• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paine taraneasca cu maia

31/03/2020 By Andreea 12 Comments

Aventura mea in lumea painii cu maia a avut mai multe episioade. A pornit de la cursul la care am participat acum 8 ani, a continuat cu o perioada de vreo 2 ani in care am facut paine aproape saptamanal. Apoi am copt mai rar, dar nu am renuntat la maia, iar procesul a continuat sa ma fascineze.

Dupa o vreme, am reluat documentarea pe acest subiect, mi-am cumparat mai multe carti, mai multe bannetoane si am inceput sa fac paine si pentru prieteni sau vecini. Ajunsesem ca coc si cate 12 paini si bucataria mea arata ca o mica brutarie, iar bucuria de la final, cand vedeam mini productia de paine imi dadea dependenta. Apoi am ramas insarcinata si nu am mai putut face prea multe paini, insa am inceput sa testez tot felul de retete: paine cu nuci si stafide, paine cu ciocolata, cu portocale si curmale, cu alune de padure si smochie, cu masline si parmezan, cu tot felul de seminte si tipuri de faina.

Am descoperit multe combinatii delicioase, dar painea la care m-am intors cel mai des a fost aceasta paine taraneasca cu maia, care putea fi mancata cu orice: de la un strat subtire de unt cu dulceata sau miere, la zacusca, ciorba sau tocanite. Este o paine usor rustica, adaosul de faina integrala dandu-i un gust ceva mai intens decat cel al unei paini albe.

Dupa o pauza mai mare de copt, acum cateva luni mi-am pierdut maiaua pe care o aveam de acum 8 ani pentru ca o neglijasem si o hranisem rar, cu faina slaba. Totusi, mai aveam in frigider niste maia primita de la nasa mea si am reusit sa o revigorez pe aceea. De atunci am reluat usor, usor coptul painilor, iar in ultimele saptamani, de cand #stamacasa, coc saptamanal cate 2-3 paini si sunt foarte recunoscatoare ca am maia, mai ales in perioada asta in care drojdia nu se mai gaseste pe nicaieri.

Reteta de paine taraneasca cu maia este inspirata de una din cele mai cunoscute carti despre painea cu maia, Tartine Bread de Chad Robertson, un tip din San Francisco care a dezvoltat aceasta reteta si o tehnica proprie care a facut posibila obtinerea unei paini ca la brutarie in bucatariile brutarilor amatori. Reteta are un procent de 90% faina alba, 10% faina integrala si 75% hidratare. Nu este o reteta complicata, mai ales daca ai mai facut paine cu maia, insa poate da rezultate diferite, in functie de mai multe variabile. Eu am facut-o de doua ori intr-o saptamana si rezultatele au fost diferite. A doua tura de paini au iesit destul de diferite de primele, ele fiind facute cu aceeasi faina si urmand aproape acelasi proces, doar ca primele au fost dospite la temperatura camerei vreo 3 ore, iar celelalte au dospit la rece, in frigider, cam 12 ore.

Painile din a doua tura au iesit perfecte! Au crescut mai frumos, au avut un miez aerat si elastic, crusta crocanta si gustul acrisor, specific painii cu maia. Am asteptat 8 ani sa obtin un astfel de miez si in sfarsit l-am obtinut. Ce a fost diferit de data asta? Faina, dospirea la rece si coptul in oala de fonta. Am copt ani de zile pe piatra de copt si am obtinut paini frumoase, dar in oala de fonta aburul se pastreaza mai bine ca oriunde, deci ii ofera painii o crestere ideala. Dezavantajul e ca pot coace doar cate o paine pe rand, dar rezultatul merita.

