Pusesem ochii pe reteta de butter chicken de mult timp, pentru ca suna si arata delicios si eram sigura ca ar fi pe gustul meu. Mi-am amintit recent de ea si n-am mai stat pe ganduri, mi-am cumparat ingredientele si am pregatit-o dupa o reteta rapida pe care am gasit-o pe The Kitchn. Am vazut ca exista si variante in care puiul este lasat la marinat peste noapte si cred ca o voi incerca si pe aceea, dar de data asta am ales cea mai rapida metoda. A iesit o mancare delicioasa, pe care am servit-o cu orez.
Mi-a placut atat de mult, incat o trec pe lista mea de mancaruri de repetat si de aceea am vrut neaparat sa o scriu si pe blog. Data viitoare cand pregatesc butter chicken vreau sa il serves cu painici naan, cred ca va se vor potrivi minunat impreuna.
- 700 gr piept de pui
- 5 linguri de unt
- 400 ml suc de rosii
- o lingura de pasta de tomate
- o ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- o bucata de ghimbir de aprox 2-3 cm
- o lingurita de chimion pudra
- o lingurita de garam masala
- o lingurita de turmeric pudra
- un baton de scortisoara
- 120 ml smantana lichida
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingura de patrunjel tocat
- sare
- piper
- Se amesteca chimionul cu garam masala si turmericul intr-un castronel.
- Carnea se taie in cuburi mari si se pune intr-un castron. Peste ea se pun 2 lingurite din mixul de condimente, sare si piper si se maseaza bine toate bucatile.
- Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare si se topesc in ea 4 linguri de unt. Se adauga bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile, timp de 10 minute.
- Se toaca ceapa, se zdrobeste usturoiul, iar ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica.
- Cand s-a rumenit, carnea se scoate pe o farfurie.
- In tigaie se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc timp de 2 minute, amestecand des.
- Se adauga pasta de tomate, batonul de scortisoara si restul mixului de condimente. Se mai prajesc un minut.
- Se adauga sosul de rosii, se pune si puiul in tigaie, se amesteca si se mai lasa la fiert timp de 12 minute.
- Se adauga smantana, o lingura de unt, zeama de lamaie si sare. Se amesteca si se opreste focul.
- Se serveste cu patrunjel tocat (sau coriandru proaspat), alaturi de orez basmati sau jasmine fiert sau painici naan.
Roxy says
O rețetă foarte gustoasă! Mulțumim pentru inspiratie😋😋😋😋🤗
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Georgiana says
Foarte buna reteta. O gătesc foarte des. Multumesc pentru inspirație.
Andreea says
Ma bucur ca iti place, Georgiana! Multumesc pentru feedback.
Andreea says
Am incercat aceasta reteta si a iesit incredibil de buna.
Nu ma asteptam sa aiba exact gustul de la restaurantul indian unde am mancat acest fel.
Multumesc pentru reteta! Sigur o voi mai incerca. 🙂
Andreea says
Ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Alina - Natalia says
Delicioasa, chiar si copilului mofturos i-a placut si a mai cerut o portie!