in special atunci cand am avut musafiri sau la mese festive. Se pregateste extrem de usor si rapid si e o portie binevenita de legume intr-o forma foarte gustoasa.

Anul acesta am pregatit-o pentru masa de Revelion si dupa ce am povestit despre ea pe Instagram, foarte multe persoane au pregatit-o pentru masa festiva. Am descoperit ca este si postarea cea mai salvata de pe contul meu de Instagram din anul 2020, asa ca am spus ca merita sa o scriu si pe blog, pentru a fi mai usor de gasit.


Salata turceasca de morcovi cu iaurt
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 400 gr morcovi (aprox 4 morcovi medii)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 300 gr iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • marar (optional)
Preparare
  1. Morcovii se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o tigai, impreuna cu uleiul de masline.
  2. Se calesc, amestecand din cand in cand, pana cand incep sa se inmoaie (aprox. 5-7 minute). Nu trebuie prajiti foatre mult.
  3. Se opreste focul, se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul si se lasa sa se raceasca.
  4. Dupa ce s-au racit, morcovii se pun intr-un castron si se amesteca bine cu iaurtul.
  5. Daca doriti, se poate adauga si putin marar tocat in salata sau doar pe deasupra, ca decor.
3.5.3251

 

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian

Previous Post: « Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine
Next Post: Salata cu nuci si clementine »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pavlova cu lemon curd și afine

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·