• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gougères (choux-uri cu branza)

15/12/2020 By Andreea 4 Comments

Mai e putin pana la Craciun si am inceput deja sa pun pe lista felurile de mancare pe care vreau sa le pregatesc. Una din propunerile de anul acesta este de gougeres, mai exact, niste choux-uri sarate, cu branza. Imi place tare mult aluatul de choux pentru ca e destul de simplu de pregatit, iar rezultatul e divin: mici gogosele pufoase ce sunt foarte versatile si pot fi servite in diverse combinatii. Eu am pregatit si o crema de branza, unt si rosii uscate, ce poate fi unsa pe gougeres, iar deasupra merge de minune niste somon afumat.

Pentru choux-uri aveti nevoie de doar cateva ingrediente: unt (eu am folosit unt nesarat cu 82% grasime de la Lurpak), lapte, apa, faina si o branza tare cum ar fi Gruyere sau cheddar. Din cantitatile din reteta obtineti cam 50 de choux-uri.

Daca nu aveti foarte multi invitati la masele de sarbatori, puteti injumatati cantitatile de ingrediente, sau puteti pune doar jumatate din cantitatea de branza in jumatate din aluat, iar restul de aluat sa il coaceti simplu. Puteti umple choux-urile obtinute cu crema de vanilie, ciocolata sau frisca si asa aveti si un desert delicios.


Gougères (choux-uri cu branza)
 
Print
Ingrediente
  • 85 gr unt
  • 120 ml apa
  • 120 ml lapte
  • ¼ lingurita sare
  • 120 gr faina
  • 4 oua
  • 200 gr branza Gruyere sau cheddar rasa marunt
  • piper
  • 100 gr crema de branza
  • 50 gr unt
  • 5 rosii uscate (in ulei)
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Intr-o oala se pun untul, apa, laptele si sarea si se pune pe foc.
  3. Dupa ce au dat in clocot, se adauga faina si se amesteca energic cu o lingura de lemn cam 2-3 minute (cat timp oala e in continuare pe foc).
  4. Cand aluatul s-a omogenizat, a devenit lucios si se desprinde de pe oala, se transfera intr-un bol.
  5. Se adauga cate un ou si se amesteca bine, tot cu lingura de lemn. Initial aluatul se va separa, dar dupa 1-2 minute incepe sa se omogenizeze la loc. Atunci este momentul in care puteti adauga urmatorul ou. Se procedeaza la fel pana cand se incorporeaza toate ouale. La final, aluatul are o consistenta moale, cremoasa si lucioasa.
  6. Se adauga in aluat branza rasa si piperul.
  7. Se transfera aluatul intr-un pos si se formeaza mici globuri de aluat ce se asaza pe o tava cu hartie de copt.
  8. Moturile de aluat se preseaza usor cu degetele umede, pentru a uniformiza choux-urile.
  9. Se presara putina branza rasa si pe deasupra.
  10. Se coc timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
  11. Pentru pasta de branza se amesteca crema de branza cu untul si rosiile uscate tocate.
  12. Gougeres se servesc cu crema de branza si unt, si somon afumat sau prosciutto crud sau copt.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu Lurpak.

Articole asemanatoare:

  • ClatiteClatite
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • TabboulehTabbouleh
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)

Filed Under: aperitive, retete

Previous Post: « Cornulete fragede cu magiun de prune
Next Post: Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine »

Reader Interactions

Comments

  1. Anca says

    18/12/2020 at 10:40 pm

    Bună! Oare merge cașcaval sau mozzarella in loc de cheddar? Ma gândeam sa înlocuiesc cu ceva ce am deja
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns

    Reply
    • Andreea says

      28/12/2020 at 10:23 pm

      Da, merge.

      Reply
  2. Raluca says

    05/03/2021 at 5:27 pm

    Buna! O idee minunata, arata super:)
    Imi poti spune de unde sunt cumparate acele masline verzi din poza? Le caut de ceva vreme si nu le gasesc (sunt insarcinata si am o slabiciune pentru masline in perioada asta, in special acele verzi:))

    Reply
    • Andreea says

      10/03/2021 at 5:35 pm

      Buna, Raluca! Maslinele se numesc masline siciliene sau masline dulci. Eu le-am cumparat dintr-un magazin de produse italiene, Terra Felice, dar se gasesc si in anumite supermarket-uri. Cel mai sigur, insa, le gasesti in magazine cu specific italian. Cred ca se gasesc si online.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cornulete fragede cu magiun de prune

Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·