Nu știu dacă exista o salată pe care am făcut-o mai des decât această salată de-a lungul timpului. Este ușor de pregătit, cu ingrediente accesibile în orice perioadă a anului, așa că noi mâncam salată coleslaw alaturi de tot felul de mâncăruri: cu pulled pork, burgeri, aripioare lipicioase de pui, cârnați sau orice carne la grătar.
Sosul din rețetă originală se pregătește cu maioneză, însă eu am găsit o variantă cu iaurt grecesc care îmi place mai mult. Ceea ce mi se pare foarte fain la această salată coleslaw este că dacă rămâne mai multă, se păstrează bine la frigider și poate fi mâncată și a doua zi.
Salată coleslaw
Timp de preparare
Timp total
Portii: 4
Ingrediente
Pentru salată
- 500 gr varză albă sau roșie
- 2 morcovi medii
- un măr roșu
- un fir de ceapă verde
- 2 linguri de stafide
Pentru dressing
- 200 gr de iaurt grecesc
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de muștar
- 2 linguri de oțet de mere
- o lingură de pătrunjel tocat
- sare, piper
Preparare
- Varza se taie fâșii subțiri, morcovul se rade pe răzătoarea mare, mărul se taie cubulețe, iar ceapa se toacă mărunt. Se pun toate într-un castron mare.
- Ingredientele pentru dressing se amestecă bine și se adaugă peste salată.
- Se adaugă stafidele și se amestecă bine toate ingredientele.
Leave a Reply