Luna ianuarie a fost declarata de Dr. Oetker luna prajiturilor decorate in cadrul unui #BakingChallenge care ne indeamna sa fim creativi si sa pregatim deserturi care sa aduca familia in jurul mesei. Aceasta provocare vine la pachet cu 5 premii a cate 1000€ pentru cei care inscriu o reteta de prajituri decorate pe pagina campaniei ‘Bucurosi sa adunam familia in jurul mesei’. Daca va place ideea, puteti pregati chiar aceasta reteta de mini pavlova sau orice alta reteta de prajitura decorata pentru care sa folositi cel putin un produs Dr. Oetker, faceti o poza produsului final alaturi de produsul folosit si il incarcati pe pagina promotionala pana pe 30 ianuarie.
Ca sa raspund acestui challenge, eu m-am gandit sa pregatesc niste mini pavlova decorate cu ornamente pentru prajituri de la Dr. Oetker, fistic, merisoare confiate si seminte de rodie. Pavlova este o prajitura destul de simpla, pe baza de bezea, acoperita de frisca si fructe. Partea careia trebuie sa ii acordati o atentie deosebita este pregatirea bezelei pentru a obtine o crusta crocanta si un interior moale si pufos. Eu am testat ceva retete si am urmarit mai multe tehnici pana am gasit formula ideala, pe care o detaliez mai jos. O gasiti in format video si pe pagina mea de Instagram, in IGTV.
- 3 albusuri (100 gr)
- 150 gr zahar tos
- o lingurita de esenta naturala de vanilie
- o lingurita de amidon
- o lingurita de otet
- 200 ml smantana lichida de la frigider
- un plic de zahar vanilat
- o lingura de zahar pudra
- ornamente pentru prajituri
- fistic, merisoare, seminte de rodie
- Se preincalzeste cuptorul la 100 de grade (caldura sus si jos).
- Albusurile se bat usor intr-un mixer, pe o treapta medie, pana se formeaza o spuma usoara.
- Se adauga zaharul, incet, lingura dupa lingura.
- Dupa ce se incorporeaza tot zaharul, se mai mixeaza in jur de 8 minute, cu o viteza un pic mai mare (la Kitchen Aid eu am folosit treapta 6), pana cand se formeaza o bezea tare, iar zaharul se topeste complet (se testeaza intre degete sa nu se mai simta zahar nedizolvat).
- Se adauga esenta de vanilie, se incorporeaza, apoi se adauga amidonul si otetul si se mai mixeaza pana se omogenizeaza (in jur de 30 de secunde).
- Pe o tava de cuptor se asaza o bucata de hartie de copt, care se lipeste cu putina bezea in colturi.
- Se transfera bezeaua intr-un pos cu dui larg si se formeaza cosulete direct in tava.
- Tava se introduce in mijlocul cuptorului si bezelele se lasa la copt timp de o ora. Sunt gata cand se desprind usor de pe hartia de copt.
- Se opreste caldura si tava se lasa in cuptor, cu usa inschisa, pana cand bezelele se racesc complet (chiar si peste noapte).
- Se mixeaza smantana lichida rece pana cand incepe sa se inchege. Se adauga zaharul vanilat, apoi zaharul pudra si se mai mixeaza pana se obtine frisca.
- Bezelele se umplu cu frisca si apoi se decoreaza cu ornamentele pentru prajituri, fistic si merisoare tocate si seminte de rodie.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu Dr. Oetker.
Ingrid says
Buna Andreea.
O intrebare, te rog: de ce se fac bezelele crem? Si cum pot prevrni acest lucru, astfel incat sa ramana albe? Au fost 2 intrebati pana la urma :)).
Cuptorul este electric, asa incat am respectst temperatura de 100 de grade. Di am adaugat di lingurita de otet.
Multumesc.
Andreea says
Se fac crem atunci cand sunt coapte prea tare. Ai pus tava in mijlocul cuptorului? Sa stii ca uneori chiar si un nivel de inaltime face diferenta. Trebuie sa stii bine si cum coace cuptorul tau si daca coace prea tare, sa ajustezi timpul sau temperatura.