Supa de conopida, fasole si porumb
 
 
Ingrediente
  • o conopida medie (aprox. 1 kg)
  • o conserva de fasole alba cu bob mare d'aucy
  • 100 gr porumb gold d'aucy
  • jumatate de ceapa
  • doi catei de usturoi
  • un litru de supa de legume
  • o mana de frunze de baby spanac
  • 2 linguri de ulei de masline
  • jumatate de lingurita de turmeric
  • ½ de lingurita de mix de condimente (rozmarin, cimbru, busuioc)
  • sare, piper
Pentru supa de legume aveti nevoie de:
  • un morcov
  • ½ de pastarnac
  • ½ ceapa
  • o bucata de 30 gr de telina
  • cateva fire de patrunjel
Preparare
  1. Se pun legumele pentru supa intr-o oala cu aprox. 1,5 litri de apa pe foc si se fierb in jur de 30 de minute.
  2. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade.
  3. Conopida se taie in bucati mici, iar cateva buchetele se taie pe lung, pentru a folosi feliile ca decor.
  4. Conopida taiata se unge cu o lingura de ulei de masline, sare si piper si se intinde pe o tava cu hartie de copt. Se baga in cuptor pentru 20 de minute.
  5. Intr-o oala se pune o lingura de ulei de masline si jumatate de ceapa tocata si se caleste cateva minute. Se adauga usturoiul zdrodit, mixul de ierburi uscate si dupa un minute se adauga un litru de supa de legume (doar zeama) si sare.
  6. Se adauga in oala conopida coapta (mai putin feliile pentru decor), fasolea alba din conserva si porumbul.
  7. Se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute.
  8. Se scoate jumatate din cantitatea de supa din oala si se paseaza cu un blender, apoi se adauga inapoi in oala. La final, in supa fierbinte se adauga frunzele de spanac.
  9. La servire, supa se decoreaza cu feliile de conopida coapta.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/04/supa-de-conopida-fasole-si-porumb.html