• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)

06/06/2020 By Andreea 2 Comments

Pusesem ochii pe reteta de butter chicken de mult timp, pentru ca suna si arata delicios si eram sigura ca ar fi pe gustul meu. Mi-am amintit recent de ea si n-am mai stat pe ganduri, mi-am cumparat ingredientele si am pregatit-o dupa o reteta rapida pe care am gasit-o pe The Kitchn. Am vazut ca exista si variante in care puiul este lasat la marinat peste noapte si cred ca o voi incerca si pe aceea, dar de data asta am ales cea mai rapida metoda. A iesit o mancare delicioasa, pe care am servit-o cu orez.

Mi-a placut atat de mult, incat o trec pe lista mea de mancaruri de repetat si de aceea am vrut neaparat sa o scriu si pe blog. Data viitoare cand pregatesc butter chicken vreau sa il serves cu painici naan, cred ca va se vor potrivi minunat impreuna.


Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 700 gr piept de pui
  • 5 linguri de unt
  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura de pasta de tomate
  • o ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • o bucata de ghimbir de aprox 2-3 cm
  • o lingurita de chimion pudra
  • o lingurita de garam masala
  • o lingurita de turmeric pudra
  • un baton de scortisoara
  • 120 ml smantana lichida
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingura de patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Se amesteca chimionul cu garam masala si turmericul intr-un castronel.
  2. Carnea se taie in cuburi mari si se pune intr-un castron. Peste ea se pun 2 lingurite din mixul de condimente, sare si piper si se maseaza bine toate bucatile.
  3. Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare si se topesc in ea 4 linguri de unt. Se adauga bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile, timp de 10 minute.
  4. Se toaca ceapa, se zdrobeste usturoiul, iar ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica.
  5. Cand s-a rumenit, carnea se scoate pe o farfurie.
  6. In tigaie se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc timp de 2 minute, amestecand des.
  7. Se adauga pasta de tomate, batonul de scortisoara si restul mixului de condimente. Se mai prajesc un minut.
  8. Se adauga sosul de rosii, se pune si puiul in tigaie, se amesteca si se mai lasa la fiert timp de 12 minute.
  9. Se adauga smantana, o lingura de unt, zeama de lamaie si sare. Se amesteca si se opreste focul.
  10. Se serveste cu patrunjel tocat (sau coriandru proaspat), alaturi de orez basmati sau jasmine fiert sau painici naan.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Chiftele cu pesto in sos de rosiiChiftele cu pesto in sos de rosii
  • Aripioare de pui lipicioaseAripioare de pui lipicioase
  • Tocana de pui cu mazare si piure gratinatTocana de pui cu mazare si piure gratinat
  • Paine naan cu unt, usturoi si patrunjelPaine naan cu unt, usturoi si patrunjel

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pui, sos de rosii, unt

Previous Post: « Rulouri cu scortisoara
Next Post: Pate de ficat de casa cu stafide »

Reader Interactions

Comments

  1. Roxy says

    17/02/2022 at 7:28 pm

    O rețetă foarte gustoasă! Mulțumim pentru inspiratie😋😋😋😋🤗

    Reply
    • Andreea says

      08/03/2022 at 12:57 pm

      Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Brownies cu alune de padure

Pandispan cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·