Multă vreme nu am făcut chec aperitiv deoarece mi s-a părut o rețetă ‘demodată’, însă de când am găsit o rețetă bună, îl fac aproape la orice sărbătoare sau masă festiva. E ușor de preparat, ușor de mâncat și pot pune diverse ingrediente în el.
De obicei pastrez checul la fridgider, pentru ca ne ajunge pentru cateva zile, dar ce-mi place foarte mult sa fac este sa incalzesc feliile in prajitorul de paine, lucru care topeste usor branza si face marginile crocante. E ca un sandvis cald, doar ca mult mai simplu si mai rapid de pregatit. Eu il iau la pachet, alaturi de o salata, il mananc la micul dejun, seara cand ajung acasa infometata si vreau sa mananc ceva rapid, sau il pregatesc pentru mese festive, cand am multi invitati si caut solutii de retete care sa se faca usor si sa fie suficiente portii pentru mai multe persoane.
Un alt lucru care imi place la reteta asta este ca pot folosi resturi de ingrediente pe care le am prin frigider: diverse tipuri de branza, ciuperci, dovlecei, rosii uscate sau chiar oua fierte. Checul aperitiv e foarte asemanator cu reteta de briose sarate, doar ca in el imi permit sa experimentez mai multe combinatii de ingrediente. In plus, feliile pot fi bagate in prajitor :).
- 300 gr făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- o linguriță de sare
- 6 ouă
- 60 ml ulei (floarea soarelui sau de măsline)
- 120 ml lapte
- o linguriță de muștar
- 70 gr măsline fără sâmburi
- un ardei kapia
- 120 gr mușchi de porc afumat
- 70 gr cheddar
- 50 gr feta
- piper, busuioc, rozmarin, cimbru uscat
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Se bat ouăle împreună cu laptele, uleiul, muștarul într-un bol.
- Se amestecă făina cu praful de copt, sarea și restul condimentelor ei se toarnă peste ingredientele lichide. Se amestecă până se omogenizează aluatul.
- Se adaugă în aluat carnea tăiată în cuburi, cheddar-ul ras, măslinele tăiate în două, ardeiul tăiat cuburi și feta fărâmițată.
- Se toarnă compoziția într-o tavă de chec cu hârtie de copt și se bagă în cuptor (la 180 de grade, căldură sus și jos) pentru 60-70 de minute. Checul se înțeapă cu un băț de frigăruie sau o scobitoare lungă, dacă iese uscată, e copt.
Leave a Reply