• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chec aperitiv

18/12/2022 By Andreea Leave a Comment

Multă vreme nu am făcut chec aperitiv deoarece mi s-a părut o rețetă ‘demodată’, însă de când am găsit o rețetă bună, îl fac aproape la orice sărbătoare sau masă festiva. E ușor de preparat, ușor de mâncat și pot pune diverse ingrediente în el.

De obicei pastrez checul la fridgider, pentru ca ne ajunge pentru cateva zile, dar ce-mi place foarte mult sa fac este sa incalzesc feliile in prajitorul de paine, lucru care topeste usor branza si face marginile crocante. E ca un sandvis cald, doar ca mult mai simplu si mai rapid de pregatit. Eu il iau la pachet, alaturi de o salata, il mananc la micul dejun, seara cand ajung acasa infometata si vreau sa mananc ceva rapid, sau il pregatesc pentru mese festive, cand am multi invitati si caut solutii de retete care sa se faca usor si sa fie suficiente portii pentru mai multe persoane.

Un alt lucru care imi place la reteta asta este ca pot folosi resturi de ingrediente pe care le am prin frigider: diverse tipuri de branza, ciuperci, dovlecei, rosii uscate sau chiar oua fierte. Checul aperitiv e foarte asemanator cu reteta de briose sarate, doar ca in el imi permit sa experimentez mai multe combinatii de ingrediente. In plus, feliile pot fi bagate in prajitor :).

Chec aperitiv
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 300 gr făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • 6 ouă
  • 60 ml ulei (floarea soarelui sau de măsline)
  • 120 ml lapte
  • o linguriță de muștar
  • 70 gr măsline fără sâmburi
  • un ardei kapia
  • 120 gr mușchi de porc afumat
  • 70 gr cheddar
  • 50 gr feta
  • piper, busuioc, rozmarin, cimbru uscat
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Se bat ouăle împreună cu laptele, uleiul, muștarul într-un bol.
  3. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea și restul condimentelor ei se toarnă peste ingredientele lichide. Se amestecă până se omogenizează aluatul.
  4. Se adaugă în aluat carnea tăiată în cuburi, cheddar-ul ras, măslinele tăiate în două, ardeiul tăiat cuburi și feta fărâmițată.
  5. Se toarnă compoziția într-o tavă de chec cu hârtie de copt și se bagă în cuptor (la 180 de grade, căldură sus și jos) pentru 60-70 de minute. Checul se înțeapă cu un băț de frigăruie sau o scobitoare lungă, dacă iese uscată, e copt.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Chec cu ricotta, portocală și macChec cu ricotta, portocală și mac
  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
  • Frittata cu legume si fetaFrittata cu legume si feta
  • Sparanghel cu oua si feta la cuptorSparanghel cu oua si feta la cuptor

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: branza, chec, oua

Previous Post: « Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
Next Post: Salată coleslaw »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

O noua aniversare, un nou tort

Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·