• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cheesecake se intoarce! :)

24/06/2011 By Andreea 4 Comments

   Cheesecake-ul e peste tot! Aproape fiecare blog culinar pe care il urmaresc prezinta cate o reteta. Cu ciocolata, cu fragi, cu dulce de leche…Toate arata minunat si stiu sigur ca sunt si fooooarte bune. Pentru ca cheesecake-ul este cea mai cremoasa, lejera si delicioasa prajitura!

   Nu m-am putut abtine si am pregatit acum vreo doua saptamani o noua reteta. De fapt, mai mult am supravegheat pregatirea :). Am primit deja feedback de la 3 persoane care au incercat acest cheesecake si toate au fost foarte incantate. Asa ca, sa va impartasesc si voua secretul.
   Am folosit reteta de baza la care am mai adaugat (in crema) 250 gr de mascarpone, cam 50-70 gr de zahar si 350 gr de capsuni. Am micsorat insa portia de faina, de la 2 linguri la doar una.
   Capsunile le-am pasat separat si am pus in ele cam jumatate din umplutura simpla. Am pus prima oara in tava crema fara capsuni si apoi am turnat incet, in cercuri si crema rosie.
   Asta a fost tot. Am scos prajitura din cuptor dupa vreo 40 de minute cand inca mai era moale in mijloc.Am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi, la frigider peste noapte. A fost dementiala! Si mi s-a parut ca si-a atins adevarata valoare dupa vreo 2 zile de stat in frigider. Se intareste un pic si parca e si mai gustoasa :).

   In concluzie, vara asta trebuie sa incercati un cheesecake! Retete aveti :).

Timp: o ora si 20 de minute
Portii: 10-15  (in functie de marimea tavii )
Costuri: 35-40 ron

Articole asemanatoare:

  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura
  • Cheesecake raw cu dovleacCheesecake raw cu dovleac
  • Mini cheesecakesMini cheesecakes
  • Cheesecake cu lavanda si ciocolata albaCheesecake cu lavanda si ciocolata alba

Filed Under: desert, retete Tagged With: capsuni, cheesecake, desert

Previous Post: « Rulada de caju cu mac
Next Post: Tort cu cirese si ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. Aurica says

    15/12/2013 at 4:41 pm

    hhmmmmm, arata bine si e reusita, un deliciu perfect, sanatos si apetisant, numai ramane decat sa impartim cheescake-ul 😀

    Reply
  2. Violeta Stefan says

    06/04/2019 at 3:17 pm

    Buna,care e tempeeartura de coacere la aragaj electric?e cu ventilatie?Cu stima si sa-ti traiasca copilasul

    Reply
    • Andreea says

      15/04/2019 at 7:07 pm

      Multumesc, Violeta! La cuptor electric poti coace la 170 de grade, caldura sus-jos, nu cu ventilatie.

      Reply
  3. Violeta Stefan says

    15/04/2019 at 8:47 pm

    Multumesc,am sa-l fac cu siguranta.Cu stima,Violeta

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de quinoa

Tarta cu mere, lime, nuci si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·