• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Oua turcesti

11/03/2018 By Andreea 4 Comments

Nu va speriati, acest blog nu se transforma intr-un blog cu retete de mic dejun, pur si simplu sunt intr-o faza in care gasesc idei minunate, cum sunt si aceste oua turcesti, pe care nu am cum sa nu le incerc. Pentru ca in perioada asta sunt prinsa de vraja Insta Stories si pozez cam tot ce gatesc, am mult mai mult material si chiar si mai multa inspiratie sa scriu si pe blog. In general gatesc in weekend, iar micul dejun are parte de foarte multa atentie pentru ca nu e doar vorba despre mancare, ci si despre atmosfera dintr-o dimineata de sambata sau duminica, cand ne trezim putin mai tarziu, facem o cafea si un suc de portocale, ascultam muzica si mancam in tihna.

Cand ma gandesc la mic dejun, ma gandesc imediat la oua. Iubesc ouale posate, scrambled eggs si omletele, insa nu imi place sa repet prea des aceleasi retete. De aceea, cand vad o noua idee care pare simpla si gustoasa, o pun pe lista de testat in weekend. Asa s-a intamplat cu aceste oua turcesti, pe care le-am vazut la Paprika TV, intr-un episod At my table, al Nigellei Lawson. Ca mai despre toate retetele sale, Nigella vorbea despre aceste oua ca si cum n-ai mancat ceva mai bun in viata ta. Spunea chiar ca ar prefera oricand aceasta varianta in locul oualor Benedict. Nu mi-a luat mult sa imi notez pe lista de cumparaturi ingredientele si sa le pun in calendar pentru mic dejunul de sambata.

Iaurt grecesc, putin usturoi, unt topit cu fulgi de ardei iute, oua si putin marar. Ingrediente deloc pretentioase, insa cu un rezultat spectaculos. Un lucru care mi-a atras atentia a fost modalitatea in care Nigella prepara ouale posate. Mai intai sparge oul intr-o sita deasa pentru a separa lichidul apos din albus. In felul acesta scapa de fasiile acelea inestetice care se imprastie in apa in care fierb ouale. De asemenea, recomanda ca ouale sa fie reci, din frigider, pentru a-si pastra mai bine forma. Si neaparat, apa in care fierb ouale, trebuie sa stea pe foc mic si sa nu se observe nicio miscare in ea.

Adevarul este ca mie mi-au iesit foarte bine ouale dupa ce am urmat aceste sfaturi, asa ca va incurajez sa incercati. Legat de iaurt, Nigella spune ca il prefera la temperatura camerei si dupa ce il amesteca cu usturoiul, pune castronul deasupra oalei cu apa care fierbe, pentru a-l incalzi un pic. Eu am sarit pasul asta, pentru ca iaurtul meu statuse vreo 10-15 minute la temperatura camerei si dupa ce l-am amestecat, l-am asezat intr-un loc caldut pana cand am terminat cu restul etapelor de preparare.

Desi combinatia de oua cu iaurt poate suna putin ciudata, va asigur ca este geniala. Mie mi-au placut atat de mult aceste oua turcesti, incat le-am pregatit doua zile la rand. Daca le incercati, abia astept sa imi spuneti parerea voastra, asa ca astept sa imi lasati un comentariu.


Oua turcesti
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
4 mins
Timp total
14 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 30 gr unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un varf de lingurita de fulgi de ardei iute (sau pul biber)
  • o lingurita de marar proaspat tocat
  • 2 felii de paine
Preparare
  1. Pune o oala cu apa la fiert. Dupa ce a dat in clocot, redu focul la minim.
  2. Amesteca iaurtul cu usturoiul zdrobit (sau ras prin razatoare) si sare.
  3. Pune untul intr-o craticioara, pe foc mic si lasa-l cateva minute pana cand se topeste si devine auriu (invarte-l din cand in cand).
  4. Cand untul si-a schimbat culoarea si la fundul oalei au inceput sa se depuna resturi maronii, opreste focul si adauga uleiul de masline si ardeiul iute.
  5. Sparge cate un ou intr-o sita si lasa lichidul apos din albus sa se scurga. Transfera oul intr-o ceasca de ceai si toarna peste el o lingurita de zeama de lamaie.
  6. Pune oul foarte usor in oala cu apa care fierbe. Ceasca trebuie sa fie cat mai aproape de suprafata apei. Repeta pasii cu al doilea ou si lasa-le sa fiarba 3-4 minute.
  7. Prajeste feliile de paine.
  8. Scoate ouale pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, care va absori apa in exces.
  9. Intr-o farfurie adanca pune sosul de iaurt, toarna untul topit, aseaza cate un ou si presara mararul. Serveste cu o felie de paine prajita.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Vinete la cuptor cu sos de iaurtVinete la cuptor cu sos de iaurt
  • Frittata cu legume si fetaFrittata cu legume si feta

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: iaurt, oua, usturoi

Previous Post: « Placinta cu branza, spanac si seminte de pin
Next Post: Tiramisu (fara oua crude) »

Reader Interactions

Comments

  1. Daniela Giurea says

    12/04/2020 at 12:28 pm

    Excelenta reteta, multumesc frumos! O voi incerca mâine dimineață și îți voi spune rezultatul

    Reply
    • Cristina says

      14/09/2021 at 5:38 pm

      Buna, cum a fost reteta?

      Reply
  2. Moni says

    07/05/2022 at 11:08 am

    Eu abia azi mi-am făcut curaj sa încerc aceasta rețeta . E wowwww, atât de buna . Mulțumim

    Reply
    • Andreea says

      10/05/2022 at 6:44 pm

      ma bucur ca ti-a placut!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose in dar :)

Tarta cu mere si sos de caramel de post

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·