Într-o zi vorbeam cu soțul meu și ne-am dat seama că nu am mai mâncat de foarte mult timp o mâncare de cartofi. Așa că am sunat-o pe mama și am întrebat-o cu o pregătește și m-am apucat de treabă.
E o mâncare extrem de simplă, făcută cu puține ingrediente, ce poate fi mâncată cu niște murături și dacă preferați, alături de cârnați sau un alt tip de carne.
Nouă ne-a plăcut foarte mult și am pus-o pe lista de preparate pe care trebuie să le fac mai des.
Mâncare de cartofi
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 6
Ingrediente
- 2 linguri de ulei (eu am folosit de măsline)
- o ceapă uscată mare
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1,3 kg cartofi (eu am folosit unii pentru salată, care și-au păstrat forma foarte bine, dar au fiert mai greu)
- o frunză de dafin
- sare
- o lingură de pătrunjel tocat
- o lingură de mărar tocat
Preparare
- Într-o cratiță se pun uleiul și ceapa tocată mărunt, care se călește 5 minute, până se înmoaie.
- Se adaugă pasta de tomate, se amestecă cu ceapa și se mai călesc împreună 5 minute.
- Cartofii se taie în cuburi medii și se adaugă în cratiță.
- Se toarnă apă cât să acopere cartofii și se condimentează cu sare.
- Se pune și o frunză de dafin, apoi se acoperă cratița cu un capac și se lasă totul la fiert, la foc mic, până când se pătrund bine cartofii. La mine a durat aproximativ o oră, dar cu siguranță timpul diferă în funcție de tipul cartofilor, de cât de mari sunt cuburile și de intensitatea focului.
- Cât timp au fiert cartofii, la interval de 15-20 de minute, i-am mai amestecat și am mai adăugat câte puțină apă, cât să nu se prindă. Nu am pus multă apă pentru că am vrut să rămân cu un sos mai închegat, nu foarte lichid.
- Când cartofii au fost fierți, am oprit focul și am presărat deasupra verdeața tocată.
Leave a Reply