• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rulouri cu scortisoara

06/04/2020 By Andreea 7 Comments

Ieri mi s-a facut o pofta nebuna de rulouri cu scortisoara. Le aveam pe lista de ceva vreme si visam la un rulou caldut cu aroma de scortisoara, cu glazura dulce acrisoara de crema de branza si putina nuca prajita. Ce poate fi mai bun?

Am pe blog inca doua retete de rulouri cu scortisoara: prima este destul de veche, una dintre primele retete de pe Taste Bazaar, iar a doua este o reteta de cinnamon rolls dospite la rece, peste noapte, dar de data aceasta am vrut sa incerc o reteta noua, iar rulourile au iesit fenomenal! Aluatul e foarte fraged si pufos, se desprinde in fasii, cu aroma dulceaga de scortisoara si o glazura mi-nu-na-ta de crema de branza si unt.

Din cantitatile din reteta ies 24 de rulouri, ceea ce poate fi mult daca nu aveti musafiri sau daca nu aveti de gand sa mancati doar rulouri cu scortisoara dimineata, la pranz si seara, timp de doua zile. Ceea ce nu ar fi neaparat exclus, la cat sunt de bune :)). Dar daca nu aveti cu cine le imparti, puteti face jumatate de cantitate, sau puteti incerca sa congelati jumatate de aluat (sau rulouri deja umplute necoapte) sau chiar rulouri gata coapte. Eu n-am apucat sa fac treaba asta, pentru ca le-am impartit cu vecinii, dar data viitoate incerc sa congelez si aluat si rulouri, ca sa vad cum se pastreaza.


Rulouri cu scortisoara
 
Print
Timp de preparare
2 hours
Timp de gatire
25 mins
Timp total
2 hours 25 mins
 
Portii: 24
Ingrediente
Pentru aluat
  • 500 gr faina alba
  • 20 gr drojdie proaspata (sau 7 gr de drojdie uscata)
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar alb
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • ¼ lingurita de sare
Pentru umplutura
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar alb
  • o lingura cu varf de scortisoara pudra
Pentru glazura
  • 150 gr crema de branza
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar pudra
  • o lingura de extract de vanilie
  • 30 gr miez de nuca prajita si tocata
Preparare
  1. Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca si apoi se toarna laptele caldut. Se lasa sa dospeasca 15 minute.
  2. Intr-un castron se pune faina, sarea, ouale, untul, zaharul, amestecul de lapte cu drojdie si se omogenizeaza. Aluatul se framanta cateva minute, facand miscari de intindere si impaturire spre mijloc. Aluatul este destul de umed si lipicios, daca dupa 2-3 minute de framantat nu incepe sa se lege si sa devina elastic, mai puteti adauga cate putina faina (cate 10 gr), pana cand il puteti manevra. Nu adaugati prea multa faina, altfel aluatul nu va mai iesi la fel de pufos.
  3. Se acopera castronul si se lasa aluatul la dospit timp de 1-2 ore, pana cand creste de 1,5 ori.
  4. Dupa 30 de minute de dospire, mai aplicati aluatului un set de intinderi si impaturiri in castron. Ridicati cate o margine de aluat, o trageti in sus si o aduceti peste mijloc. Faceti o tura sau doua de castron. Se acopera castronul din nou si se lasa din nou la dospit pana ajunge la volum dublu.
  5. Se pregateste umplutura. Se amesteca bine untul cu zaharul si scortisoara.
  6. Aluatul se rastoarna pe un blat infainat si se imparte in doua.
  7. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pana la o grosime de aproximativ 0.5 cm. Presarati putina faina si pe suprafata aluatului si pe sucitor de cate ori este nevoie, pentru a nu se lipi aluatul.
  8. Intindeti jumatate de umplutura pe prima foaie de aluat. Nu trebuie sa acopere integral toata suprafata, cand va fi rulat aluatul, umplutura se va distribui uniform in interiorul ruloului.
  9. Se ruleaza foaia de aluat pe lung si se taie in 12 felii. O puteti imparti mai intai in doua, apoi in 4 si apoi fiecare bucata in 3. Daca vi se pare prea scurta, puteti taia doar in 2 bucati ultima data.
  10. Asezati rulourile intr-o tava unsa cu unt, la distanta de 2-3 cm unele de altele. Acoperiti tava cu un prosop si lasati rulourile sa mai dospeasca in jur de 30 de minute.
  11. Preincalziti cuptorul la 180 de grade (caldura sus jos).
  12. Intindeti a doua foaie de aluat si repetati pasii de mai sus. Acoperiti a doua tava si lasati-o la dospit.
  13. Bagati prima tava in cuptor pentru 27 de minute. Dupa 15 minute deschideti cuptorul si intoarceti tava, pentru ca rulourile sa se coaca uniform.
  14. Pregatiti glazura. Mixati cu un mixer untul si crema de branza cateva secunde. Adaugati zaharul pudra si extractul de vanilie si amestecati 1-2 minute, pana cand obtineti o crema pufoasa si lucioasa.
  15. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca 10 minute.
  16. Bagati a doua tava in cuptor.
  17. Dupa 10 minute, intindeti un strat subtire de glazura peste rulourile calde. Cand le serviti, adaugati si restul de crema (pastrati si pentru a doua tava) si presarati cateva nuci coapte deasupra.
  18. Nu adaugati glazura peste rulourile pe care nu le veti servi imediat. Ele se vor pastra la temperatura camerei, acoperite, iar crema va sta la frigider pana in momentul servirii.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Rulouri cu scortisoara, coapte a doua ziRulouri cu scortisoara, coapte a doua zi
  • Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…
  • Cheesecake browniesCheesecake brownies
  • Pasteis de nataPasteis de nata

Filed Under: desert, retete Tagged With: crema de branza, rulouri, scortisoara

Previous Post: « Paine taraneasca cu maia
Next Post: Butter chicken (pui in sos de rosii si unt) »

Reader Interactions

Comments

  1. Cori says

    25/04/2020 at 8:46 am

    Daca facem jumatate de portie, nu mai e nevoie de impartit aluatul, right? 😅 Facem tot aluatul din prima…? 🤔

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:08 pm

      Da, corect.

