• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prăjitură simplă cu prune

12/09/2022 By Andreea Leave a Comment

Zilele trecute căutam pe net o rețetă de prăjitură simplă cu prune și am dat peste rețeta celor de la NY Times, care se pare că este una dintre cele mai iubite rețete ale lor, fiind publicată prima oară în 1983 și a rămas una dintre preferatele cititorilor până în ziua de azi.

Am văzut că pe site are un rating de 5 stele din peste 9000 de review-uri, așa că am zis că nu are cum să nu fie bună. Într–adevăr, această prăjitură cu prune se pregătește extrem de ușor, din doar câteva ingrediente accesibile (unt, zahăr, făină, ouă, praf de copt și prune) și rezultatul e minunat: blatul este foarte fraged, iar la exterior are o crustă crocantă și caramelizată absolut divină. Prunele oferă un contrast ușor acrișor și o aromă deosebita, însă cred că pot fi înlocuite cu succes și de caise, piersici, pere sau chiar și mure.

Prăjitură simplă cu prune
 
Print
Timp de preparare
25 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 115 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahăr
  • 120 gr făină cernută
  • o linguriță praf de copt
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 10-12 prune
  • ½ ligurita scorțișoară
  • o lingură de zahăr
  • 20 gr fulgi de migdale
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Prunele se spală, se rup în două și se curăță de sâmburi.
  3. Se unge o tavă rotundă (diametru de 20 cm) cu unt și se tapetează cu făină.
  4. Untul și zahărul se mixează bine cu un mixer, timp de 5-7 minute, până când se obține o cremă deschisă la culoare.
  5. Se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și cele doua ouă și se mixează câteva secunde, până când aluatul se omogenizează.
  6. Se transferă aluatul în tavă și se nivelează.
  7. Pe deasupra se așază jumătățile de prune, cu pielița în sus.
  8. Se presară o lingură de zahăr, scorțișoară și fulgii de migdale.
  9. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute.
  10. Prăjitura se lasă la răcit timp de 10-15 minute în tavă, apoi se scoate și se așază pe un platou.
  11. Poate fi mâncată ușor călduță sau rece.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Prajitura cu prune si bezea cu migdalePrajitura cu prune si bezea cu migdale
  • Crumble cu prune si migdaleCrumble cu prune si migdale
  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura
  • Prajitura cu smantana si nuciPrajitura cu smantana si nuci

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, prajitura, prune

Previous Post: « Caponata (mâncare de vinete și roșii)
Next Post: Supă cremă de dovleac cu pere »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Petrecere cu ciocolata

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·