• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…

02/03/2011 By Andreea 6 Comments

Cam asta inseamna sa vrei sa faci prea multe lucruri dupa programul de lucru. Sport, cumparaturi, curatenie in bucatarie si un desert cam solicitant.
M-am hotarat sa-l prepar, sa-l pozez si si sa-l public in seara/noaptea asta, asa ca, asta am facut, chiar daca a trecut de miezul noptii :). Tot ce pot sa spun e ca a meritat, iata de ce:


Ingrediente:

pentru aluat

650 gr faina alba
2 oua
3 lingurite rase de drojdie uscata (aproape un pliculet)
120 ml de lapte incalzit
100 gr zahar (eu am folosit zahar brun)
80 g de unt la temperatura camerei (lasat in afara frigiderului cam 30 min)
1 lingurita de sare

pentru umplutura

100 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
3 linguri scortisoara

pentru glazura

80 gr crema branza (eu am folosit Philadelphia light)
100 gr zahar pudra (eu am folosit Margaritar)
50 gr unt la temperatura camerei

sos caramel

100 gr zahar brun
100 ml frisca lichida
50 gr unt
1 lingurita esenta vanilie
100 gr nuci maruntite

Intr-un castron mai mare se toarna laptele incalzit si se inmoaie in el drojdia. Se adauga apoi zaharul,ouale, untul, sarea si progresiv, faina. Se framanta aluatul pana cand devine elastic si se dezlipeste usor de maini.
Nu puneti toata faina odata, adaugati cate 50-100 gr si amestecati bine. E posibil sa intre mai putina sau mai multa de 650 gr, important e ca aluatul sa iasa ca in poze:

Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un servet de bucatarie, aproximativ o ora. Eu l-am tinut pe aragazul care avea cuptorul aprins. Dupa ce a crescut, se intinde cu sucitorul pe masa pe care s-a presarat faina. Sucitorul se acopera si el cu faina ca sa nu se lipeasca aluatul de el. Foaia va trebui sa aiba cam 1 cm grosime.
Eu am impartit aluatul in doua si am intins prima foaie cam mult. A doua foaie a fost mai groasa si mi-a placut mai mult 🙂 .

Peste aluatul intins se intinde untul moale (eu am folosit o pensula de patiserie – am luat din supermarket si a costat 6 ron, dar puteti sa faceti asta si cu o lingura sau cu mana 🙂 ), apoi se presara amestecul din zahar si scortisoara.

Se ruleaza foaia si se “taie” cu o ata, ca sa nu se turteasca aluatul. Adica, ata se trece pe sub rulada, cele doua capete se incruciseaza, si se “sugruma” 🙂 rulada pana la capat. Feliutele pot avea dimensiumi intre 3 si 5-6 cm.

Se pun pe o tava cu hartie de copt foarte departate (min 3 cm intre marginile rulourilor pt ca la copt cresc si se lipesc unele de altele) si se lasa la crescut inca 30 de minute. Daca nu va ajunge o tava, folositi inca una, eu asa am facut : ).
Inainte sa creasca                                                        Dupa ce au crescut

Le-am lasat la cuptor cam o ora (la foc mic) pana cand s-au rumenit.

Intre timp am pregatit sosul caramel asa: am pus untul intr-o tigaie (pe foc mediu). Dupa ce s-a topit integral, am pus zaharul si l-am amestecat in continuu pentru 3 minute pana cand a inceput sa fiarba. Am turnat apoi frisca lichida si esenta de vanilie. L-am tinut pe foc mare 3 minute si apoi l-am mai fiert cam 5-6 minute la foc mediu pana cand s-a ingrosat putin. L-am turnat apoi intr-un castron ca sa se raceasca.

Glazura am facut-o in 5 minute, amestecand cu mixerul untul cu zaharul pudra si cu branza (am pastrat branza in cutie, cam cat se vede in poza).

Dupa ce am scos rulourile din cuptor, le-am uns cu glazura (am folosit din nou pensula) si apoi, peste cele pe care le-am mancat, am turnat putin sos caramel si am presarat cateva nuci maruntite. Pe cele care au ramas, le voi ‘orna’ la momentul infulecarii :)).

In final, marturisesc ca nu mi-am facut curaj sa-mi cumpar un asftel de rulou de la Cinnabon (o patiserie specializata in astfel de deserturi) pentru ca mi se pareau cam scumpe (in jur de 7 ron bucata) dar acum sunt hotarata sa ma duc sa-mi cumpar, pentru a vedea daca se compara macar cu minunatiile mele :D.
Timp: mult mai mult decat estimam : (….adica in jur de 3 ore jumate, dar ce iese este inestimabil : )
Portii :  18 rulouri de marimi diferite
Costuri : pana in 25 ron.
Deci ajung mult mai putin de 7 ron/buc si stiti exact ce ati pus in ele si le puteti ‘asorta’ si cu alte topping-uri(de ex. ciocolata :P)….Daca aveti 3-4 ore intr-un weekend si un ajutor bucatar care sa va toarne faina si sa spele vasele ;)), poate fi chiar distractiv si relaxant. Eu zic sa incercati…si sa imi spuneti si mie cum au iesit :).
Acum ca e ora 2.44 a.m., ma duc sa visez la rulourile mele cu scortisoara :D…atat sunt de bune!

Articole asemanatoare:

  • Rulouri cu scortisoaraRulouri cu scortisoara
  • Rulouri cu scortisoara, coapte a doua ziRulouri cu scortisoara, coapte a doua zi
  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune
  • Clafoutis cu visineClafoutis cu visine

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, rulouri, scortisoara

Previous Post: « Sufleu de branza dulce cu ciocolata
Next Post: Rulada de…omleta »

Reader Interactions

Comments

  1. Adina says

    02/03/2011 at 7:42 am

    Vaai, ce pofta mi-ai facut…par foarte bune 🙂 Si-mi place mult stilul in care ne descrii experientele din bucatarie 😉

    Reply
  2. Andreea says

    02/03/2011 at 7:50 am

    in curand: worldwide delivery! :))))
    ma bucur ca iti plac si poate le incerci 😛

    Reply
  3. LuLu says

    02/03/2011 at 9:35 am

    wwwooowww da ce bine arata … vreau si eu !!! 🙂
    cred ca am sa fac si eu in weekend…

    Reply
  4. Andreea says

    02/03/2011 at 9:43 am

    pai sa faci si sa-mi spui cum au iesit 🙂

    Reply
  5. Mihaela says

    02/03/2011 at 9:50 am

    Rulourile sunt MI-NU-NA-TE!tocmai am degustat unul si sunt super incantata!Asadar..am treaba weekendul asta:D

    Reply
  6. Andreea says

    02/03/2011 at 9:53 am

    norocoaso ;))! multumesc, multumesc…nu uita sa ne impartasesti experienta 😛

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)

Scones cu afine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rulada de…omleta

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·