Reteta originala de paine taraneasca cu maia spune ca din cantitatea de aluat se fac doua paini. Eu am facut de multe ori doua, dar mi s-a parut ca ies prea mari si atunci am impartit aluatul in trei. Au iesit 3 paini de cate aproximativ 500-550 gr. O ultima mentiune ar fi ca e necesar sa folositi o faina de buna calitate, speciala pentru paine, cu continut ridicat de gluten/ proteine. In cazul in care folositi o faina slaba, ea nu va putea absorbi corect cantitatea de apa si aluatul va fi foarte moale si aproape imposibil de lucrat cu el (am patit-o de foarte multe ori). Daca nu aveti de ales, puteti folosi o faina 650 sau 550, dar reduceti cantitatea de apa (nu mai adaugati cele 50 gr suplimentare sau scadeti chiar si din cele 700 de grame initiale).

Ce trebuie sa mai stiti este ca nu trebuie sa va descurajati daca painea nu iese ‘perfecta’ din prima. O puteti adapta ingredientelor si conditiilor voastre de lucru si in functie de cum iese, puteti face modificari data viitoare. Facutul painii cu maia este un proces de invatare si de adaptare. Daca aluatul iese prea moale, adaugati un pic mai multa faina, reduceti cantitatea de apa sau schimbati faina, daca painea nu creste suficient, modificati timpul de dospire sau temperatura. Exersati cat mai mult, mai ales cu retete simple (cu hidratare mica) si apoi reveniti la retete mai complexe.

Voi scrie reteta de paine taraneasca cu maia incluzand momentele zilei in care trebuie facute anumiti pasi, pentru a fi mai usor de urmarit programul. Daca nu sunteti foarte familiarizati cu termenii si procesul painii cu maia, puteti parcurge articolul Paine cu maia – introducere, unde am detaliat fiecare etapa si toti termenii la care voi face referire si in reteta. De asemenea, gasiti pe pagina mea de Instagram, @tastebazaar, in IGTV, un video in care am documentat aceasta reteta, unde puteti vedea cum se framanta, formeaza si cresteaza aluatul.


Paine taraneasca cu maia
 
Print
Timp de preparare
24 hours
Timp de gatire
135 mins
Timp total
26 hours 15 mins
 
