• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)

06/06/2020 By Andreea 6 Comments

Pusesem ochii pe reteta de butter chicken de mult timp, pentru ca suna si arata delicios si eram sigura ca ar fi pe gustul meu. Mi-am amintit recent de ea si n-am mai stat pe ganduri, mi-am cumparat ingredientele si am pregatit-o dupa o reteta rapida pe care am gasit-o pe The Kitchn. Am vazut ca exista si variante in care puiul este lasat la marinat peste noapte si cred ca o voi incerca si pe aceea, dar de data asta am ales cea mai rapida metoda. A iesit o mancare delicioasa, pe care am servit-o cu orez.

Mi-a placut atat de mult, incat o trec pe lista mea de mancaruri de repetat si de aceea am vrut neaparat sa o scriu si pe blog. Data viitoare cand pregatesc butter chicken vreau sa il serves cu painici naan, cred ca va se vor potrivi minunat impreuna.


Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 700 gr piept de pui
  • 5 linguri de unt
  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura de pasta de tomate
  • o ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • o bucata de ghimbir de aprox 2-3 cm
  • o lingurita de chimion pudra
  • o lingurita de garam masala
  • o lingurita de turmeric pudra
  • un baton de scortisoara
  • 120 ml smantana lichida
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingura de patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Se amesteca chimionul cu garam masala si turmericul intr-un castronel.
  2. Carnea se taie in cuburi mari si se pune intr-un castron. Peste ea se pun 2 lingurite din mixul de condimente, sare si piper si se maseaza bine toate bucatile.
  3. Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare si se topesc in ea 4 linguri de unt. Se adauga bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile, timp de 10 minute.
  4. Se toaca ceapa, se zdrobeste usturoiul, iar ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica.
  5. Cand s-a rumenit, carnea se scoate pe o farfurie.
  6. In tigaie se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc timp de 2 minute, amestecand des.
  7. Se adauga pasta de tomate, batonul de scortisoara si restul mixului de condimente. Se mai prajesc un minut.
  8. Se adauga sosul de rosii, se pune si puiul in tigaie, se amesteca si se mai lasa la fiert timp de 12 minute.
  9. Se adauga smantana, o lingura de unt, zeama de lamaie si sare. Se amesteca si se opreste focul.
  10. Se serveste cu patrunjel tocat (sau coriandru proaspat), alaturi de orez basmati sau jasmine fiert sau painici naan.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Biscuiți cu parmezan și macBiscuiți cu parmezan și mac
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pui, sos de rosii, unt

Previous Post: « Rulouri cu scortisoara
Next Post: Pate de ficat de casa cu stafide »

Reader Interactions

Comments

  1. Roxy says

    17/02/2022 at 7:28 pm

    O rețetă foarte gustoasă! Mulțumim pentru inspiratie😋😋😋😋🤗

    Reply
    • Andreea says

      08/03/2022 at 12:57 pm

      Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

      Reply
  2. Georgiana says

    03/10/2022 at 9:51 pm

    Foarte buna reteta. O gătesc foarte des. Multumesc pentru inspirație.

    Reply
    • Andreea says

      04/10/2022 at 9:42 am

      Ma bucur ca iti place, Georgiana! Multumesc pentru feedback.

      Reply
  3. Andreea says

    28/11/2022 at 11:06 pm

    Am incercat aceasta reteta si a iesit incredibil de buna.
    Nu ma asteptam sa aiba exact gustul de la restaurantul indian unde am mancat acest fel.
    Multumesc pentru reteta! Sigur o voi mai incerca. 🙂

    Reply
    • Andreea says

      08/12/2022 at 7:03 am

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prăjitură franțuzească cu mere

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·