• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Mâncare de cartofi

25/09/2025 By Andreea Leave a Comment

Într-o zi vorbeam cu soțul meu și ne-am dat seama că nu am mai mâncat de foarte mult timp o mâncare de cartofi. Așa că am sunat-o pe mama și am întrebat-o cu o pregătește și m-am apucat de treabă.

E o mâncare extrem de simplă, făcută cu puține ingrediente, ce poate fi mâncată cu niște murături și dacă preferați, alături de cârnați sau un alt tip de carne.

Nouă ne-a plăcut foarte mult și am pus-o pe lista de preparate pe care trebuie să le fac mai des.


Mâncare de cartofi
 
Print
Timp de preparare
25 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 25 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei (eu am folosit de măsline)
  • o ceapă uscată mare
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1,3 kg cartofi (eu am folosit unii pentru salată, care și-au păstrat forma foarte bine, dar au fiert mai greu)
  • o frunză de dafin
  • sare
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • o lingură de mărar tocat
Preparare
  1. Într-o cratiță se pun uleiul și ceapa tocată mărunt, care se călește 5 minute, până se înmoaie.
  2. Se adaugă pasta de tomate, se amestecă cu ceapa și se mai călesc împreună 5 minute.
  3. Cartofii se taie în cuburi medii și se adaugă în cratiță.
  4. Se toarnă apă cât să acopere cartofii și se condimentează cu sare.
  5. Se pune și o frunză de dafin, apoi se acoperă cratița cu un capac și se lasă totul la fiert, la foc mic, până când se pătrund bine cartofii. La mine a durat aproximativ o oră, dar cu siguranță timpul diferă în funcție de tipul cartofilor, de cât de mari sunt cuburile și de intensitatea focului.
  6. Cât timp au fiert cartofii, la interval de 15-20 de minute, i-am mai amestecat și am mai adăugat câte puțină apă, cât să nu se prindă. Nu am pus multă apă pentru că am vrut să rămân cu un sos mai închegat, nu foarte lichid.
  7. Când cartofii au fost fierți, am oprit focul și am presărat deasupra verdeața tocată.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: cartofi, post, vegetarian

Previous Post: « Salată de broccoli cu quinoa
Next Post: Chifteluțe cu sos curry »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanță la Londra cu copilul

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata de vanilie cu zmeura

Brownies cu alune de padure

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chifteluțe cu sos curry

Mâncare de cartofi

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·