• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Oua in paine

03/03/2018 By Andreea 3 Comments

Desi am multe retete preferate de mic dejun dulce, cum sunt croissant french toast sau pancakes cu ricotta, trebuie sa recunosc ca in general sunt un fan al mic dejunurilor sarate. N-as putea sa ma obisnuiesc sa mananc doar lucruri dulci dimineata, pentru ca nu mi se par atat de consistente precum cele sarate si nici nu vad rostul de a manca zahar atat timp cat nu mi-e pofta de dulce la prima ora a diminetii. Prefer sa-mi pastrez portia de calorii pentru mai tarziu in timpul zilei. De obicei, cand am timp pentru un mic dejun pregatit pe indelete, pregatesc oua in diferite forme: prajite, posate, omleta, jumari sau chiar shakshuka. La un moment dat, am vazut la televizor ideea aceasta de oua in paine si mi s-a parut o idee tare buna pentru a-mi diversifica colectia de retete de mic dejun.

E aproape la fel de simplu precum ouale prajite, numai ca se introduc in felii de paine gaurite la mijloc. Ce este special, e ca painea este crocanta si prajita in unt, ceea ce o face foarte gustoasa. Eu am avut paine cu maia, dar puteti folosi si alt tip de paine. De gaurit am gaurit-o cu un pahar mic, de tuica :), pentru ca orice alt pahar avea gura prea larga si nu incapea intre marginile feliilor. Pentru ca paharul era totusi prea mic sa faca loc unui ou, am facut doua gauri. Daca aveti felii mai mari, folositi un pahar mai mare si faceti o singura gaura.

Peste aceste oua in paine puteti pune si putina branza, sos picant, verdeturi sau chiar niste bacon prajit. Eu am ales sa rad putin cascaval de capra, sa le stropesc cu niste sos tabasco si sa presar cateva frunze de busuioc. Langa ele am pus jumatate de avocado si rosii cherry.


Oua in paine
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
8 mins
Timp total
13 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingura de unt
  • sare, piper
  • cascaval/ parmezan (optional)
  • sos tabasco (optional)
  • 2-3 frunze de busuioc (optional)
Preparare
  1. Intr-o tigaie incinge uleiul si untul.
  2. Gaureste mijlocul feliilor de paine cu un pahar.
  3. Pune feliile de paine in tigaie si prajeste-le pe o parte cateva minute, pana cand se rumenesc.
  4. Intoarce painea si sparge ouale in gaurile din mijlocul feliilor. Prajeste ouale pana cand se incheaga. Daca vrei sa grabesti procesul, acopera tigaia cu un capac.
  5. Scoate feliile pe farfurii, presara sare si piper, rade branza si aseaza frunzele de busuioc maruntite.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • Pancakes din banane si ouPancakes din banane si ou

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: mic-dejun, oua, paine

Previous Post: « Croissant French toast
Next Post: Placinta cu branza, spanac si seminte de pin »

Reader Interactions

Comments

  1. Adri says

    13/04/2019 at 10:00 am

    Canapele de oua!
    Eu le-am descoperit intrun film in care joaca Cher, Visatorii parca. De atunci, ouale pregatite in acest fel sunt printre vedetele culinare cand avem oaspeti si renunta la alte feluri de mancare pentru ele. Acum cativa ani tin minte ca am facut pentru tot biroul. Minutat!

    Reply
    • Andreea says

      15/04/2019 at 7:09 pm

      Uite, nu stiam ca sunt personaj de film :). Ma bucur ca iti plac :).

      Reply
  2. Fanuel says

    29/09/2020 at 9:38 am

    Am făcut ceva asemănător, dar mult mai “simplu”: Pâinea prăjită la prăjitorul de pâine, oul prăjit în tigaie. După aceea, pun pe pâine oul fără nicio decupare a feliei. (Desigur, condimente/ierburi după gust + combinații infinite cu alte ingrediente.) Rezultatul e de asemenea, sățios. Dar, acuma că am dat peste această rețetă, trebuie să încerc și modul acesta de preparare😄

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

La cererea cititorilor : Cheesecake

Galette cu piersici

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Pancakes

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·