Cheesecake-ul e peste tot! Aproape fiecare blog culinar pe care il urmaresc prezinta cate o reteta. Cu ciocolata, cu fragi, cu dulce de leche…Toate arata minunat si stiu sigur ca sunt si fooooarte bune. Pentru ca cheesecake-ul este cea mai cremoasa, lejera si delicioasa prajitura!
Nu m-am putut abtine si am pregatit acum vreo doua saptamani o noua reteta. De fapt, mai mult am supravegheat pregatirea :). Am primit deja feedback de la 3 persoane care au incercat acest cheesecake si toate au fost foarte incantate. Asa ca, sa va impartasesc si voua secretul.
Am folosit reteta de baza la care am mai adaugat (in crema) 250 gr de mascarpone, cam 50-70 gr de zahar si 350 gr de capsuni. Am micsorat insa portia de faina, de la 2 linguri la doar una.
Capsunile le-am pasat separat si am pus in ele cam jumatate din umplutura simpla. Am pus prima oara in tava crema fara capsuni si apoi am turnat incet, in cercuri si crema rosie.
Asta a fost tot. Am scos prajitura din cuptor dupa vreo 40 de minute cand inca mai era moale in mijloc.Am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi, la frigider peste noapte. A fost dementiala! Si mi s-a parut ca si-a atins adevarata valoare dupa vreo 2 zile de stat in frigider. Se intareste un pic si parca e si mai gustoasa :).
In concluzie, vara asta trebuie sa incercati un cheesecake! Retete aveti :).
Timp: o ora si 20 de minute
Portii: 10-15 (in functie de marimea tavii )
Costuri: 35-40 ron
Aurica says
hhmmmmm, arata bine si e reusita, un deliciu perfect, sanatos si apetisant, numai ramane decat sa impartim cheescake-ul 😀
Violeta Stefan says
Buna,care e tempeeartura de coacere la aragaj electric?e cu ventilatie?Cu stima si sa-ti traiasca copilasul
Andreea says
Multumesc, Violeta! La cuptor electric poti coace la 170 de grade, caldura sus-jos, nu cu ventilatie.
Violeta Stefan says
Multumesc,am sa-l fac cu siguranta.Cu stima,Violeta