Sunt un mare fan crumble. De cand am descoperit crumble-ul cu prune, nu a existat toamna in care sa nu il pregatesc obsesiv, uneori si de doua ori pe saptamana. Mi se pare un desert atat de simplu, rapid si versatil, dar in acelasi timp absolut delicios, incat nu reusesc sa ma satur de el. Totusi, cand se termina sezonul prunelor, crumble-ul cam dispare din meniu si mi-am dat seama ca e pacat. Asa ca m-am gandit sa gasesc o varianta la indemana pentru lunile de iarna, cand optiunile de fructe proaspete sunt limitate. In acelasi timp, mi-am dorit un crumble mai consistent si mai nutritiv, ceva ce sa putem manca inclusiv la micul dejun, alaturi de niste iaurt. Asa a ajuns la aceasta reteta de crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa, care ne-a placut foarte, foarte tare.
Am folosit fructe de padure congelate si quinoa la conserva de la d’aucy, care mi-au facut treaba foarte usoara si in 10 minute crumble-ul meu era gata de bagat in cuptor. Cu aceasta ocazie am si descoperit ca exista pe piata aceasta quinoa deja gatita, mai exact, fiarta la aburi, cu o textura perfecta si gata de pus in salate, budinci, deserturi sau mancaruri, ceea ce mi se pare genial pentru cineva care vrea sa economiseasca timp sau care niciodata nu stie cat si cum sa fiarba quinoa ca sa iasa perfect (me included 😛 ).
- 50 gr unt topit
- 60 gr faina
- 100 gr fulgi de ovaz fini
- o conserva de quinoa d'aucy de 150 gr
- 70 gr sirop de artar
- 500 gr fructe de padure congelate
- o lingura de amidon
- 50 gr migdale tocate
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Intrun robot de bucatarie (sau intr-un bol) se pun untul topit, faina, fulgii de ovaz si jumatate din cantitatea de sirop de artar. Se mixeaza 20 de secunde, sau se amesteca bine cu o lingura, daca nu folositi robotul.
- Se adauga quinoa si se amesteca cu o lingura.
- Intr-o tava de copt se pun fructele congelate, amidonul, restul siropului de artar si se amesteca.
- Peste fructe se distribuie uniform mixul de ovaz si quinoa si la final se presara migdalele tocate.
- Crumble-ul se coace timp de 30 de minute la 180 de grade.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.
Paula says
Arata foarte bine! Fructele se pun direct congelate?
Andreea says
Daca sunt mici (afine, zmeura, coacaze), da, se pot pune congelate (dar le poti scoate din congelator odata cu restul ingredientelor si se mai dezgheata putin pana le bagi in cuptor). Daca ai fructe mai mari (capsuni, visine) ar fi bine sa le scoti din congelator cu vreo ora inainte.