• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata cu nuci si clementine

03/01/2021 By Andreea Leave a Comment

Cautand pe Pinterest idei de retete pentru Craciun, am dat de o salata cu mandarine care mi-a aprins beculetele pentru ca avea o combinatie tare interesanta de ingrediente: mandarine, nuci, merisoare si parmezan. Pentru ca reteta originala cerea mandarine din compot, dar si pentru ca nu am avut anumite ingrediente de acolo, am adaptat-o putin si am ajuns la o salata cu nuci si clementine absolut geniala, pe care odata ce am gustat-o am stiut ca o sa o avem des pe masa. Am facut-o de 3 ori intr-o saptamana si nu ne-am saturat de ea.

Se potriveste bine cu o friptura de pui, alaturi de un quiche, cu un hummus sau chiar langa un peste la gratar sau la cuptor, dar poate fi si un fel de mancare in sine, pentru un pranz sau o cina light.

Noi am mancat-o de Craciun cu un dip de morcovi copti si naut, a doua zi am pregatit-o din nou langa niste cartofi dulci copti umpluti cu bacon, iar a treia oara am mancat-o cu un quiche cu ceapa caramelizata.


Salata cu nuci si clementine
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
Pentru salata
  • 80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetica)
  • 3 clementine
  • 60 gr miez de nuca
  • 20 gr merisoare deshidratate
  • 50 gr branza maturata (parmezan, cheddar)
Pentru dressing
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingura de suc de clementine/ portocale
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de mustar (ideal un mustar de tip Dijon, sau mustar de casa)
  • ½ lingurita de sare
  • piper
Preparare
  1. Nucile se prajesc usor intr-o tigaie, fara ulei.
  2. Intr-un borcan mic se pun toate ingredientele pentru dressing, se fixeaza capacul si se agita puternic cateva secunde pentru a se omogeniza.
  3. Intr-un bol se asaza frunzele verzi spalate si uscate si peste ele se toarna ¾ din dressing. Se amesteca bine.
  4. Clementinele se curata si se feliaza. Se asaza peste frunze.
  5. Se adauga nucile prajite, merisoarele, iar branza se rade pe deasupra cu un curatator de legume.
  6. La final se toarna si restul de dressing.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Electrolux lanseaza Inspiration, iar eu ma lansez in noi experimente :)Electrolux lanseaza Inspiration, iar eu ma lansez in noi experimente 🙂
  • Banana bread cu nuci si ciocolataBanana bread cu nuci si ciocolata
  • Tocana marocana (de post)Tocana marocana (de post)
  • Gnocchi cu sos de rosii si carnatiGnocchi cu sos de rosii si carnati

Filed Under: aperitive, retete

Previous Post: « Salata turceasca de morcovi cu iaurt
Next Post: Mini pavlova »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Sorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

Cheesecake cu lavanda si ciocolata alba

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·