Dacă v-ați plictisit de clasicele garnituri de orez sau cartofi lângă carne sau pește, trebuie să încercați această salată de morcovi cu quinoa. Este consistentă, fresh și aromată și rezistă bine în frigider 2-3 zile.
Noi am mâncat-o alaturi de pulpe de pui la cuptor și de un file de pește tras la tigaie, dar poate fi mâncată și cu niște feta sau brânză de capră, cu niște ton din conservă sau chiar și așa simplă, dacă doriți o variantă de post.
Salată de morcovi cu quinoa
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- 3 morcovi mari
- 120 gr quinoa fiartă
- 40 gr migdale
- 4 curmale (eu am folosit Medjool)
- 30 gr pătrunjel proaspăt
- 5-10 gr mentă proaspătă
- 4 linguri zeamă de lămâie
- o lingură ulei de măsline
- ¼ linguriță de chimion
- sare, piper
Preparare
- Dacă nu aveți quinoa fiartă (se găsește și la conservă, în magazine), începeți prin a fierbe quinoa. Mai întâi, quinoa se pune într-o sită și se clătește foarte bine sub jet de apă.
- Eu folosesc o proporție de 1:1 (quinoa: apă) și o fierb în multicooker, sub presiune, 3 minute, las 5 minute aparatul sa elibereze presiunea, apoi eliberez manual presiunea rămasă. Pentru a o fierbe în oală, pe plită, se folosește de obicei o proporție de 1:2 (quinoa: apă), se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă cu capac și se fierbe in jur de 12 minute la foc mic. Se lasă apoi la răcit.
- Migdalele se prăjesc 5-7 minute într-o tigaie fără ulei și după ce se rumenesc se lasă la răcit, apoi se toacă grosier.
- Morcovii se rad prin răzătoarea mare și se pun într-un castron.
- Curmalele se taie în cuburi mici, pătrunjelul și menta se toacă foarte mărunt. Se pun toate în castron, peste morcovi. Se adaugă quinoa răcită și migdalele.
- Într-un borcan mic se pun zeama de lămâie, uleiul, chimionul, sarea și piperul, se infileteaza capacul și se agită bine borcanul. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine. Se mai adaugă sare daca e nevoie.
Leave a Reply