Portii: 2-3
Ingrediente
Pentru preferment
  • 30 gr maia mama
  • 100 gr apa
  • 50 gr faina alba pentru paine
  • 50 gr faina integrala de grau
Pentru aluat
  • 200 gr preferment
  • 700 gr + 50 gr de apa
  • 900 gr faina alba pentru paine
  • 100 gr faina integrala de grau
  • 20 gr sare
Preparare
  1. Marti seara ~ ora 22.00: se hraneste maiaua mama in modul in care o hraniti de obicei (eu o hranesc pe a mea 1:3:3) si se lasa la crescut la temperatura camerei (22-23 grade).
  2. Miercuri dimineata ~ ora 7.00-8.00 : se pregateste prefermentul. Se pun intr-un borcan 100 ml de apa, se adauga 30 gr de maia mama, se amesteca cu o furculita. Se adauga faina alba si faina integrala si se amesteca bine cu furculita. Se acopera borcanul cu un capac sau cu o folie de plastic, dar nu foarte strans, pentru a mai permite circulatia aerului. Se lasa la dospit la temperatura camerei (24-25 de grade) cam 6-7 ore, pana cand ajunge la punctul maxim si incepe sa descreasca usor.
  3. Miercuri dupa amiaza ~ ora 15.00: intr-un castron se pun 700 gr de apa, se adauga 200 gr din preferment, se amesteca bine cu furculita. Se adauga faina alba si faina integrala si se framanta usor cu mana, 1-2 minute, pana cand nu mai raman urme de faina uscata. Se acopera castronul si se lasa aluatul la autoliza 30-40 de minute.
  4. Dupa autoliza, se adauga restul de 50 gr de apa si sarea si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Apoi se continua framantarea tragand de aluat in sus si aducand marginile spre mijloc, timp de aprox. 5 minute, pana cand aluatul se leaga si nu mai e foarte lipicios. Se transfera aluatul intr-un castron curat, care se acopera cu o folie de plastic/ o casca de dus. Se lasa la dospit (bulk fermentation) cam 3-4 ore la temperatura camerei (aprox 25 de grade).
  5. In primele 2 ore se vor face cate o serie de intinderi ale aluatului (strech and folds) o data la jumatate de ora (deci 4 in total). Intinderile presupun aceeasi miscare ca la framantat, aluatul este prins, ridicat in aer cat de mult permite fara sa se rupa si adus in mijloc. Se roteste castronul si se aduce fiecare margine a aluatului peste centru.
  6. La 2 ore jumatate si de la inceputul dospirii in bulk se mai poate face inca un stretch and fold, dar cu grija, pentru a nu sparge bulele de aer formate in aluat.
  7. Dupa 3-4 ore aluatul va creste considerabil, va fi pufos si va avea bule de aer. Daca folositi un castron transparent, veti putea vedea bulele si din interior. In acest moment, aluatul este gata de a fi format.
  8. Miercuri seara ~ ora 19.00: se presara faina pe blatul de bucatarie si se transfera aluatul pe el. Se imparte aluatul cu un cutit de aluat in 2 sau 3 bucati egale. Se da o preforma rotunda aluatului, se acopera cu un prosop textil si se lasa la odihnit timp de 15 minute.
  9. Dupa 15 minute se da forma finala painilor si se transfera in bannatoane bine infainate.
  10. Bannetoanele se acopera cu prosoape textile sau casti de dus si se baga la frigider pentru dospirea finala pentru 10-12 ore.
  11. Joi dimineata ~ ora 7.00: Se scoate o paine din frigider si se lasa la temperatura camerei. Se baga in cuptor o oala de fonta cu capacul pus si se incinge cuptorul la 250 de grade timp de 20-30 de minute.
  12. Se scoate oala din cuptor (cu mare atentie si cu manusi groase de bucatarie!!!), se pune o bucata de hartie de copt in oala, se rastoarna aluatul in oala (cu partea fina deasupra). Se cresteaza painea, se pune capacul deasupra oalei si se baga inapot in cuptor. Se reduce temperatura la 230 de grade si se lasa la copt timp de 20 de minute.
  13. Dupa 20 de minute se scoate capacul de pe oala si se mai lasa painea la copt timp de 25 de minute.
  14. Cand e gata, se scoate painea si se lasa la racit pe un gratar.
  15. Se scoate a doua paine din frigider.
  16. Oala se baga inapoi in cuptor, cu tot cu capac deasupra, se ridica din nou temperatura la 250 de grade si se lasa inca 20-30 de minute pana se incinge din nou.
  17. Se reiau pasii de bagat painea in oala, crestat, copt cu capac si apoi fara capac.
  18. La a treia paine se reiau pasii de la inceput.
  19. Painea se taie dupa ce s-a racit complet.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Paine cu maia – introducere si o reteta de paine cu semintePaine cu maia – introducere si o reteta de paine cu seminte
  • Paine cu maia cu stafide si nuciPaine cu maia cu stafide si nuci
  • Paine alba cu maia – cea mai simpla retetaPaine alba cu maia – cea mai simpla reteta
  • Painea cu maiaPainea cu maia

Filed Under: paine, retete Tagged With: maia, paine, paine cu maia

Previous Post: « Paine naan cu unt, usturoi si patrunjel
Next Post: Rulouri cu scortisoara »

Reader Interactions

Comments

  1. Laura says

    31/03/2020 at 10:05 pm

    Minunata reteta, abia astept sa o incerc! Am facut in ultimele doua saptamani cea cu seminte si a iesit fenomenala de fiecare data 🙂 Tu de unde iei faina pentru paine? Ce recomandari ai? Eu pana acum am folosit-o pe cea de la Gusturi Romanesti si acum am luat una ecologica, tot 650 de la AgranoLand, dar a iesit putin mai lipicios aluatul, chiar si dupa framamtare si am ajuns sa ii mai adaug faina si sa ii fac o a doua autoliza. In final a iesit super buna, dar inca mi-e greu sa imi dau seama cum sa “judec” faina, deci orice sfat/recomandare ar fi de ajutor 🙂 merci!!