      Reply
  2. Carmen says

    03/06/2020 at 12:04 pm

    MINUNATE!!! Eu am facut aluatul seara, le-am pus in tava si le-am lasat la frigider peste noapte. Am folosit o tava mai mare in care au intrat toate rulourile. A doua zi dimineata, am scos tava si le-am lasat afara pana s-a incins cuptorul, apoi le-am copt. Au iesit extraordinar! Data viitoare incerc sa congelez 🙂 Multumim pt reteta!

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:45 am

      Ma bucur tare mult ca ti-au placut! E o varianta buna sa le dospesti la rece, cred ca aluatul iese si mai fraged.

      Reply
  3. Adriana says

    08/11/2020 at 3:22 pm

    Au iesit extraordinare❤️ Aluatul se poate congela?

    Reply
    • Andreea says

      19/11/2020 at 10:51 pm

      Ma bucur ca ti-au placut :). Da, se poate congela :).

      Reply
  4. Mihaela Rusca Ciobanu says

    22/12/2020 at 11:36 am

    Reteta ta e cea mai buna pe care am gasit-o! Compozitia, textura si gustul aluatului sunt grozave! Multumim de reteta 😚

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. Sun Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. 
Sunt curioasă dacă e cineva aici care mă urmărește de acum 10 ani pe blog 😋.

Îmi amintesc cum acum 10 ani stăteam cu @madagrecu la biroul din apartamentul nostru din Militari și făceam brainstorming pentru numele blogului. Îmi venise ideea să îl numesc "bazar culinar", dar numele era deja luat de alt blog, așa că am ales până la urmă "Taste Bazaar". La vremea aceea abia apăruseră blogurile culinare la noi în țară și le citeam fascinată fiecare articol. Mi-a plăcut tare mult ideea asta de a scrie rețete dar și povești despre mâncare și mai ales vibe-ul oamenilor și evenimentelor ce se organizau cu bloggeri de food. Prima dată când am fost invitată la un eveniment în calitate de "food blogger", aproape am leșinat de emoție. Au venit foarte multe momente memorabile: am câștigat un premiu pentru cel mai bun food & travel blogger după un an de când lansasem blogul, am câștigat două concursuri ce aveau ca premii excursii la evenimente culinare din Europa, am participat la multe întâlniri și festivaluri și am cunoscut oameni minunați, dintre care mulți mi-au devenit prieteni. 
Taste Bazaar înseamnă foarte mult pentru mine, mi-a adus multe bucurii, m-a ajutat să-mi dezvolt multe skill-uri, m-a provocat, mi-a dezvăluit calități pe care nu știam că le am și îmi oferă posibilitatea să fac ceea ce îmi place. 
Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a adus acest blog, mai ales pentru comunitatea fantastică care s-a adunat în jurul acestei pagini de Instagram. Vă mulțumesc că sunteți aici, că mă încurajați și că îmi arătați în fiecare zi cât de mult înseamnă să apreciezi pe cineva și să îi transmiți asta. 

Am vrut să fac un tort dar nu am reușit azi, așa că vă las niște fudge cu marshmallows și nuci care să vă îndulcească (rețeta e pe blog). Sper ca în weekend să reușesc să fac și un tort, căci ar merita să sărbătorim cu tort o cifră așa rotundă.
.
.
.
.
.
#bloganniversary #foodblog #foodblogger #fudge #marshmallows #walnuts #nobakedessert #chocolate #chocolateoverload #sweettooth
Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în sal Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în salată? Salată de paste! Un fel de mâncare extrem de ușor de pregătit, dar cu un rezultat minunat: consistent, aromat, gustos.
M-am gândit să adun în același preparat cât mai multe ingrediente de la @bioup.ro și a ieșit această salată care m-a dus cu gândul la vară și la Italia.

Până duminică, 28 februarie, este activ codul de reducere Andreea15 ce oferă un discount de 15% la orice comandă de pe @bioup.ro.

Pentru 2 porții de salată de paste am folosit:

150 gr fusilli pasta Liguria
50 gr roșii uscate în ulei Bio Orto
un ardei kapia 
100 gr anghinare Bio Orto
o lingură de pesto de fistic Biobronte
2 linguri de ulei de măsline Bio Orto
o lingură de cremă de oțet balsamic Casanova
2 linguri de zeamă de lămâie 
30 gr parmezan
o linguriță de busuioc sau pătrunjel tocat

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
Roșiile uscate și ardeiul kapia se taie în bucăți medii.
Se pregătește un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, crema de oțet balsamic, sare și piper.
Peste pastele fierte și scurse se adaugă pesto de fistic și se amestecă bine. Se adaugă roșiile, ardeiul și anghinarea. Se toarnă dressing-ul și e amestecă totul.
Pe deasupra se pune parmezanul tăiat fâșii și frunzele tocate de busuioc sau pătrunjel.
.
.
.
.
.
#pasta #pastasalad #sundriedtomatoes #artichoke #oliveoil #hereismyfood #quicklunch #inmykitchen
Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake se intoarce! :)

Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·