    Reply
    • Laura says

      31/03/2020 at 10:08 pm

      Si inca o mentiune, mie inca nu imi ies bulele de aer chiar asa marisoare, nici in cea cu seminte, sunt mai degraba multe si micute 🙁

      Reply
      • Andreea says

        27/05/2020 at 9:31 pm

        Pentru bulele mari e nevoie de o dospire corecta. Asta inseamna ceva diferit pentru fiecare brutar, Depinde de faina, de reteta, de temperatura, de timpul de dospire. Mie nu mi-au iesit alveole asa mari decat dupa 8 ani de copt sute de paini, deci e si chestiune de exercitiu si de cunoastere a aluatului.

        Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:29 pm

      Eu folosesc acum faina Caputo Cuoco. Se gaseste la Metro si la unele magazine cu produse italiene. Se recomanda o faina cu un procent ridicat de proteine (ideal peste 11%).

      Reply
  2. Petro says

    04/05/2020 at 10:45 pm

    Buna. Maiaua din acest preferment e 1:3:3?
    Se poate folosi si 1:1:1?
    Mersi

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:02 pm

      Buna! Da, maiaua folosita este hranita 1:3:3, dar poti folosi si o maia hranita 1:1:1.

      Reply
  3. Ana says

    27/05/2020 at 2:05 pm

    Draga Andreea,
    Tocmai am mancat din ea si e extraordinara!
    Foarte buna reteta si explicata tare bine.
    Multumesc mult!
    Ana

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 8:51 pm

      Multumesc tare mult pentru feedback! Ma bucur ca ti-a placut!:)

      Reply
  4. Nicolae Ortanta says

    03/10/2020 at 10:25 pm

    Multumesc de explicații
    Deja exersez de ceva vreme,inca mai am nevoie de a cunoaște toate secretele
    M-ar interesa paine cu faina integrală, fara adaus de faina alba, daca ( si cred ca are ) alte specificații
    Multumesc mult
    Chiar o ador.. curiozitatea asta de a- ti iesi corectă painea, te face nerăbdătoare
    🤗🥰

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:00 pm

      Cu drag! Paine integrala 100% am facut dupa o reteta de pe http://blog.codrudepaine.ro/.

      Reply
  5. Simona says

    03/11/2020 at 9:39 am

    Buna! Suna tare bine aceasta reteta, mi-as dori sa o incerc, dar este o cantitate mare pentru noi. Imi place sa fac proaspata si ma gandeam daca as putea sa fac doar o paine, ar trebui sa impart la 3 toate ingredientele?
    Merci mult!

    Reply
    • Andreea says

      19/11/2020 at 10:51 pm

      Buna, Simona! Eu as zice sa injumatatesti, in 3 ar iesi destul de mica painea.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atun Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atunci când am început să fac pâine cu maia. O lungă perioadă de timp am pregatit doar rețeta aceasta și nu mă mai săturam de ea. Apoi am descoperit pâinea țărănească și mi-a fost mai la îndemână să o pregătesc pentru că nu mai necesita să fac soaker sau să prăjesc semințe, așa că în ultima vreme am făcut doar pâine țărănească. 
Văzând în unele Story-uri de la voi pâinea cu semințe, mi s-a făcut dor de ea, așa că ieri am pregătit aluatul și am am copt-o. Mirosul acestei pâini nu se compară cu nimic, iar gustul e senzațional.
Rețeta acestei pâini este pe blog.
.
.
.
.
.
.

#bread #naturallyleavened #seededbread #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #maianaturala #thebakefeed
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

O noua aniversare, un nou tort

Cheesecake raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·